https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 ZAKON O LUSTRACIJI LIJEK ZA SRBIJU - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

ZAKON O LUSTRACIJI LIJEK ZA SRBIJU

ZAKON O LUSTRACIJI LIJEK ZA SRBIJU

Trideseta godišnjica otmice u Sjeverinu obilježava se danas u okolnostima drastičnog pogoršanja uslova za opstanak Bošnjaka u Sandžaku. 

Ratni zločin počinjen 22. oktobra 1992. godine u mjestu Mioče, kod Sjeverina je dio genocidnog talasa velikosrpske politike i njenih oružanih snaga usmjerenog protiv bošnjačkog naroda u Sandžaku i Bosni i Hercegovini.  

Tog dana je iz radničkog autobusa na liniji Sjeverin - Priboj, oteto je i mučki ubijeno 16 Bošnjaka, civila, građana Priboja.

Tolerantan odnos države Srbije i njenih nadležnih organa prema zločinima nad Bošnjacima u Sandžaku donio je ohrabrenje i novi uspon zločinačke politike i prijetnji upućenih bošnjačkom narodu. 

Direktan rezultat toga bile su i prijetnje novim genocidom i ratnim zločinima koje su upravo u Priboju uputili uniformisani policajci sa početka ove, 2022. godine.

Iako ove prijetnje predstavljaju ozbiljno kršenje Krivičnog zakona, policajci nisu kažnjeni, već postoje zabrinjavajuće informacije da su zapravo nagrađeni novim radnim mjestima. 

Ovo je još jedan dokaza u nizu da je u Srbiji potrebno hitno donijeti Zakon o lustraciji i na taj način odstraniti iz srpskih snaga bezbjednosti sve odgovorne za zločine nad Bošnjacima koji su počinili tokom 90-ih godina i dalje.

Tagovi:
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37