Učitavanje sajta

Izbori

Vijesti Stranke Demokratske Akcije Sandžaka

Održana Koordinacija SDA u Skoplju

U povodu obilježavanja 20 godina postojanja i rada SDA Republike Makedonije, juče je u Skoplju održan sastanak Koordinacije SDA bivših jugoslovenskih republika na kojem su učestvovali predstavnici SDA Bosne i Hercegovine, SDA Sandžaka, SDA Republike Hrvatske, SDA Kosova, Bošnjačke stranke Crne Gore i domaćina, SDA Makedonije.  

Detaljnije
Želimo vam pobjedu na izborima

Na Kongresu Stranke demokratske akcije Sandžaka bio je prisutan i Salih Kapusuz, zamjenik premijera Republike Turske i predsjednika AK partije Redžepe Tajipa Erdogana, sa parlamentarnom delegacijom i turskim ambasadorom u Beogradu Ali Riza Čolakom. U svom govoru na Kongresu gospodin Salih Kapusuz je istakao da je sretan što je premijer Erdogan baš njega odabrao da prisustvuje Kongresu Stranke demokratske akcije Sandžaka i da predsjedniku Stranke dr. Sulejmanu Ugljaninu, delegatima i svim Bošnjacima prenese selame od premijera Republike Turske i turskog naroda. 

Detaljnije
Podsticaj razvoja poljoprivrede i sela

Kancelarija za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja raspisala je 10. aprila 2012. godine Javni konkurs za dodelu sredstava za relalizaciju Programa podrške održivog razvoja poljoprivrede i sela u nerazvijenim opštinama. Ovaj konkurs je u nezravijenim opštinama Srbije probudio veliko interesovanje i, samo za 13 dana, na adresu Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja je stiglo više od 1700 zahteva, a očekuje se da će ovaj broj biti mnogo veći.  

Detaljnije
Proljećni miris zaustavio pazarsku čaršiju

Kolona od 2000 vozila članova i simpatizera SDA Sandžaka blokirala Novi Pazar. Proljećni miris se širio Novim Pazarom. Stranka demokratske akcije Sandžaka održala završni predizborni skup u Novom Pazaru. Vođeni riječima predsjednika Stranke dr. Sulejmana Ugljanina da u konceptu demokratije kao načina života kojim Bošnjaci Sandžaka žele da žive: „Izbori su za nas svečanost.“ članovi i simpatizeri Stranke su Novom Pazaru i građanima priredili pravu svečanost.

Detaljnije
Izbori u Muru održaće se u nedelju

Na ovom biračkom mjestu, koje  ima ukupno 2.371 glasača, tradicionalno pobjeđuje SDA Sandžaka, a SDP i BDZ su spriječili glasanje iz formalnog razloga -  nedostatka 12 listića.  Na taj način  predstavnici pomenutih stranaka  nisu dozvolili da se postupi u skladu sa zakonom i obavi glasanje. 

Detaljnije
Održan veliki predizborni skup SDA Sandžaka u Muru

Većina govornika je istakla da izbori 16.marta, nisu bili slobodni i demokratski u Sandžaku i tražila da se ponove izbori na svim biračkim mjestima u Novom Pazaru, zbog neregularnosti i zastrašivanja građana. 

Detaljnije
Izborna kampanja u cilju promocije političkog i ekonomskog programa

  “Svoju kampanju Stranka demokratske akcije Sandžaka je zapocela sa posjetama svim mjesnim odborima, odnosno mjesnim zajednicama, u cilju promocije svog politickog i ekonomskog programa.” – rekao je novinarima danas Enis Imamović, potpredsjednik Stranke. “Na spomenutim skupovima, predstavit cemo i nase kandidate za odbornike iz tog naselja. Sa radoscu vas zelim Izvijestiti da je na dosadasnjim skupovima uspjesno predstavljen program SDA Sandzaka i da je sve vise gradjana spremno da svoju  podrsku da upravo tom programu. Pozivam sve gradjane, bez obzira na razlicitu pripadnost po svim  osnovama, da se informisu o terminu odrzavanja skupova u njihovim  naseljima, da dodju i razgovaraju sa nama, da cuju za nas plan i da  potom odluce na osnovu cinjenica o eventualnoj podrsci.  

Detaljnije
SDA Sandžaka: MUP da poništi konkurs

Danas je u Novom Pazaru u trening Centru OEBS-a održana zajednička pres konferencija na kojoj su učestvovali NJ.E. Dimitrios Kipreos i gospođa Antje Rothemund, šefica delegacije Saveta Evrope u Srbiji i predstavnici političkih partija podnosilaca izbornih lista za izbore odbornika u Skupštini grada Novog Pazara koje su potpisale "Kodeks ponašanja za lokalne izbore u Novom Pazaru." Potpredsjednik SDA Sandžaka i kandidat na listi za izbor narodnih poslanika Enis Imamović je istako da je Stranka demoktratske akcije Sandžaka dala ključni doprinos stvaranju pozitivne političke klime u Sandžaku. Izbori za nas su svečanost, a glasanje svečani čin, istako je Imamović.  

Detaljnije
Principi demokratskog izbornog procesa

Dr. Sulejman Ugljanin, ministar u Vladi Srbije i predsjednik Stranke Demokratske Akcije Sandžaka juče se u Beogradu sastao sa Korin Jonker, šeficom Misije Ograničene posmatračke misije OEBS/ODIHR na predstojećim parlamentarnim i vanrednim predsjedničkim izborima i Vadimom Zdanovičem, analitičarom za politička pitanja. „U odnosu na izbore koji su bili prethodnih godina, ova predizborna kampanja je za 70 odsto bolja i to je veliki doprinos ove Vlade“ istakao je predsjednik Ugljanina prilikom sastanka sa gospođom Jonker, koja se interesovala o aktivnostima SDA Sandžaka i viđenju predsjednika Ugljanina o predstojećim parlamentarnim izborima i prevremenim predsedničkim izborima, kao i o drugim pitanima na koje Ograničene posmatračke misije OEBS/ODIHR treba da obrate pažnju.

Detaljnije
"Izbori su za nas svječanost"

Predsjednik SDA Sandžaka i ministar u Vladi Srbije dr. Sulejman Ugljanin gostovao je u emisiji Pressing Regionalne televizije Novi Pazar. Predsjednik Ugljanin je govorio o odnosu Beograda i centralnih vlasti prema regionu Sandžaka, o prestojećim lokalnim, parlamentarnim i predsjedničkim izborima te o planovima za ekonomski razvoj Sandžaka kao moderne evropske prekogranične regije. „U konceptu demokratije kao načina života kojim želimo da živimo, kao opštih političkih odnosa izbori su za nas svečanost.“ – rekao je između ostalog predsjednik Ugljanin.

Detaljnije
SDA Sandžaka ubedljivo pobjedila u Sandžaku

  Nakon prebrojanih skoro 100% glasova u sandžačkim opštinama, sa osvojenih gotovo 26.781 glasova, SDA Sandžaka dr. Sulejmana Ugljanina ukupni je pobjednik izbora održanih u nedjelju, 6. maja. Bošnjaci Sandžaka su svoj legitimitet prenjeli na listu SDA Sandžaka te će tako ova stranka imati svoje odbornike u svim gradovima Sandžaka. Na drugoj poziciji, odmah iza SDA, sa oko 25.138 glasova našla se koalicija Demokratske stranke i SDPS (koja je u pojedinim opštinama nastupala u koaliciji sa još LDP Čedomira Jovanovića, URS Mlađana Dinkića i SZS Fevzije Murića). Treća po broju osvojenih glasvova na lokalnim izborima je stranaka koju predvodi BDZ Muamera Zukorlića sa ukupno 17.765 glasova.  

Detaljnije
Dokazan uticaj SDA Sandžaka u Sandžaku

Danas je održana konferencija za novinare Stranke demokratske akcije Sandžaka na kojoj je govorio Enis Imamović, portparol Stranke.  Tema konferencije bila je “Izbori za Predsjednika Srbije”, a transkript obraćanja portparola SDA Sandžaka, prenosimo u cjelosti. “Stranka demokratske akcije Sandžaka, kao što znate, u prvom krugu Predsjedničkih izbora nije podržala nijednog kandidata.  U drugom krugu smo odlučili da podržimo kandidata Borisa Tadića. Upravo drugi krug predsjedničkih izbora i znatno veći broj glasova koji je Boris Tadić osvojio u drugom krugu, govori o snazi i uticaju koje Stranka demokratske akcije Sandžaka ima na biračko tijelo u Sandžaku. 

Detaljnije
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
sda.sandzaka@gmail.com
Imate sugestiju, pitanje?
TOP