Učitavanje sajta

Glavni odbor

Vijesti Stranke Demokratske Akcije Sandžaka

Delegacija SDA Sandžaka učestvovala na kongresu Bošnjačke stranke Crne Gore

Na drugom kongresu Bošnjačke stranke, koji je jue održan u Podgorici, Rafet Husović ponovo je izabran za predsjednika stranke. Stranka je usvojila novi statut i program te oformila Glavni odbor koji broji 77 članova. Na kongresu je bilo polemike oko regionalizacije, Sandžaka, te o uklanjanju državnih simbola Crne Gore.

Detaljnije
Saopštenje Gradskog odbora Novi Pazar

Povodom optužbi lokalnih vlasti u Novom Pazaru o navodnoj malverzaciji bivših lokalnih čelnika, Gradski odbor Stranke demokratske akcije Sandžaka za Novi Pazar, izdaje sljedeće

Detaljnije
Skupština Grada Novog Pazara bez spornog izvještaja na dnevnom redu

Na današnjoj sjednici Skupštine Grada na dnevnom redu se nije našao, proteklih dana u javnosti pominjan, izvještaj takozvane komisije za ispitivanje i analizu rada opštinskih uprava opštine Novi Pazar i javnih preduzeća i ustanova čiji je osnivač opština Novi Pazar, iako je gradski odbor SDA Sandžaka za Novi Pazar predlagao da se taj izvještaj hitno dostavi skupštini na raspravu na prvoj narednoj sjednici.

Detaljnije
Gradski odbor SDA Sandžaka: Spremni za pobjedu

Nakon održanih radnih sastanaka sa članovima organa Stranke iz II mjesne zajednice, V mjesne zajednice, VI mjesne zajednice, mjesnih zajednica Deževa i Novopazarska banja, predstavnici Izvršnog odbora Gradskog odbora Stranke demokratske akcije Sandžaka za Novi Pazar, na čelu sa predsjednikom ogranka Muamerom Smailbegovićem, u petak 08.jula održali su radni sastanak sa članovima mjesnih odbora sa teritorije MZ Rajčinoviće-Dohoviće.

Detaljnije
Ministar Ugljanin organizovao iftar

Povodom mjeseca Ramazana, ministar u Vladi Republike Srbije i šef koalicije Bošnjačka lista za evropski Sandžak dr. Sulejman Ugljanin, organizovao je sinoć iftar u hotelu Tadž. Na iftar su bili pozvani predstavnici svih nerazvijenih sandžačkih opština i grada Novog Pazara.

Detaljnije
Održan Glavni odbor SDA Sandžaka

U subotu 10. septembra 2011. godine u Novom Pazaru je održana sjednica Glavnog odbora Stranke Demokratske Akcije Sandžaka. Tim povodom Stranka demokratske akcije Sandžaka izdala je saopštenje za javnost u kojem se navodi sljedeće.

Detaljnije
Opštinski odbor u Prijepolju uputio pismo zaštitniku građana

Predsjednik opštinskog odbora SDA Prijepolje Ibro Fazlić uputio je pismo zaštitniku građana Saši Jankoviću o nepoštovanju osnovnih i elementarnih prava Bošnjaka u opštini Prijepolje, u kojem se navodi:

Detaljnije
Opštinski odbor u Prijepolju održao konferenciju za novinare

U petak 07. oktobra Stranka demokratske akcije Sandžaka održala je redovnu konferenciju za novinare, gdje su se prisutnim novinarima obratili Safet Planić član Glavnog odbora i Edib Kajević pomoćnik direktora Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja.

Detaljnije
Održana sjednica Glavnog odbora SDA Sandžaka

U subotu 29. oktobra 2011. godine u Sjenici je održana sjednica Glavnog odbora Stranke Demokratske Akcije Sandžaka sa članovima izvršnih i nadzornih odbora ogranaka Stranke kojom je predsjedavao predsjednik Stranke dr. Sulejman Ugljanin.

Detaljnije
GrO SDA Sandžaka Novi Pazar: Saradnjom do jedinstva bošnjaka Sandžaka

  U sklopu svojih redovnih aktivnosti predsjednik Gradskog odbora SDA Sandžaka za Novi Pazar Muamer Smailbegović sa saradnicima posjetio je mjesnu zajednicu Požega i mjesni odbor Parice IV gde je održan sastanak sa članovima mjesnih odbora Stranke sa područja tih mjesnih zajednica. Na sastanku su razmatrana pitanja od značaja za svakodnevni život mještana tih mjesnih zajednica, kao što su stanje komunalne infrastrukture, vodosnabdjevanje, javna rasvjeta i druga važna pitanja vezana za život građana.   

Detaljnije
Spremni da pomognu

Ministar dr Sulejman Ugljanin sa saradnicima posetio je juče opštinu Petrovac na Mlavi i tom prilikom imao radni sastanak sa predstavnicima opština Petrovac na Mlavi, Kučeva, Malog Crnića, Žagubice, Majdanpeka, Žabara i Golubca.

Detaljnije
Prvi korak do kliničkog centra

Ministar i predsjednik SDA Sandžaka Dr. Sulejman Ugljanin uručio je danas direktoru novopazarskog Zdravstvenog centra Dr. Avdu Ćeraniću glavni projekat za izgradnju Hiruškog bloka vrijedan 3,16 miliona dinara, a ceremoniji su prisustvovali i ministri Zoran Stanković i Rasim Ljajić. “Našli smo se u danas sa jednim ciljem da u Pazaru izgradimo klinički centar. Sa ovim projektom počinjemo realizaciju toga cilja.” 

Detaljnije
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
sda.sandzaka@gmail.com
Imate sugestiju, pitanje?
TOP