Učitavanje sajta

Sarajevo

Vijesti Stranke Demokratske Akcije Sandžaka

U Sarajevu otkriven spomenik mira

SARAJEVO, 24.10.2011. - Ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije dr. Sulejman Ugljanin prisustvovao je otkrivanju Spomenika mira. Spomenik podignut svim žrtvama poginulim u BiH u proteklim ratovima, kao i poginulim pripadnicima mirovnih misija u BiH nalazi se na sarajevskom groblju Vlakovo.

Detaljnije
Ugljanin: Krajnje vrijeme da se Zilkić i Zukorlić dogovore

Ministar u Vladi Srbije Sulejman Ugljanin izjavio je, povodom najavljenog sporazuma o objedinjavanju islamskih zajednica u Srbiji, da su sada "na potezu" predstavnici tih vjerskih zajednica Adem Zilkić i Muamer Zukorlić i da je krajnje vrijeme da oni učine nešto za svoje vjernike.

Detaljnije
Bošnjačke stranke treba da se ujedine - Intervju predsjednika Ugljanin dnevnom listu Danas, 16.11.2010.

Bošnjačke političke partije na narednim izborima trebalo bi da se ujedine na način kako su to uradile ključne mađarske stranke, koje danas predstavljaju vrlo značajan činilac u republičkom parlamentu.

Detaljnije
SDA Sandžaka u posjeti Bosni i Hercegovini

Delegacija SDA Sandžaka predvođena Predsjednikom dr. Sulejmanom Ugljaninom boravila je jučer u zvaničnoj posjeti Bosni i Hercegovini, SDA BiH i Vladi Kantona Sarajevo.

Detaljnije
Mladi SDA Sandžaka posetili Sarajevo

Asocijacija mladih SDA Sandžaka je povodom obeležavanja 9. godišnjice preseljenja na Ahiret rahmetli Alije Izetbegovića, a u sklopu aktivnosti obeležavanja 19. oktobra, posetila Sarajevo. Na mezarju Kovači je proučena dova i odata počast osnivaču Stranke demokratske akcije. Tokom boravka u Sarajevu, mladi su imali priliku da posete prostorije Centrale stranke SDA i da se upoznaju sa funkcionisanjem organa naše stranke u Bosni i Hercegovini. U razgovoru sa predstavnicima Asocijacije mladih SDA BiH svi su bili jedinstveni da se nastavi sa delotvornim delovanjem mladih sa prostora BiH i Sandžaka.

Detaljnije
AM SDA Sandžaka posjetila AM SDA BIH

Asocijacija mladih SDA Sandžaka u okviru svojih redovnih aktivnosti juče je boravila u jednodnevnoj posjeti Asocijaciji mladih SDA BiH u Sarajevu.

Detaljnije
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
sda.sandzaka@gmail.com
Imate sugestiju, pitanje?
TOP