Učitavanje sajta

Turska

Vijesti Stranke Demokratske Akcije Sandžaka

Saradnja sa turskom fondacijom

BEOGRAD - Ministar dr. Sulejman Ugljanin sastao se danas u svom kabinetu u Vladi Srbije sa predsjednikom Marmara Grupe dr. Akanom Suverom, članom Izvršnog odbora Marmara Grupe Šamilom Ajrimom, kao i Čengizom Guldamlasom iz Marmara Fondacije.

Detaljnije
Dr. Ugljanin dao intervju za sarajevsko "Oslobođenje"

Predsjednik SDA Sandžaka je još od 29. jula 1990, a Bošnjačkog nacionalnog vijeća Sandžaka od 11. maja 1991. godine. Bošnjačka lista za evropski Sandžak je koalicija nastala 2008 - sporazum su, osim SDA, potpisali Bošnjačka demokratska stranka Sandžaka (BDSS); Socijal-liberalna partija Sandžaka (SLPS) i Reformisti Sandžaka (RS).

Detaljnije
Predsjednik Ugljanin sastao se sa predsjednikom Turske i visokim zvaničncima

Predsjednik SDA Sandžaka i ministar u Vladi Republike Srbije i koopredsednik mješovitog Komiteta za ekonomsku saradnju Srbije i Turske dr Sulejman Ugljanin sa narodnim poslanicima Esadom Džudževićem i Bajramom Omeragićem  imao je danas u Ankari  sastanak sa predsjednikom Turske Abdulahom Gulom sa visokim zvaničnicima Turske.   Predsjednik Ugljanin i predsjednik Gul razgovarali su o jačanju biltaralnih odnosa između naše dve zemlje, kao i o ulaganjima u nerazvijeni deo Srbije i produbljivanju ekonomskih odnosa. „Ekonomska i biletaralna saradnja Srbije i Turske je u usponu i postoji dosta prostora da se naša saradnja još produbi” rekao je Ugljanin.  

Detaljnije
Saradnja sa Turskom u oblasti saobraćaja

Predsjednik SDA Sandžaka dr Sulejman Ugljanin se juce, 15.12.2011. godine, u svojstvu ministara u Vladi Republike Srbije  sastao i razgovarao u Ankari sa ministrom za saobraćaj, veze i komunikacije Turske Republike, Beineli Jildrimom. Ugljanin i Jildrim razgovarali su o infrasturkutrnim projektima u Srbiji u koje je Turska značajno uključena. Razgovaralo se o auto putu Beograd – Južni Jadran (koridor XI) i njegovoj izgradnji preko Pešterske visoravni, regionalnim putevima Novi Pazar - Tutin i Novi Pazar – Sjenica.

Detaljnije
“Jedan dio nas je ostao u Novom Pazaru“

Nakon zvaničnog dijela razgovora, mladima AK Partije su organizovana druženje sa mladima Novog Pazara. Brojni gradski mlječni restorani bili su domaćini gostima iz Turske, a šetnja gradom i posjete gradskim kulturno-historijskim spomenicima su bili sastavni dio druženja. U neformalnim razgovorima sa mladima su, po riječima gostiju, o našoj sredini naučili mnogo.

Detaljnije
Počeo sajam turizma

Ministar u Vladi Republike Srbije i koopredsednik mešovitog Komiteta za ekonomsku saradnju Srbije i Turske dr Sulejman Ugljanin, danas je na Beogradskom sajmu prisustvovao svečanom otvaranju 34. Međunarodnog sajma turizma. Na sajmu učestvuje 880 izlagača iz 46 zemalja, a zemlja partner sajma je Turska, koja zauzima sedmo mesto po posećenosti u svetu, sa prošlogodišnjom posetom od 31,5 miliona turista od kojih je 138.000 iz Srbije.  

Detaljnije
Mladi SDA na Medjunarodnom sajmu turizma u Beogradu

Asocijacija mladih SDA Sandžaka je u subotu 25.2.2012. godine organizovano otputovala i studijski posetila 34. Medjunarodni sajam turizma koji se održavao u Beogradu. Grupa od 150 mladih SDA je tokom jednodnevne posete imala prilike da se upozna sa različitostima iz cijelog svijeta i turističkim potencijalima u svjetskim metropolama i turističkim destinacijama, kao i da stekne bogata iskustva iz oblasti turizma.

Detaljnije
Predsjedniku mahsuz hedija, dres Fenerbahçe S.K

Predsjednik SDA Sandžaka Dr. Sulejman Ugljanin je u ponedeljak, 05.03.2012. godine u svom kabinetu u Novom Pazaru primio predstavnike navijača FK Novi Pazar i Fenerbahçe S.K iz Istanbula, Turska. Tom prilikom su musafiri iz Turske prenjeli riječi Selama i zahvale za doček koji su imali u Sandžaku i darivali predsjednika sa mahsuz hedijom, dres Fenerbahçe S.K.  

Detaljnije
Predsjednik Ugljanin primio tursku delegaciju

Predsjednik SDA Sandžaka i ministar dr. Sulejman Ugljanin, juče je u svom kabinetu u Beogradu primio petočlanu tursku delegaciju, predvođenu Dr. Ismail Safijem, šef turske delegacije pri parlamentarnoj skupštini Organizacije za crnomorsku ekonomsku saradnju i član Spoljnopolitičkog komiteta.

Detaljnije
Želja za uspeh i blagostanje narodu Sandžaka stigla iz Turske

Ministar spoljnih poslova Republike Turske Ahmet Davutoglu, u pismu ministru u Vladi Republike Srbije i predsedniku Stranke demokratske akcije dr. Sulejmanu Ugljaninu, uputio je „najbolje želje za uspeh i blagostanje narodu Srbije, uključujući i narod regiona Sandžak.“   

Detaljnije
Tekstilna industrija - šansa za stratešku saradnju Srbije i Turske

“Verujem da ovaj poslovni forum predstavlja dobru osnovu za unapređenje saradnje i učvršćivanje ekonomskih odnosa između privreda Srbije i Turske. Naš zajednički pravac kretanja je stabilnost ekonomija i uspostavljanje dugoročne saradnje“ izjavio je ministar u Vladi Republike Srbije prilikom otvaranja poslovnog foruma "Tekstilna industrija - šansa za stratešku saradnju Srbije i Turske" koja je održana danas u Privrednoj komori Srbije (PKS).

Detaljnije
Turska podržava evropski put Srbije

  Predsjednik SDA Sandžaka i ministar u Vladi Srbije dr. Sulejman Ugljаnin je tokom svoje zvanične posjete Republici Turskoj prisustvаo i svečаnom ručku koji je povodom sаstаnkа Zаjedničkog komitetа Turske i Evropske Unije orgаnizovаo ministаr zа evro-integrаcije i glаvni pregovаrаč sа EU, Egmen Bаgiš, а nа kome su bili i visoki predstаvnici  EU. Ministar Bаgiš je rekаo dа Turska podržаvа Srbiju nа putu u EU i ponudio pomoć i sаrаdnju svog ministаrstvа Kаncelаriji zа održivi rаzvoj nedovoljno rаzvijenih područjа u evrointegrаcijаmа.  

Detaljnije
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP