Učitavanje sajta

Vijesti

Principi demokratskog izbornog procesa

Principi demokratskog izbornog procesa

Principi demokratskog izbornog procesa

Dr. Sulejman Ugljanin, ministar u Vladi Srbije i predsjednik Stranke Demokratske Akcije Sandžaka juče se u Beogradu sastao sa Korin Jonker, šeficom Misije Ograničene posmatračke misije OEBS/ODIHR na predstojećim parlamentarnim i vanrednim predsjedničkim izborima i Vadimom Zdanovičem, analitičarom za politička pitanja.

„U odnosu na izbore koji su bili prethodnih godina, ova predizborna kampanja je za 70 odsto bolja i to je veliki doprinos ove Vlade“ istakao je predsjednik Ugljanina prilikom sastanka sa gospođom Jonker, koja se interesovala o aktivnostima SDA Sandžaka i viđenju predsjednika Ugljanina o predstojećim parlamentarnim izborima i prevremenim predsedničkim izborima, kao i o drugim pitanima na koje Ograničene posmatračke misije OEBS/ODIHR treba da obrate pažnju.

Predsjednik Ugljanin je rekao da SDA Sandžaka nije odlučila kojem predsedničkom kandidatu Bošnjaci Sandžaka da daju glas u prvom krugu izbora za predsjednika Republike Srbije, a odlučiće na osnovu preporuke Bošnjačkog nacionalnog Vijeća. „Položaj manjina u Srbiji je bolji u odnosu na ranije, ali još uvek ima puno da se radi na ravnopravnosti, posebno kada je u pitanju tužilaštvo, sudstvo i policija“ istako je Ugljanin.

Ograničene posmatračke misije OEBS/ODIHR se sastoji od 10 međunarodnih eksperata koji će raditi u Beogradu i 12 dugoročnih posmatrača koji će biti raspoređeni širom Srbije. Misija će proceniti da li su ovi izbori u skladu sa principima demokratskog izbornog procesa, zatim,da li su u skladu sa svim obavezama sa kojima su se sve države članie OEBS saglasile, kao i sa nacionalnim zakonodavstvom.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP