Učitavanje sajta

Saopštenja

Vijesti Stranke Demokratske Akcije Sandžaka

Predstavnici ambasade Švajcarske u posjeti SDA Sandžaka

Zamjenik ambasadora Švajcarske u Srbiji Žan Luk Eš i Mario Barfus, šef Kancelarije OEBS-a u Novom Pazaru posjetili su SDA Sandžaka i razgovarali sa generalnim sekratarom Stranke prof. Vasvijom Gusinac i Ifetom Radončić, članom Glavnog odbora SDA Sandžaka.

Detaljnije
Zakazana druga redovna sjednica BNV-a

Druga redovna sjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća biće održana u petak, 05. decembra 2014. godine. Predloženim dnevnim redom predviđen je izbor četiri potpredsjednika Vijeća, predsjednika Izvršnog odbora i njegovog zamjenika, članova Izvršnog odbora i članova u odborima Vijeća.

Detaljnije
Gradski ogranak SDA Sandžaka Novi Pazar osudjuje paljenje drzavne zastave

Povodom nemilog incidenta koji se djesio tokom noći 20. novembra kada je sa jarbola ispred prostorija Crvenog krsta u Novopazarskom naselju Jalija zapaljena zastava Republike Srbije i time počinjen strašan zločin povrede ugleda države Srbije, Gradski ogranak SDA Sandžaka Novi Pazar izdao je saopštenje za javnost u kojem kaže: Gradski ogranak Stranke demokratske akcije Sandžaka Novi Pazar oštro osuđuje ovaj necivilizacijski zločin paljenja državne zastave Republike Srbije. Stranka demokratske akcije Sandžaka je uvjek imala jasan stav po pitanju ovakvih djela i najoštrije osuđuje svako skrnavljenje simbola države u kojoj živimo.

Detaljnije
Sredstva za povratnike u svoja rodna mesta

Ministar u Vladi Srbije dr. Sulejman Ugljanin potpisao je danas u Palati Srbija ugovore o bespovratnoj dodeli sredstava sa povratnicima u svoja rodna mesta u nerazvijenim opštinama. „Kancelarija za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja za ovu namenu izdvojila je oko 12 miliona dinara i danas potpisujemo ugovore sa 20 povratnika koji su uspešno završili obuku, uradili biznis plan i registrovali firmu u nerazvijenoj opština u koju se vraćaju” rekao je ministar Ugljanin i dodao da ovaj program ima za cilj da kroz paket podrške za započinjanje biznisa podstakne mlade ljude da pokrenu samostalan posao u nedovoljno razvijenim područjima.

Detaljnije
Novoimenovani ambasador Republike Turske razgovarao je sa ministrom Ugljaninom

Ministar i predsednik mešovitog komiteta za ekonomsku saradnju Republike Srbije sa RepublikomTurskom, dr Sulejman Ugljanin primio je danas u svom kabinetu u zgradi Vladi Republike Srbije, Nj.E. Mehmeta Kemala Bozaja, ambasadora Republike Turske sa saradnicima. Ovo je prvi prijem za ambasadora Bozaja kod zvaničnika Srbije, posle prošlonedeljne predaje akreditiva predsedniku Nikoliću. Ministar Ugljanin je razgovarao sa turskim ambasadorom o potencijalnim ulaganjima privrednika iz Turske u Srbiju, pre svega u 46 nedovoljno razvijenih opština Srbije, kao i o mogućnosti korišćenja Sporazuma o slobodnoj trgovini između Srbije i Turske prvenstveno u oblastima poljoprivredne proizvodnje, tekstilne industrije i energetike.

Detaljnije
Predstavnici ambasade Amerike u posjeti SDA Sandžaka

  Genaralni sekretar Stranke demokratske akcije Sandžaka, Fuad Baćićanin primio je danas predstavnike Političkog odeljenja Ambasade Sjedinjenih Američkih država u Beogradu Metja Palmera sa saradnicima sa kojima je razgovarao o političkoj i ekonomskoj situaciji u Novom Pazaru i Sandžaku, kao i o funkcionisanju lokalne samouprave u Novom Pazaru. Sjedinjene Američke države su u prošlom period pomagali Sandžak i ovom prilikom su izrazili svoju spremnost da učestvuju u projektima za razvoj Sandžaka i svoju opredeljenost da i dalje aktivno učestvuju i svoj doprinos daju kroz angažman u grupi zemalja “Prijatelji Sandžaka”. U srdačnom razgovoru sa visokim funkcionerom SDA Sandžaka Fuadom Baćićaninom, američke diplomate su izrazile zadovoljstvo zbog veoma dobre saradnje Ambasade SAD sa tom bošnjačkom političkom strankom, rekao je Baćićanin.  

Detaljnije
Minstar Ugljanin na međunarodnom sajmu preduzetništva

Ministar u Vladi Srbije i predsjednik SDA Sandžaka dr. Sulejman Ugljanin danas je na Beogradskom sajmu pojsetio izložbeni prostor Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja koja izlaže na 11. Međunarodnom sajmu preduzetništva "Biznis baza" i 4. Sajmu lokalnih samouprava. “Milion građana Srbije, koji žive u 46 najnerazvijenijih opština širom ove države, odnosno briga o ljudima koji naseljavaju četvrtinu prostora Srbije, posao je kojim se bavim kao ministar i djelokrug je Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja kojom rukovodim. Naši cilj je da se stvore uslovi za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja, da zaposlimo ljude i da vratimo život u nerazvijene opštine“.  

Detaljnije
Izabrani svi organi BNV-a

Danas je održana druga sjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća, na kojoj se izabrani svi organi Vijeća. U saopštenju koje je BNV dostavilo medijima između ostalog se kaže: Bošnjačko nacionalno vijeće, danas je održalo drugu redovnu sjednicu u Novom Pazaru na kojoj su izabrani svi organi Vijeća. Za potpredsjednike Bošnjačkog nacionalnog vijeća izabrani su: Muhedin Fijuljanin, Vasvija Gusinac, prof.dr. Redžep Škrijelj i Esad Džudžo. Za predsjednika Izvršnog odbora Vijeća izabran je prof.dr. Hasim Mekić.

Detaljnije
Istina i pravda za sve bošnjačke žrtve

Stranka demokratske akcije Sandžaka pozdravlja zajedničku akciju nadlježnih organa Srbije i Bosne i Hercegovine u kojoj su uhapšeni učesnici i izvršioci zločina u Štrpcima, gdje je 27. februara 1993. godine, iz voza 671 koji je saobraćao na relaciji Beograd – Bar, oteto i ubijeno 18 Bošnjaka, 1 Hrvat i jedno lice nepoznate nacionalnosti.

Detaljnije
BNV usvojilo smjernice za rad i plan i program aktivnosti

Danas je u Glavnom uredu Vijeća održana sjednica predsjedništva Vijeća, Izvršnog odbora i članova svih odbora Bošnjačkog nacionalnog vijeća.Na sjednici su utvrđene:...

Detaljnije
Baćićanin veruje u opstanak koalicije

Generalni sekretar Stranke demokratske akcije Sandžaka i predsednik Gradske skupštine Fuad Baćićanin veruje da će njihova koalicija sa Sandžačkom demokratskom partijom, odnosno koalicijom „Evropski Novi Pazar“ opstati. Baćićanin je radiju Sto plus rekao da je ubeđen da će ova koalicija nastaviti da radi i da zajednički rešava probleme u gradu. „U svakoj porodici dođe do krize, do lepih razgovora, ali povremeno i do malih nesporazuma. Ovo je potpuno normalan rad jedne koalicije. Nekada pojedinci naprave ishitrene korake koji zasmetaju radu koalicije, ali sve se to može prevazići ukoliko ima volje, a ja sam ubeđen da je ima“, rekao je Baćićanin našem radiju. On je dodao da je trenutno stanje u javnim preduzećima i ustanovama izuzetno loše.

Detaljnije
Saradnjom USAID i Vlade Republike Srbije do prve Halal prodavnice u Beogradu

Partnerski projekat koji realizuju Američka agencija za medjunarodni razvoj (USAID), Vlada Republike Srbije i lokalna Halal Agencija u saradnji sa 6 preduzeća iz jugozapadne Srbije omogućiće otvaranje prve specijalizovane prodavnice prehrambenih proizvoda sa Halal sertifikatom u Beogradu u kojoj će celokupni asortiman biti domaćeg porekla. Otvaranje radnje planirano je za početak 2013. godine. Ceremoniji potpisivanja sporazuma u prostorijama Halal Agencije prisustvovali su direktorka Misije USAID u Srbiji Suzan Fric i ministar  u Vladi Republike Srbije dr Sulejman Ugljanin.

Detaljnije
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP