Učitavanje sajta

Vijesti

Useljenje u nove stanove i podrška poljoprivredi

Useljenje u nove stanove i podrška poljoprivredi

Useljenje u nove stanove i podrška poljoprivredi

Predsjednik SDA Sandžaka i ministar dr. Sulejman Ugljanin i predsjednik Turske Agencije za međunarodni razvoj i koordinaciju (TIKA) Serdar Čam svečano su u Priboju uručili ključeve osam novoizgrađenih stanova porodicama koje su usled požara 2010. ostali bez krova nad glavom. Kancelarija za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja kojom rukovodi ministar Ugljanin je sa milion dinara donirala izradu projekta izgradnje stanova dok je turska agencija TIKA sa 230.000 evra finansirala izgradnju i kompletno unutrašnje opremanje .

„U svojstvu ministra u Vladi Srbije i predsednika Zajedničkog komiteta za ekonomsku saradnju Srbije i Turske zahvalio bih se na ovom primeru solidarnosti na delu. Dogovoreno je da se saradnja nastavi i u svih 46 nedovoljno razvijenih opština u kojima živi milion građana Srbije“ istakao je ministar Ugljanin.

„Komšija je komšiji potreban i mi smo ovde da bismo pomogli, i sada i ubuduće. Zavaljujem se predsjedniku Ugljaninu što nas je pozvao da zajednički realizujemo ovaj projekat“ naglasio je gospodin Čam.

Turska razvojna agencija TIKA je danas dodelila i sedam mitikultivatora poljoprivrednim proizvođačima sa prostora opštine Priboj. Ministar Ugljanin se zahvalio na ovom poklonu istakavši da je to podsticaj održivom razvoju naših nedovoljno razvijenih opština i još naglasio da Srbija ima značajne mogućnosti da postane jedan veliki agroindustrijski kompleks i poželjna turistička destinacija.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
sda.sandzaka@gmail.com
Imate sugestiju, pitanje?
TOP