Učitavanje sajta

Vijesti

20 godina od osnivanja Bošnjačkog nacionalnog vijeća i obilježavanje Dana zastave

20 godina od osnivanja Bošnjačkog nacionalnog vijeća i obilježavanje Dana zastave

20 godina od osnivanja Bošnjačkog nacionalnog vijeća i obilježavanje Dana zastave


Beograd, Novi Pazar - Bošnjačko nacionalno vijeće danas prigodnim dešavanjima slavi jubilarnih 20 godina od osnivanja i obilježava 11. maj - Dan bošnjačke nacionalne zastave.

"Ovo potvrđuje koliko su Bošnjaci bili dalekovidi i nacionalno svjesni još prije 20 godina, na jedan institucionalni način ostvarili su svoja Ustavom zagarantovana prava. Vlada Republike Srbije hoće da pruži svim Bošnjacima i drugim manjinama da uživaju svoja građanska prava" istakao je ministar dr. Sulejman Ugljanin, koji je jdanas u Sjenici otvorio proslavu ovog blagdana, koji će u sandžačkim opštinama biti obilježen različitim kulturno-umetničkim i tradicionalnim manifestacijama.

Takođe, ministar Ugljanin čestitao je rektoru, Savetu i Senatu Univerziteta u Novom Pazaru, studentima i akademskoj javnosti Dan Univerziteta. Ministar Ugljanin je dodao da očekuje da će Univerzitet u Novom Pazaru, kao prestižna visokoškolska ustanova biti generator ekonomskog razvoja Sandžaka i zemlje u cjelini.

Ministar Ugljanin je iskoristio priliku da svim građanima Republike Srbije čestita Dan pobjede i Dan Evrope.

Svečanost povodom obilježavanja 11. maja - Dana bošnjačke nacionalne zastave danas je bila i u opštini Tutin, a sutra će se nastaviti u Novom Pazaru svečanim podizanjem bošnjačke nacionalne zastave, defileom učesnika Smotre bošnjačkih narodnih igara - SBONI 2011. i koncertom u koncertnoj dvorani Kulturnog centra u Novom Pazaru.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP