https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Državno-privredna delegacija Srbije u posjeti Turskoj - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Državno-privredna delegacija Srbije u posjeti Turskoj

Državno-privredna delegacija Srbije u posjeti Turskoj

Državno-privredna delegacija Srbije u posjeti Turskoj

Ministar u Vladi Srbije i kopredsjednik mješovitog Komiteta za ekonomsku saradnju Srbije i Turske dr. Sulejman Ugljanin, zajedno sa državno-privrednom delegacijom danas odlazi u zvaničnu posjetu Turskoj. Delegacija Srbije, predvođena predsjednikom Vlade Mirkom Cvetkovićem, boraviće u četvrtak i petak, 10. i 11. marta, u Ankari i Istanbulu, s ciljem unapređenja ekonomske saradnje sa Turskom.

Naša delegacija će se u četvrtak, 10. marta, u Ankari sastati sa premijerom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom i predsjednikom Velike narodne skupštine Mehmetom Ali-Šahinom. Tokom boravka u Ankari biće potpisani Sporazum o saradnji u borbi protiv teških krivičnih djela, terorizma i organizovanog kriminala i Sporazum o saradnji u oblasti životne sredine. Ministar dr. Sulejman Ugljanin sastaće se sa svojim kolegom Omerom Dinčerom, ministrom za rad i socijalnu politiku, koji je sa turske strane koopredsjednik mješovitog Komiteta za ekonomsku saradnju naše dvije zemlje.

Delegacija će u petak, 11. marta prisustvovati otvaranju Poslovnog foruma Srbija - Turska u Istanbulu, na kojem će učestvovati najznačajnije kompanije iz dvije zemlje.

Sem predsjednika Vlade Cvetkovića i ministra Ugljanina u delegaciji Srbije biće i prvi potpredsjednik-zamjenik predsjednika Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić, kao i ministar životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić.

 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP