https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 “Jedan dio nas je ostao u Novom Pazaru“ - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

“Jedan dio nas je ostao u Novom Pazaru“

“Jedan dio nas je ostao u Novom Pazaru“

“Jedan dio nas je ostao u Novom Pazaru“

Nakon zvaničnog dijela razgovora, mladima AK Partije su organizovana druženje sa mladima Novog Pazara. Brojni gradski mlječni restorani bili su domaćini gostima iz Turske, a šetnja gradom i posjete gradskim kulturno-historijskim spomenicima su bili sastavni dio druženja. U neformalnim razgovorima sa mladima su, po riječima gostiju, o našoj sredini naučili mnogo. 

Studenatima koji su na školovanju u Republici Turskoj, a ovih dana su boravili u Novom Pazaru, pripremljen je susret sa gostima iz Turske. Iskazana je zahvalnost zbog gostoprimstva Republike Turske koja godinama organizuje školovanje naših studenata, počev još od 1992. godine kada je, preko Stranke demokratske akcije Sandžaka, za preko hiljadu mladih iz Sandžaka, Turska širom otvorila vrata svojih univerziteta. Mnogi od tih studenata su danas na važnim mjestima i funkcijama širom zemlje. Razmijenjena su mišljenja i iskazane potrebe i očekivanja naših studenata u toj zemlji. Razgovaralo se i o razmjeni studenata kao i o zajedničkim aktivnostima na svim poljima mladih SDA Sandžaka i mladih AK partije iz Republike Turske.

U večernjim satima drugog dana posjete, u Klubu knjige “Svetionik” organizovano je druženje uz sufijsku muziku ansambla “Ašik Junus”. 

Gosti iz Turske su izrazili oduševljenje prisnim prijateljskim i bratskim dočekom u Novom Pazaru. Jedan od gostiju se riječima “Nismo očekivali da ćemo ovo proživjeti u Sandžaku. Jedan dio nas je ostao u Novom Pazaru, doći ćemo sigurno ponovo. Očekujemo i vas da vam ovo gostoprimstvo uzvratimo!” opraštao od mladih Stranke demokratske akcije Sandžaka.

Mladi AK Partije su iz Sandžaka ponijeli lijepe i nezaboravne uspomene. A kao mladi i odgovorni ljudi, predstavnici najjače i vladajuće političke partije Turske, učinit će sve da veza izmedju dvije političke partije, SDA Sandžaka i AK Partije, ostane čvrsta i trajna i bude generator razvoja Sandžaka i dobrih odnosa dvije zemlje, Srbije i Turske.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37