https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Dževa Memić: Odlukom o nazivu gradskog trga po prvi put prihvaćen prijedlog Bošnjačke liste za evropski Sandžak - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Dževa Memić: Odlukom o nazivu gradskog trga po prvi put prihvaćen prijedlog Bošnjačke liste za ...

Dževa Memić: Odlukom o nazivu gradskog trga po prvi put prihvaćen prijedlog Bošnjačke liste za evropski Sandžak

Dževa Memić: Odlukom o nazivu gradskog trga po prvi put prihvaćen prijedlog Bošnjačke liste za evropski Sandžak

Šefica odborničkog kluba Bošnjačke liste za evropski Sandžak u Skupštini Grada Novog Pazara, dr. Dževa Memić, izjavila je danas za Radio televiziju Srbije da će posljednja sjednica Skupštine na kojoj je donijeta odluka o nazivau gradskog trga u Novom Pazaru po osnivaču grada Isa-begu Ishakoviću biti upamćena kao prva sjednica na kojoj je prihvaćen prijedlog odluke koji dolazi od Bošnjačke liste za evropski Sandžak.

„Mi smo prethodno bili predložili da se sazove svečana sjednica povodom proslave 550 godina od osnivanja grada Novog Pazara sa samo jednom tačkom dnevnog reda, a to je davanje naziva gradskom trgu, i da se na svečanoj sjednici i u svečanoj atmosferi, kako i dolikuje ovom velikanu koji je zadužio naš grad, donese odluka po kojoj će se trg u našem gradu i zvanično zvati Trg Isa-bega Ishakovića. Na žalost svih građana Novog Pazara taj naš prijedlog gradska vlast je odbila, vjerovatno pod pritiskom Srpske radikalne stranke" - rekla je Memićeva, izraživši žaljenje što ta posebna prilika nije iskorišćena da se iskaže poštovanje osnivaču grada, ali je i izrazila zadovoljstvo što je trg dobio ime na posljednjoj sjednici Skupštine.

„Ipak, posljednja sjednica Skupštine grada ostaće upamćena po tome što je po prvi put prijedlog našeg odborničkog kluba prihvaćen i po tome što su obe liste, Bošnjačka lista za evropski Sandžak i Lista za evropski Novi Pazar, jednoglasno donijele odluku o davanju naziva gradskom trgu. Na taj način su odbornici izrazili želju većine građana Novog Pazara da gradski trg nosi ime po Isa-begu Ishakoviću, što nas, kao političku opciju koja se konstantno zalaže za sveukupno bošnjačko jedinstvo, izuzetno raduje" - rekla je šefica odborničkog kluba Bošnjačka lista za evropski Sandžak, dr. Dževa Memić.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP