Učitavanje sajta

Saopštenja

Vijesti Stranke Demokratske Akcije Sandžaka

Podsticanje razvoja nedovoljno razvijenih područja

Govor ministra i predsjednika SDA Sandžaka dr. Sulejmana Ugljanina na konferenciji o Održivom razvoj nedovoljno razvijenih područja Republike Srbije održanoj u Beogradu, Palata Srbije, 07.11.2012. godine.   „Podsticanje razvoja nedovoljno razvijenih područja iz perspektive Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja“   Poštovane kolege ministri, poštovani gospodine Dežer, Vaše ekselencije, uvaženi predstavnici nerazvijenih opština, gradonačelnici, poštovani predstavnici organizacija i institucija, razvojnih agencija,  donatori, Dame i gospodo, Dragi prijatelji,

Detaljnije
Pozitivna iskustva Slovenije u održivom razvoju lokalnih samouprava

Beograd, 8.11.2012. godine – Predsjednik SDA Sandžaka i ministar dr. Sulejman Ugljanin sa saradnicima primio je danas u svom kabinetu dr. Henrika Gjerkeša, bivšeg ministra u Vladi Slovenije, zaduženog za lokalnu samoupravu i regionalnu politiku i gospodina Alena Bukovnika, gradonačelnika slovenačke opštine Radlje. Tom prilikom slovenačka delegacija je predstavila primjere dobre prakse u proizvodnji drvene biomase koje su sprovedene u slovenačkim opštinama Kočevlje, Radlje i nekim austrijskim opštinama. Dr. Gjerkeš je naveo da je filozofija održivog razvoja da se finansira u one projekte koji mogu da donesu profit, i istakao, "to su projekti koji se baziraju na konceptu obnovljivih izvora energije i iskorišćavanjem novih tehnologija".

Detaljnije
Promovisan nacrt Zakona o podsticaju poljoprivrede

Novim nacrtom Zakona o podsticaju poljoprivrede i ruralnog razvoja, menja se dosadašnja praksa da se ta sredstva namenjena podsticaju poljoprivredi uređuju po često promenjivim uredbama, a to će omogućiti jasniji plan i viziju unapređenja poljoprivredne proizvodnje – istakao je državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede, Senad Mahmutović, tokom prezentacije nacrta ovog zakona održane u Novom Pazaru. “Posebnih podsticaja će biti i to vezano za situacije da se veliki deo opština iz naše regije Sandžaka, posebno opštine koje zahvataju područje Pešterske visoravni, koje se smatra područjem sa otežanim uslovima za razvoj poljoprivrede, biti dodatno uvećana”, kazao je Mahmutović. Informacije o tome kako doći do podsticajnih sredtava, poljoprivrednici mogu dobiti od nadležnih službi, Gradske i opštinskih uprva.

Detaljnije
NAJAVA DOGAĐAJA: Centralni skup liste „Za bošnjačko jedinstvo“ u Novom Pazaru

Lista Za bošnjačko jedinstvo - Dr. Sulejman Ugljanin održaće Centralni predizborni skup u Novom Pazaru na gradskom šetalištu, u srijedu 22.10.2014. godine, sa početkom u 18 časova.

Detaljnije
Jedinstvo u Priboju cilj svakog Bošnjaka

Sa skupa su upućene poruke jedinstva i naglašena potreba da Bošnjaci izaberu vijeće koje će odražavati izbornu volju građana.

Detaljnije
Lista „Za bošnjačko jedinstvo“ pobjednik na izborima za BNV

Na izborima za Bošnjačko nacionalno vijeće, prema privremenim rezultatima Republičke izborne komisije, pobjedila je lista “Za bošnjačko jedinstvo – Dr Sulejman Ugljanin”.

Detaljnije
Saopštenje za javnost

Lista “Za bošnjačko jedinstvo” predlaže da se konstitutivna sjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća održi 17, 18. ili 19. novembra 2014.godine u Glavnom uredu Vijeća u Novom Pazaru.

Detaljnije
Preduzeti mjere da se prevaziđu problemi u funkcionisanju Grada Novog Pazara

Na zahtjev predsjednika mjesnih obora SDA Sandžaka ogranka Novi Pazar, održana je sjednica Glavnog odbora ogranaka Novi Pazar, na kojoj su prisustvovali članovi Stranke koji obnašaju rukovodeće funkcije u Gradskoj upravi i javnim preduzećima i ustanovama grada Novog Pazara. Sa sjednice je izdato saopštenje za javnost u kojem Ogranak SDA Sandžaka Novi Pazar ističu da je Glavni odbor razmatrao informacije o radu Gradske uprave, javnih preduzeća i ustanova grada Novog Pazara i konstatovao da su prisutni značajni problemi u obavljanju osnovnih djelatnosti. Ogranak posebno smatra važnim činjenicu da je došlo do značajnog kašnjenja u isplati plata radnicima što zaposlene dovodi u težak socijalni položaj.    

Detaljnije
Mladi SDA Sandžaka osuđuju rasipničko trošenje narodnih para

Povodom održanog Gradskog odbora Stranke demokratske akcije Sandžaka Novi Pazar, Asocijacija mladih Stranke demokratske akcije Sandžaka je pozdravila odluku da kadrovi Stranke sa svojim koalicionim partnerima odmah konstatuju uzroke nastalog stanja i značajnog kašnjenja u isplati plata radnicima, i da se preduzmu sve mjere da se problemi prevaziđu i utvrde dinamiku isplate zaostalih plata. “Asocijacija mladih SDA Sandžaka želi da ukaže i na ostale zahtjeve mjesnih odbora Stranke, koji su između ostalog razmatrali i žalbe građana o trošenju budžetskih sredstava na reprezentacije, česta službena putovanja, kao i ostaloj nenamenskoj potrošnji budžeta od strane najviših funkcionera grada Novog Pazara.” rečeno je na konferenciji za medije Asocijacije mladih. Mladi SDA Sandžaka osuđuju trošenje para u ove namene, a da se ne isplaćuju plate radnicima. 

Detaljnije
Čestitka Husein ef. Kavazoviću postavljenje na funkciju reisu-l-uleme

  Stranka demokratske akcije Sandžaka uputila je čestitke Huseinu ef. Kavazoviću postavljenje na mjesto reisu-l-uleme Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini. U čestitci, koju je potpisao Fuad Baćićanin, generalni sekretar Stranke, se kaže: „Poštovani reisul-l-ulema Husein efendija Kavazoviću,  

Detaljnije
Mladi SDA Sandžaka čestitali Dan Sandžaka

  “Ovo još jednom potvrđuje jako antifašističko opredeljenje Bošnjaka koje danas ima još veću vrijednost jer predstavlja zajedničku tekovinu Bošnjaka, Srba i Crnogoraca koji žive na ovim prostorima.” Asocijacije mladih SDA Sandžaka je na današnjoj press konferenciji svim Bošnjacima čestitala nacionalni blagdan, 20. novembar, Dan Sandžaka. Obraćajući se medijima Saima Ugljanin, Zamjenik predsjenika AM SDA Sandžaka je istakla da su 20-og novembra 1943.godine u Pljevljima, Bošnjaci, Srbi i Crnogorci se ujedinili u borbi protiv fašizma i osnovali Zemaljsko antifašističko vijeće narodnog oslobođenja Sandžaka, kao jedini i najviši organ vlasti u Sandžaku.  

Detaljnije
Nastavićemo da pomažemo nerazvijene opštine

„Založiću se kod ostalih ministara u Vladi Srbije da se sistemski reši pomoć nerazvijenim opštinama i da svako ministarstvo odvoji deo sredstava za realizaciju projekata u ovim područjima koja predstavljaju neiskorišćeno blago naše zemlje“ izjavio je ministar u Vladi Srbije dr Sulejman Ugljanin prilikom potpisivanja ugovora za dodelu sredstava nerazvijenom opštinama po Drugom javnom konkursu za finansiranje projektne dokumentacije u 2012. godini. "Raspolažemo sa sredstvima koja su nedovoljna. Tražiću da se poveća budžet za nerazvijene opštine", rekao je Ugljanin napominjući da u tih 46 opština živi oko milion građana. "Milion građana, koliko živi u 46 nerazvijenih opština, ima pravo na ravnopravan tretman i brži ekonomski razvoj. I ranije su imali ta pravo, ali niko nije skretao pažnju na njih", naglasio je Ugljanin.

Detaljnije
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP