https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Otvorena nova škola u tutinskom selu Naboje - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Otvorena nova škola u tutinskom selu Naboje

Otvorena nova škola u tutinskom selu Naboje

Otvorena nova škola u tutinskom selu Naboje

Predsjednik SDA Sandžaka i ministar dr. Sulejman Ugljanin i predsjednik turske Agencije za međunarodni razvoj i koordinaciju (TIKA) Serdar Čam juče su svečano otvorili istureno odeljenje O.Š. “Dr Ibrahim Bakić” u tutinskom selu Naboje.

Predsjednik Ugljanin je istakao da su donacija TIKE ulepšava život ljudima u ovom kraju i diže dostojanstvo mladima i ja se kao ministar u ime Vlade Srbije i u svojstvu predsedavajućeg Komiteta za ekonomsku saradnju Srbije i Turske zahvaljujem turskom narodu. „Ovo je samo deo onoga što je turska razvojna agencija učinila za nas i na taj način u ime turskog naroda pokazala solidarnost sa nama. Posebno cenim to što ova agencija posebno polaže na školske objekte i obdaništa kojima stvara jedan humani prostor za odgajanje i obrazovanje ove dece“, rekao je predsjednik Ugljanin.

TIKA je za učenike O.Š. dr Ibrahim Bakić u Naboju pripremila poklone u vidu  školskog pribora i đačkih torbi. „Turska pomaže narodu Sandžaka, kao i građanima u drugim delovima Srbije kroz mnoge projekte i nastaviće i u buduće to da radi” rekao je Serdar Čam, predsjednik TIKE.

Tom prilikom u O.Š. “Dr Ibrahim Bakić”, domaćini su u čast gostiju priredili kulturno-umetnički program i prisutnima se u ime domaćina obratio predsjednik opštine Tutin Šemsudin Kučević koji je tom prilikom rekao da su od osnivanja TIKE imali dobru saradnju i da su izgradnjom škola stvoreni uslovi za napredak dejce iz ovih sela.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP