Učitavanje sajta

Vijesti

Gul: Turska pruža punu podršku Srbiji na putu ka EU

Gul: Turska pruža punu podršku Srbiji na putu ka EU

Gul: Turska pruža punu podršku Srbiji na putu ka EU

ANKARA - Predsjednik Turske Abdulah Gul izjavio je da Turska pruža punu podršku Srbiji na putu članstva u Evropsku uniju.

Gul je, tokom sastanka s predsjednicom Skupštine Srbije Slavicom Đukić -Dejanović u Ankari, istakao da će usvajanjem evropskih zakona i njihovom primjenom građanima Srbije biti bolje, baš kao što je to slučaj sa građanima Turske, navedeno je u saopštenju kabineta predsjednice Skupštine Srbije.

Turski predsjednik je kazao da se posjetom predsjednice srbijanskog parlamenta Ankari stvara nova stranica u odnosima dvije zemlje i podsjetio da se radi o prvoj zvaničnoj posjeti predsjednika najvišeg zakonodavnog tijela Srbije.

Gul je naveo i da je potpisivianjem Sporazuma o slobodnoj trgovini između Srbije i Turske znatno unaprijeđena ekonomska saradnja.

Đukić - Dejanović je istakla da će ideja predsjednika dvije države da se češće susreću biti primjenjena ne samo na predsjednike parlamenata, već i na poslanike, a turski predsjednik je kazao da češći susreti poslanika, koji otvorenije mogu razgovarati o svim pitanjima, pozitivno mogu uticati na razvoj bilaterarnih odnosa.

Đukić-Dejanović se prethodno srela s predsjednikom turskog parlamenta Mehmetom Ali Šahinom, a u razgovoru su istakli da su odnosi Srbije i Turske dostigli najviši nivo u historiji bilateralnih odnosa dvije zemlje.

U delegaciji Skupštine Srbije su i poslanici Bajram Omeragić, koji je i predsjednik Grupe prijeteljstva između Srbije i Turske, i član tog tijela Meho Omerović.

 

Izvor: Tanjug

Tagovi:
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP