https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 SDA Sandžaka: MUP da poništi konkurs - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

SDA Sandžaka: MUP da poništi konkurs

SDA Sandžaka: MUP da poništi konkurs

SDA Sandžaka: MUP da poništi konkurs

Danas je u Novom Pazaru u trening Centru OEBS-a održana zajednička pres konferencija na kojoj su učestvovali NJ.E. Dimitrios Kipreos i gospođa Antje Rothemund, šefica delegacije Saveta Evrope u Srbiji i predstavnici političkih partija podnosilaca izbornih lista za izbore odbornika u Skupštini grada Novog Pazara koje su potpisale "Kodeks ponašanja za lokalne izbore u Novom Pazaru."

Potpredsjednik SDA Sandžaka i kandidat na listi za izbor narodnih poslanika Enis Imamović je istako da je Stranka demoktratske akcije Sandžaka dala ključni doprinos stvaranju pozitivne političke klime u Sandžaku. Izbori za nas su svečanost, a glasanje svečani čin, istako je Imamović.

„Mi u SDA Sandžaka ocjenjujemo da izborne kampanje ove godine protiču u mnogo boljoj atmosferi nego proteklih i mi smo zadovoljni zbog toga. 

Medjutim, ja zelim da iskoristim ovu priliku i da upoznam javnost i gospodina Kipreosa, sa konkursom koji je raspisan za prijem novih policajaca u Prijepolju i Novom Pazaru.

Taj konkurs prijeti da još više pogorša nacionalnu strukturu u MUP-u u Sandžačkim gradovima, a na štetu Bošnjaka. 

U ime SDA Sandžaka, tražim da se taj konkurs poništi, i tražim da se raspiše novi konkurs, koji će imati za cilj da usaglasi nacionalnu strukturu u MUP-u sa strukturom stanovništva.

Od OEBS-a i gospodina Kipreosa, kao najvišeg predstavnika ove organizacije tražimo pomoć i podršku u ovom zahtjevu.“ – završio je svoje obraćanje medijima Enis Imamović

 

 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37