https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Turska - članci - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Turska

Vijesti Stranke Demokratske Akcije Sandžaka

Ugljanin: 90-tih je užasno bilo biti Bošnjak

Ministar bez portfelja u Vladi Srbije Sulejman Ugljanin izjavio je da su Bošnjaci na referendumu 1991. rekli šta misle o autonomiji Sandžaka, ali da ta tema sada nije primjerena jer postoje drugi, važniji, prije svega, ekonomski problemi koje treba rješavati u tom regionu.Ministar Ugljanin je u intervjuu Tanjugu rekao da nerado govori o tim vremenima i da izbegava čak i da se mislima u njih vrati.

Detaljnije
Uvodno obraćanje ministra dr. Sulejmana Ugljanina na skupu „Nedovoljno razvijena područja - šansa za investitore"

  Poštovani predsjedniče Tadić, poštovani potpredsjednici Vlade, poštovani ambasadore Dežer, Vaše ekselencije, kolege ministri, dame i gospodo, dragi mediji Želim Vam dobrodošlicu na naš skup Nedovoljno razvijena područja-šansa za investitore. Ovaj film koji smo upravo pogledali ocrtava realnu situaciju u kojoj se nalaze nedovoljno razvijena područja sa svim prirodnim bogatstvima kojima raspolažu. Takođe, kako bismo vam slikovito prikazali brojnost i raspored nedovoljno razvijenih područja pred nama se nalazi i mapa sa pozicijama tih opština.  

Detaljnije
Gul: Turska pruža punu podršku Srbiji na putu ka EU

ANKARA - Predsjednik Turske Abdulah Gul izjavio je da Turska pruža punu podršku Srbiji na putu članstva u Evropsku uniju.

Detaljnije
Ministar Ugljanin u zvaničnoj posjeti Turskoj

Ministar u Vladi Srbije dr. Sulejman Ugljanin boraviće u srijedu i narednih dana u zvaničnu posjetu Republici Turskoj gdje će u cilju realizacije ranije potpisanih sporazuma i uključivanja novih projekata razgovarati sa zvaničnicima te zemlje.

Detaljnije
Dr. Ugljanin uputio telegram saučešća povodom smrti prof. dr. Erbakana

Povodom smrti bivšeg premijera Republike Turske i predsjednika Saadet partije prof. dr. Nedžmetina Erbakana, predsjednik Stranke demokratske akcije Sandžaka dr. Sulejman Ugljanin, porodici, članovima Saadet partije i...

Detaljnije
Državno-privredna delegacija Srbije u posjeti Turskoj

Ministar u Vladi Srbije i kopredsjednik mješovitog Komiteta za ekonomsku saradnju Srbije i Turske dr. Sulejman Ugljanin, zajedno sa državno-privrednom delegacijom danas odlazi u zvaničnu posjetu Turskoj. Delegacija Srbije, predvođena predsjednikom Vlade Mirkom Cvetkovićem, boraviće u četvrtak i petak, 10. i 11. marta, u Ankari i Istanbulu, s ciljem unapređenja ekonomske saradnje sa Turskom.

Detaljnije
Ugljanin: Izetbegovićeva izjava pozitivno će uticati na Zukorlića i Dodika

Ministar u Vladi Srbije dr. Sulejman Ugljanin izjavio je za dnevni list Politika da u cjelosti podržava izjavu bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, datu nakon trilateralnog sastanka u Karađorđevu, da su dezintegracije na Balkanu završene i da jedna od evropskih regija može biti i Sandžak: „Mislim da će ta poruka imati pozitivan efekat na Zukorlića i Dodika", istakao je ministar Ugljanin.

Detaljnije
Saradnja sa turskom fondacijom

BEOGRAD - Ministar dr. Sulejman Ugljanin sastao se danas u svom kabinetu u Vladi Srbije sa predsjednikom Marmara Grupe dr. Akanom Suverom, članom Izvršnog odbora Marmara Grupe Šamilom Ajrimom, kao i Čengizom Guldamlasom iz Marmara Fondacije.

Detaljnije
Dr. Ugljanin dao intervju za sarajevsko "Oslobođenje"

Predsjednik SDA Sandžaka je još od 29. jula 1990, a Bošnjačkog nacionalnog vijeća Sandžaka od 11. maja 1991. godine. Bošnjačka lista za evropski Sandžak je koalicija nastala 2008 - sporazum su, osim SDA, potpisali Bošnjačka demokratska stranka Sandžaka (BDSS); Socijal-liberalna partija Sandžaka (SLPS) i Reformisti Sandžaka (RS).

Detaljnije
Predsjednik Ugljanin sastao se sa predsjednikom Turske i visokim zvaničncima

Predsjednik SDA Sandžaka i ministar u Vladi Republike Srbije i koopredsednik mješovitog Komiteta za ekonomsku saradnju Srbije i Turske dr Sulejman Ugljanin sa narodnim poslanicima Esadom Džudževićem i Bajramom Omeragićem  imao je danas u Ankari  sastanak sa predsjednikom Turske Abdulahom Gulom sa visokim zvaničnicima Turske.   Predsjednik Ugljanin i predsjednik Gul razgovarali su o jačanju biltaralnih odnosa između naše dve zemlje, kao i o ulaganjima u nerazvijeni deo Srbije i produbljivanju ekonomskih odnosa. „Ekonomska i biletaralna saradnja Srbije i Turske je u usponu i postoji dosta prostora da se naša saradnja još produbi” rekao je Ugljanin.  

Detaljnije
Saradnja sa Turskom u oblasti saobraćaja

Predsjednik SDA Sandžaka dr Sulejman Ugljanin se juce, 15.12.2011. godine, u svojstvu ministara u Vladi Republike Srbije  sastao i razgovarao u Ankari sa ministrom za saobraćaj, veze i komunikacije Turske Republike, Beineli Jildrimom. Ugljanin i Jildrim razgovarali su o infrasturkutrnim projektima u Srbiji u koje je Turska značajno uključena. Razgovaralo se o auto putu Beograd – Južni Jadran (koridor XI) i njegovoj izgradnji preko Pešterske visoravni, regionalnim putevima Novi Pazar - Tutin i Novi Pazar – Sjenica.

Detaljnije
“Jedan dio nas je ostao u Novom Pazaru“

Nakon zvaničnog dijela razgovora, mladima AK Partije su organizovana druženje sa mladima Novog Pazara. Brojni gradski mlječni restorani bili su domaćini gostima iz Turske, a šetnja gradom i posjete gradskim kulturno-historijskim spomenicima su bili sastavni dio druženja. U neformalnim razgovorima sa mladima su, po riječima gostiju, o našoj sredini naučili mnogo.

Detaljnije
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37