https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Ministar Ugljanin u zvaničnoj posjeti Turskoj - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Ministar Ugljanin u zvaničnoj posjeti Turskoj

Ministar Ugljanin u zvaničnoj posjeti Turskoj

Ministar Ugljanin u zvaničnoj posjeti Turskoj

Ministar u Vladi Srbije dr. Sulejman Ugljanin boraviće u srijedu i narednih dana u zvaničnu posjetu Republici Turskoj gdje će u cilju realizacije ranije potpisanih sporazuma i uključivanja novih projekata razgovarati sa zvaničnicima te zemlje.

Kako je za agenciju Anadolija prije odlaska sa beogradskog areodoroma izjavio Ugljanin, koji je i predsjednik Međudržavne komisije za saradnju, on će se tokom posjete Turskoj sastati sa ministrom saobraćaja i komunikacija Binali Jildirimom i ministrom poljoprivrede Mehmet Mehdi Ekerom, a imaće i razgovore sa predstvnicima Turkish airlinesa.

„Razlog posjete je izgradnja autoputa Beograd-Južni Jadran preko Sandžaka, imaćemo i razgovore u vezi zapošjlavanja naših ljudi, s obzirom da se, nakon uspostavljnja poslovne saradnje između fabrike vagona Goša sa tuskom firmom TUVASAŠ, radi o milionskim vrijednostima" izjavio je Ugljanin.

On je najavio da će u cilju podizanja vrijednosti srpskog Telekoma čija se privatiyacija očekuje i uključivanja turskih operatera, takođe i na tu temu imati razgovore sa turskim zvaničnicima.

"Razvoj poljoprivrede je za nas jako bitan tako da ću u cilju nekih novih metoda koje se primjenjuju u Turskoj kako bi nam pomogli da ih kod nas primjenimo imati susret i sa ministrom poljoprivrede.", kazao je Ugljanin naglasivši da u suštini ova posjeta ima za cilj realizaciju svih sporazuma koje su potpisale Srbija i Turska.

 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37