Učitavanje sajta

Saopštenja

Vijesti Stranke Demokratske Akcije Sandžaka

40 miliona dolara za rekonstrukciju i izgradnju puteva Novi Pazar Aljinovići i Pazarište Tutin

Na današnjoj sednici Vlade Srbije odlučeno je da se Kancelariji za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja, kojom rukovodi predsjednik SDA Sandžaka i ministar dr. Sulejman Ugljanin poveri preduzimanja potrebnih aktivnosti u postupku pripreme i realizacije projekata rekonstrukcije i izgradnje dela državnog puta M-8 od Novog Pazara do Aljinovića i rekonstrukcija državnog puta R-118a od Pazarišta do Tutina.  Za ovu namenu obezbeđena je državna garancija za kredit od 40 miliona dolara od turske Exim banke, a čiji okvirni rok za realizaciju iznosi dve i po godine računajući od dana početka primene Izvođačkog ugovora koji uključuje i pripremu projektno-tehničke dokumentacije i izvođenje radova.

Detaljnije
Očekujemo podršku u rešavanju nagomilanih problema

Gradski odbor SDA Sandžaka Novi Pazar istiće da je odgovornost za upravljanje gradom Stranka demokratske akcije Sandžaka preuzela kako bi, zajedno sa svojim koalicionim partnerom, izgradila funkcionalnu i transparentnu vlast u Novom Pazaru kojoj građani vjeruju te da su na tom putu naišli smo na prepreke koje usporavaju našu viziju razvoja grada, a često i nerazumjevanje koalicionog partnera. Grad Novi Pazar je prezadužen, gradska javna preduzeća su u blokadi i onemogućena su da obavljaju svoju osnovnu djelatnost kaže se u saopštenju za javnost. Položaj radnika u gradskoj upravi i javnim preduzećima i ustanovama je težak jer im se plate i doprinosi ne izmiruju po nekoliko mjeseci unazad, što nailazi na stvaranje velikog nezadovoljstva  i organizovanje štrajkova.

Detaljnije
Ministar Ugljanin sastao se sa novim ambasadorima u Srbiji

Ministar u Vladi Srbije i lider SDA Sandžaka dr. Sulejman Ugljanin imao je danas u svom kabinetu odvojene sastanke sa novim ambasadorom Švajcarske Konfederacije Žan-Danijelom Ruhom, ambasadorom Austrije, dr. Johanesom Ajgnerom i otpravnikom poslova Libiije, gospodinom Tadžurijem. Na sastancima ministar Ugljanin je predstavio sagovornicima 46 nedovoljno razvijenih opština koje se nalaze u resoru Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja i istakao pogodnosti za ulaganja u te opštine. Švajcarski ambasador je naglasio da je Švajcarska i ranije, kao i sada aktivna u podršci Srbiji, kao izrazitio multikulturnoj i multinacionalnoj zemlji. Postoje različiti programi podrške, koji Švajcarska sprovodi preko švajcarske Agencije za razvoj i saradnju. Ministar Ugljanin se zahvalio na razumevanju i podršci i istakao da je zahvaljujući švajcarskim razvojnim programima, mnogo parktičnih projekata realizovano.

Detaljnije
Ministar Ugljanin primio turske investitore

Predsjednik SDA Sandžaka i kopredsjedavajući Zajedničkog komiteta za ekonomsku saradnju vlada Turske i Srbije dr. Sulejman Ugljanin primio je danas u svom kabinetu tročlanu privrednu delegaciju iz Republike Turske na čelu sa Mustafom Agalarom, predsednikom Upravnog odbora kompanije Makina Takım Industri. "Očekujem da zakoni o bezviznom režimu i o slobodnoj trgovini između Srbije i Turske pruže mogućnosti za saradnju i investiciona ulaganja turskih firmi u Srbiju" rekao je predsjednik Ugljanin na sastanku sa turskom delegacijom. Turska privredna delegacija boravi u dvodnevnoj poseti Srbiji i tom prilikom razmotriće mogućnosti i kapacitete za investiranje i poslovanje u Srbiji. Makina Takım Industri je osnovana 1957. godine u Turskoj, kao prvi proizvođač rezanog alata i predstavlja najvećeg proizvođača u toj oblasti u Turskoj.

Detaljnije
Potpredsjednik SDA Sandžaka Enis Imamović uputio bajramsku čestitku

U ime Stranke demokratske akcije Sandžaka i u svoje lično ime svim vjernicima čestitam predstojeći Ramazanski bajram.  Želim da u ovim Bajramskim danima učvrstimo vjeru i nadu u bolju budućnost i napredak, te da ovaj blagdan  bude podsticaj širenju tolerancije, povjerenja i saradnje među ljudima svih nacija i vjera.

Detaljnije
Napad na porodični dom funkcionera SDA Sandžaka

U noći između subote i nedjelje u Novom Pazaru došlo je do napada na porodični stan člana predsjedništva SDA Sandžaka Saime Brunčević i člana Izvršnog odbora SDA Sandžaka za Grad Novi Pazar Emira Brunčevića.

Detaljnije
Izjava Emira Brunčevića nakon događaja

Drugi dan Ramazanskog bajrama u subotu 18.07.2015. naveče oko 24.00h kada sam se vratio kući nakon obilaska rodbine zatekao sam suprugu jako uznemirenu.

Detaljnije
Baćićanin: Usvojen budžet štednje za 2013. godinu

Odbornici Skupštine grada Novog Pazara usvojili su na svojoj šestoj sjednici budžet grada za 2013. godinu. Predsednik Skupštine grada Fuad Baćićan kaže da je gradski budžet za 2013. godinu restriktivan i realan, u skladu sa ekonomskom situacijom. “Budžet je restriktivan, sa maksimalno smanjenom javnom potrošnjom, a za kapitalna ulaganja smo planirali preko 460 miliona dinara. Budžetom su predviđena vraćanja zaostalih dugova, isplata zaostalih plata radnicima kao i maksimalna štednja sredstava, da bi smo u 2014. godinu ušli rasterećeni i sa što manjim dugom”, rekao je Baćićanin novinarima.

Detaljnije
Kvalitetnije i brže aplicirati za međunarodne projekte

“Kako kvalitetno aplicirati projekte kod međunarodnih fondova, kako postati konkurentan u odnosu na ostale gradove u okruženju”, teme su edukativnog sastanka koji je organizovao Gradski ogranak SDA Sandžaka Novi Pazar za predstavnike svojih odbora. “Mladi ljudi koji su u vlasti, imaju priliku da od iskusnih predavača dobiju informacije o izradi projekata i načinu aplciranja. Želja nam je da grad Novi Pazar i opštine Tutin i Sjenica, ali i Priboj i Nova Varoš, budu spremne da apliciraju i realizuju mnoge projekte. Naš je cilj da preko resornih odbora SDA Sandžaka i svih onih koji u ime SDA Sandžaka obnšaju određene funkcije u lokalnim samoupravama, damo svoj doprinos, na način što ćemo ih obučiti da što kvalitetnije obavljaju svoj posao, kako bi doprinjeli razvoju naše zajednice. Ja se nadam da ćemo na taj način obezbjediti dodatna sredstva i tako rasteretiti restriktivan budžet Novog Pazara, smanjiti namete na budžet, kako bi sredstva mogli da opredelimo za druge svrhe”, rekao je Sekretar Gradskog ogranka SDA Sandžaka Novi Pazar Ahmedin Šrijelj.

Detaljnije
Sastanak ministra Ugljanina sa predstavnikom ambasade Kraljevine Maroka

Ministar dr. Sulejman Ugljanin, primio je u svom Kabinetu, gospodina Abdeselama Mansurija, savetnika za ekonomska pitanja pri ambasadi Maroka. Tema razgovora je bila priprema za održavanje sednice Mešovitog komiteta za ekonomsku saradnju između Srbije i Maroka. Na sastanku je usaglašeno da se prva sednica održi u Beogradu, tokom marta meseca 2013. godine, s tim što će se tačan datum održavanja sednice odrediti u narednim danima. Ministar Ugljanin je istakao da je cilj da što pre dođe do održavanja Mešovitog komiteta, i da postoji veliki prostor za unapređenje ekonomske saradnje. Gospodin Mansuri je predložio da prva sednica Mešovitog komiteta bude u što širem formatu, koji će pokriti više privrednih delatnosti. Sagovornici su izrazili veliko očekivanje od sednice Mešovitog komiteta i istakli nadu da će to značajno poboljšati prijateljske odnose između dve zemlje.

Detaljnije
Jednoglasne odluke na zasjedanju Skupštine grada

Odbornici Skupštine grada Novog Pazara usvojili su jednoglasno na današnjem zasjedanju odluke o formiranju 17 stručnih skupštinskih radnih tijela, savjeta i komisija koje će pomoći boljem i efikasnijem funkcionisanju grada Novog Pazara. Po prvi put u ova radna tijela su ušli i predstavnici svih političkih partija koje učestvuju u radu Skupštine grada.  Novi direktor Sportskog centra od danas je Hamdo Ukić, diplomirani inžinjer mašinstva i bivši direktor JKP “Vodovod i kanalizacija” i  preduzeća “Sandžaktrans”. Predsednik Skupštine Fuad Baćićanin obraćajući se na kraju skupštinskog zasjedanja zahvalio se odbornicima i prisutnim gostima, direktorima javnih preduzeća i ustanova, na korektnom odnosu i zajedničkom radu tokom ove godine. „Približili smo se kraju jedne kalendarske godine...  Želim da vam se zahvalim za korektan odnos tokom skupštinskih zasjedanja i konstruktivan zajednički rad...

Detaljnije
BNV: Zaustaviti dezinformacije Udruženja Turaka u Srbiji

U vezi sa pozivom Udruženja Turaka u Srbiji upućenom Bošnjacima da se upisuju kao Turci da bi formirali tursku nacionalnu manjinu, pozdravljamo izjavu ambasadora Turske u Srbiji Mehmeta Kemala Bozaja, koju je objavio dnevni list “Danas” 10. 08. 2015, da, kao i političke odnose, ekonomske i kulturne odnose između Turske i Srbije definišu državne institucije i zvaničnici.

Detaljnije
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP