Učitavanje sajta

Bošnjačko nacionalno vijeće

Vijesti Stranke Demokratske Akcije Sandžaka

Predstavljanje liste "Za Bošnjačko Jedinstvo"

Lista "Za Bošnjačko Jedinstvo - Dr. Sulejman Ugljanin" predstavila je svoju izbornu platformu i programske ciljeve u emisiji Regionalne televizije.

Detaljnije
Gostovanje prof. Fuada Baćićanina na TV Sandžak

Kandidat za vijećnika prof. Fuad Baćićanin, sa liste "Za Bošnjačko Jedinstvo - Dr. Sulejman Ugljanin" gostovao je u emisiji "Tema Dana" na TV Sandžak.

Detaljnije
Gostovanje prof. dr. Seada Šemsovića na TV Sandžak

Kandidat za vijećnika prof. dr. Sead Šemsović, sa liste "Za Bošnjačko Jedinstvo - Dr. Sulejman Ugljanin" gostovao je u emisiji "Tema Dana" na TV Sandžak.

Detaljnije
Saopštenje za javnost povodom održanog GO SDA Sandžaka

U subotu 10. septembra 2011. godine u Novom Pazaru je održana sjednica Glavnog odbora Stranke Demokratske Akcije Sandžaka. Tim povodom Stranka demokratske akcije Sandžaka izdala je saopštenje za javnost u kojem se navodi sljedeće.

Detaljnije
Glavni odbor SDA Sandžaka podržao Rezoluciju Vijeća

Povodom održane sjednice Glavnog odbora Stranke, informativna služba SDA Sandžaka izdaje sljedeće SAOPŠTENJE ZA JAVNOST U subotu 03. marta 2012. godine održana je sjednica Glavnog dobora Stranke demokratske akcije Sandžaka na kojoj je donijeta odluka da se Kongres Stranke održi u Novom Pazaru, 07. aprila 2012. godine. Na sjednici Glavnog odbora usvojene su i ostale odluke u vezi organizovanja i održavanja Kongresa Stranke, a definisani su i usvojeni kriterijumi za odabir kandidata za izborne liste na predstojećim lokalnim i parlamentarnim izborima.  

Detaljnije
Dragi Bošnjaci, sretan vam 11. maj, Dan bošnjačke nacionalne zastave

Svaki novi 11. maj, Dan bošnjačke zastave, predstavlja novu pobjedu i uspjeh jedinstva, sloge i zrelosti Bošnjaka. Pred nama je velika odgovornost da očuvamo jedinstvo jer tako jedino možemo štititi i unapređivati naša nacionalna prava u Republici Srbiji.

Detaljnije
Intervju predsjednika Ugljanina listu “Politika”

Razgovarali smo o raznim temama, a posebno o stanju ljudskih i manjinskih prava i razvoju demokratskog društva Srbije. Otvorili smo novi period zajedničkog djelovanja na polju zaštite i unapredjenja individualnih i kolektivnih prava Bošnjaka, vladavine prava, pravne sigurnosti i djelotvornog učešća Bošnjaka u javnom životu. Znači složili smo se da je naš zajedniči cilj usvajanje i primjena pravnih tekovina, principa i standarda Evropske Unije.

Detaljnije
Čestitka predsjednika Ugljanina povodom „Dana Sandžaka“

Povodom obilježavanja 20. novembra Dana Sandžaka, predsjednik SDA Sandžaka i ministar u Vladi Republike Srbije dr. Sulejman Ugljanin, uputio je čestitku svim građanima Sandžaka. U čestitki se kaže: “20. novembra 1943.godine, Bošnjaci, Srbi i Crnogorci su se ujedinili u borbi protiv fašizma i u Pljevljima osnovali Zemaljsko antifašističko vijeće narodnog oslobođenja Sandžaka.  20 novembar je nacionalni praznik Bošnjaka i svih građana Sandžaka jer predstavlja jedan od najsvetlijih perioda u modernoj istoriji Sandžaka kao i simbol antifašizma, borbe za ljudska prava i slobode. Čestitam ovaj veliki praznik Bošnjacima i svim građanima Sandžaka i želim da ga provedu u  sreći, miru, slozi i dobrom zdravlju.

Detaljnije
Predsjednik Ugljanin nosilac Bošnjačke liste za Nacionalni savjet Bošnjaka

Na listi će moći da budu samo ljudi koji ne prihvataju podele i imaju jasan stav  o Bošnjacima, statusu Sandžaka i teroru pravosuđa i policije prema Bošnjacima, te oni koji nedvosmisleno podržavaju djelotvorno uključivanje Bošnjaka u javnom životu i priključenje Srbije Evropskoj Uniji.

Detaljnije
Vode se razgovori sa svima koji se ozbiljno bave bošnjačkim pitanjem

Dr Ugljanin je upoznao javnost o dosadašnjim razgovorima koji su vođeni sa značajnim predstavnicima Bošnjaka koji se na ozbiljan način bave Bošnjačkim pitanjem.

Detaljnije
Ciljevi učešća izborne liste „ZA BOŠNJAČKO JEDINSTVO“

Ciljevi učešća izborne liste„ZA BOŠNJAČKO JEDINSTVO – dr. Sulejman Ugljanin“na izborima za izbor Bošnjačkog nacionalnog vijećakoji su raspisani za 26.10.2014. godine:

Detaljnije
Principi i kriterijumi za odabir kandidata za učešće na izbornoj listi „ZA BOŠNJAČKO JEDINSTVO“

Principi i kriterijumi za odabir kandidata za učešće na izbornoj listi„ZA BOŠNJAČKO JEDINSTVO – dr. Sulejman Ugljanin“

Detaljnije
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP