Učitavanje sajta

Turska

Vijesti Stranke Demokratske Akcije Sandžaka

Saradnja sa Turskom u oblasti saobraćaja

Predsjednik SDA Sandžaka dr Sulejman Ugljanin se juce, 15.12.2011. godine, u svojstvu ministara u Vladi Republike Srbije  sastao i razgovarao u Ankari sa ministrom za saobraćaj, veze i komunikacije Turske Republike, Beineli Jildrimom. Ugljanin i Jildrim razgovarali su o infrasturkutrnim projektima u Srbiji u koje je Turska značajno uključena. Razgovaralo se o auto putu Beograd – Južni Jadran (koridor XI) i njegovoj izgradnji preko Pešterske visoravni, regionalnim putevima Novi Pazar - Tutin i Novi Pazar – Sjenica.

Detaljnije
“Jedan dio nas je ostao u Novom Pazaru“

Nakon zvaničnog dijela razgovora, mladima AK Partije su organizovana druženje sa mladima Novog Pazara. Brojni gradski mlječni restorani bili su domaćini gostima iz Turske, a šetnja gradom i posjete gradskim kulturno-historijskim spomenicima su bili sastavni dio druženja. U neformalnim razgovorima sa mladima su, po riječima gostiju, o našoj sredini naučili mnogo.

Detaljnije
Počeo sajam turizma

Ministar u Vladi Republike Srbije i koopredsednik mešovitog Komiteta za ekonomsku saradnju Srbije i Turske dr Sulejman Ugljanin, danas je na Beogradskom sajmu prisustvovao svečanom otvaranju 34. Međunarodnog sajma turizma. Na sajmu učestvuje 880 izlagača iz 46 zemalja, a zemlja partner sajma je Turska, koja zauzima sedmo mesto po posećenosti u svetu, sa prošlogodišnjom posetom od 31,5 miliona turista od kojih je 138.000 iz Srbije.  

Detaljnije
Mladi SDA na Medjunarodnom sajmu turizma u Beogradu

Asocijacija mladih SDA Sandžaka je u subotu 25.2.2012. godine organizovano otputovala i studijski posetila 34. Medjunarodni sajam turizma koji se održavao u Beogradu. Grupa od 150 mladih SDA je tokom jednodnevne posete imala prilike da se upozna sa različitostima iz cijelog svijeta i turističkim potencijalima u svjetskim metropolama i turističkim destinacijama, kao i da stekne bogata iskustva iz oblasti turizma.

Detaljnije
Predsjedniku mahsuz hedija, dres Fenerbahçe S.K

Predsjednik SDA Sandžaka Dr. Sulejman Ugljanin je u ponedeljak, 05.03.2012. godine u svom kabinetu u Novom Pazaru primio predstavnike navijača FK Novi Pazar i Fenerbahçe S.K iz Istanbula, Turska. Tom prilikom su musafiri iz Turske prenjeli riječi Selama i zahvale za doček koji su imali u Sandžaku i darivali predsjednika sa mahsuz hedijom, dres Fenerbahçe S.K.  

Detaljnije
Predsjednik Ugljanin primio tursku delegaciju

Predsjednik SDA Sandžaka i ministar dr. Sulejman Ugljanin, juče je u svom kabinetu u Beogradu primio petočlanu tursku delegaciju, predvođenu Dr. Ismail Safijem, šef turske delegacije pri parlamentarnoj skupštini Organizacije za crnomorsku ekonomsku saradnju i član Spoljnopolitičkog komiteta.

Detaljnije
SDA Sandžaka ima jasno definisane i zacrtane ciljeve

Gostujući u emisiji „Između dve vatre“, predsjednik Stranke demokratske akcije Sandžaka dr. Sulejman Ugljanin rekao je „Nakon 90-te godine mi po prvi put imamo apsolutnu podršku Bošnjaka u Sandžaku i drugih građana, ne samo Bošnjaka nego i drugih građana. Mi smo imali, kao što znate, probleme tokom raspada Jugoslavije, zbog problema koji su bili u odnosu Srbije i Bosne, regija Sandžaka je bila na crnu listu i sve Vlade, od Miloševićeve pa do ove, malo i ova naša Vlada radili su onako po nekoj inerciji na rušenju SDA Sandžaka. Znate otkidali su, skidali su cigle s te kuće, zidali neke male kućice.“ Na pitanje da li govor na kongresu nedavno, menja i Vaš stav prema državi Srbiji koju sada vidite kao svoju državu koju hoćete da reformišete predsjednik Ugljanin je rekao: „Mi na tome radimo, kao što vidite, već dvadeset dvije godine vrlo ozbiljno međutim pitanje je kako su nas drugi predstavljali. Ja naime 22 godine radim na motivisanju, primer, pored ostalog na motivisanju i Turske i Srpske poltičke elite da rade na opštu dobrobit svih građana, i tek je sada to postalo popularno. Nekada su zbog toga hapsili, proganjali a sada kažu Turska je vrlo važan partner. Para nikada nije previše! Nama treba njihovih investicija i kao što vidite uspeli smo da ih motivišemo da ulažu u Leskovac, Srbija džins, džins Srbija odnosno džins Istanbula, oni se sada spremaju da zaposle 1 150 radnika u Leskovcu i ovaj bar aluminijum ovih dana zapošljava novih 300 radnika sa 54 miliona eura.“ 

Detaljnije
Želja za uspeh i blagostanje narodu Sandžaka stigla iz Turske

Ministar spoljnih poslova Republike Turske Ahmet Davutoglu, u pismu ministru u Vladi Republike Srbije i predsedniku Stranke demokratske akcije dr. Sulejmanu Ugljaninu, uputio je „najbolje želje za uspeh i blagostanje narodu Srbije, uključujući i narod regiona Sandžak.“   

Detaljnije
Tekstilna industrija - šansa za stratešku saradnju Srbije i Turske

“Verujem da ovaj poslovni forum predstavlja dobru osnovu za unapređenje saradnje i učvršćivanje ekonomskih odnosa između privreda Srbije i Turske. Naš zajednički pravac kretanja je stabilnost ekonomija i uspostavljanje dugoročne saradnje“ izjavio je ministar u Vladi Republike Srbije prilikom otvaranja poslovnog foruma "Tekstilna industrija - šansa za stratešku saradnju Srbije i Turske" koja je održana danas u Privrednoj komori Srbije (PKS).

Detaljnije
Useljenje u nove stanove i podrška poljoprivredi

Predsjednik SDA Sandžaka i ministar dr. Sulejman Ugljanin i predsjednik Turske Agencije za međunarodni razvoj i koordinaciju (TIKA) Serdar Čam svečano su u Priboju uručili ključeve osam novoizgrađenih stanova porodicama koje su usled požara 2010. ostali bez krova nad glavom. Kancelarija za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja kojom rukovodi ministar Ugljanin je sa milion dinara donirala izradu projekta izgradnje stanova dok je turska agencija TIKA sa 230.000 evra finansirala izgradnju i kompletno unutrašnje opremanje .  „U svojstvu ministra u Vladi Srbije i predsednika Zajedničkog komiteta za ekonomsku saradnju Srbije i Turske zahvalio bih se na ovom primeru solidarnosti na delu. Dogovoreno je da se saradnja nastavi i u svih 46 nedovoljno razvijenih opština u kojima živi milion građana Srbije“ istakao je ministar Ugljanin. 

Detaljnije
Otvorena nova škola u tutinskom selu Naboje

Predsjednik SDA Sandžaka i ministar dr. Sulejman Ugljanin i predsjednik turske Agencije za međunarodni razvoj i koordinaciju (TIKA) Serdar Čam juče su svečano otvorili istureno odeljenje O.Š. “Dr Ibrahim Bakić” u tutinskom selu Naboje. Predsjednik Ugljanin je istakao da su donacija TIKE ulepšava život ljudima u ovom kraju i diže dostojanstvo mladima i ja se kao ministar u ime Vlade Srbije i u svojstvu predsedavajućeg Komiteta za ekonomsku saradnju Srbije i Turske zahvaljujem turskom narodu. „Ovo je samo deo onoga što je turska razvojna agencija učinila za nas i na taj način u ime turskog naroda pokazala solidarnost sa nama. Posebno cenim to što ova agencija posebno polaže na školske objekte i obdaništa kojima stvara jedan humani prostor za odgajanje i obrazovanje ove dece“, rekao je predsjednik Ugljanin.

Detaljnije
Pozitivna klima za investicije

Ankara, 01. oktobar 2012. – „Turska će pružiti pomoć Srbiji, konkretno Kancelariji za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja, u obrazovanju kadrova za izradu projektne dokumentacije i pisanju projekata za korišćenje finansijskih sredstava fondova Evropske unije, posebno u oblasti zaštitne životne sredine, infrastrukture, poljoprivrede i turizma“ izjavio je predsjednik SDA Sandžaka i ministar dr. Sulejman Ugljanin nakon današnjeg sastanka u Ankari sa Egemen Bagišem, ministrom za evropske integracije Turske. „Turska će pomoći Srbiji u procesu evropskih integracija, kao i preostalom delu zemalja Balkana koje nisu postale članice Evropske unije. To je naš interes, jer je to garancija političke i ekonomske stabilnosti regiona.“ riječi su ministra Bagiša.

Detaljnije
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP