https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Počinje izgradnja kuća u Priboju za izbegle i raseljene Bošnjake Sandžaka - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Počinje izgradnja kuća u Priboju za izbegle i raseljene Bošnjake Sandžaka

Počinje izgradnja kuća u Priboju za izbegle i raseljene Bošnjake Sandžaka

Počinje izgradnja kuća u Priboju za izbegle i raseljene Bošnjake Sandžaka

Predsjednik SDA Sandžaka i ministar dr. Sulejman Ugljanin potipisao je danas u Vladi Srbije Ugovor o izradi, isporuci i postavljanju jedanaest tipskih montažnih kuća u okviru Programa za povratak izbeglih i raseljenih Bošnjaka iz opštine Priboj u periodu od 1991. – 1999. godine sa  predsjednikom opštine Priboj Lazarom Rvovićem i direktorom firme Dekor iz Priboja Milankom Stojićem.

„Usvajanjem i realizacijom ovog Programa, i prethodna i sadašnja Vlada Republike Srbije šalje jasnu poruku svojim građanima, da se više nikada neće ponoviti proterivanje i iseljavanje njenih građana zbog pretnji i objektivnih opasnosti po život kao što je to bilo u slučaju sa Bošnjacima iz opštine Priboj u poslednjoj deceniji 20. veka“ istakao je predsjednik Ugljanin i dodao da Republika Srbija dokazuje svoju iskrenu posvećenost dobrom suživotu Bošnjaka i Srba u Sandžaku, a jedna od potvrda je i ovo današnje potpisivanje Ugovora.

Nakon sprovedene tenderske procedure za izvođača radova izabrana je firma „Dekor“ iz Priboja sa ponuđenom cenom od 28.875.000,00 dinara bez PDV-a, koja se obavezala da radove završi do 3. decembra 2012. godine. Za koordinatora aktivnosti u okviru programa zadužen je ministar Ugljanin, koji rukovodi Kancelarijom za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja.  Za prvu fazu realizacije Programa u 2012. godini Vlada je izdvojila 50 miliona dinara za izgradnju kuća, odnosno odgovarajuće naknade Bošnjacima iz opštine Priboj. Prvi prioritet su bili ljudi koji su se već vratili, žive i rade na svojim imanjima u mjesnim zajednicama Krajčinovići, Sastavci i Sjeverin.


28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP