Učitavanje sajta

Saopštenja

Vijesti Stranke Demokratske Akcije Sandžaka

Sandžački Bošnjaci obilježavaju Dan zastave

Bošnjačko nacionalno vijeće u čast obilježavanja 11.maja – Dana bošnjačke nacionalne zastave u svim sandžačkim gradovima organizuje prigodne svečanosti i kulturne manifestacije.

Detaljnije
Potpredsjednik SDA Sandžaka Enis Imamović uputio bajramsku čestitku

U ime Stranke demokratske akcije Sandžaka i u svoje lično ime svim vjernicima čestitam predstojeći Ramazanski bajram.  Želim da u ovim Bajramskim danima učvrstimo vjeru i nadu u bolju budućnost i napredak, te da ovaj blagdan  bude podsticaj širenju tolerancije, povjerenja i saradnje među ljudima svih nacija i vjera.

Detaljnije
Napad na porodični dom funkcionera SDA Sandžaka

U noći između subote i nedjelje u Novom Pazaru došlo je do napada na porodični stan člana predsjedništva SDA Sandžaka Saime Brunčević i člana Izvršnog odbora SDA Sandžaka za Grad Novi Pazar Emira Brunčevića.

Detaljnije
Izjava Emira Brunčevića nakon događaja

Drugi dan Ramazanskog bajrama u subotu 18.07.2015. naveče oko 24.00h kada sam se vratio kući nakon obilaska rodbine zatekao sam suprugu jako uznemirenu.

Detaljnije
BNV: Zaustaviti dezinformacije Udruženja Turaka u Srbiji

U vezi sa pozivom Udruženja Turaka u Srbiji upućenom Bošnjacima da se upisuju kao Turci da bi formirali tursku nacionalnu manjinu, pozdravljamo izjavu ambasadora Turske u Srbiji Mehmeta Kemala Bozaja, koju je objavio dnevni list “Danas” 10. 08. 2015, da, kao i političke odnose, ekonomske i kulturne odnose između Turske i Srbije definišu državne institucije i zvaničnici.

Detaljnije
Rasvijetliti slučajeve nestalih Bošnjaka tokom devedestih godina

Povodom 30. avgusta međunarodnog Dana nestalih osoba Stranka demokratske akcije Sandžaka traži hitno od državnih organa da pokrenu postupak za rasvetljavanje slučajeva nestalih Bošnjaka tokom devedesetih godina na područjima država Srbije i Crne Gore.  

Detaljnije
Proslava pobjede AK Partije u Centrali SDA Sandžaka

Povodom velikog uspjeha i ubjedljive pobjede vladajuće AK Partije u Republici Turskoj, sa kojom djelimo zajedničke programske ciljeve, vrijednosti i negujemo dugogodišnju stratešku saradnju, SDA Sandžaka će u tu čast organizovati svečani prijem.

Detaljnije
Izraditi legitiman Akcioni plan za manjine

Dr Ugljanin i ambasador Markotić su razgovarali na temu Akcionog plana za manjine u okviru poglavlja 23 o pristupanju Srbije EU i okolnostima koje su pratile njegovu izradu.

Detaljnije
SDA Sandžaka kampanju počela iz Brodareva

SDA Sandžaka započela je svoju predizbornu kampanju u Brodarevu tribinom na kojoj su promovisana izabrana djela a.r Alije Izetbegovića, osnivača i prvog predsjednika SDA BiH.

Detaljnije
Preko 12 hiljada potpisa podrške listi „SDA Sandžaka - Dr. Sulejman Ugljanin“

SDA Sandžaka obavještava javnost da je završila sa prikupljanjem potpisa podrške birača izbornoj listi za parlamentarne i lokalne izbore koji će se održati 24. aprila ove godine.

Detaljnije
Prikupljanje potpisa za listu Albanaca preševske doline "Partije za demokratsko delovanje" i u prostorijama SDA Sandžaka

Stranka demokratske akcije Sandžaka obavještava javnost da će u narednom periodu ustupiti svoje prostorije i stranačku infrastrukturu za prikupljanje potpisa podrške listi Albanaca Preševske doline za predstojeće parlamentarne izbore.

Detaljnije
Rasipništvo SDP-a na štetu škola, đaka i svih građana

SDA Sandžaka je na današnjoj press konferenciji najoštrije osudila rasipničko trošenje novca građana Novog Pazara od strane korumpirane vlasti u Novom Pazaru.

Detaljnije
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
sda.sandzaka@gmail.com
Imate sugestiju, pitanje?
TOP