Učitavanje sajta

Vijesti

Saopštenje Gradskog odbora Novi Pazar

Saopštenje Gradskog odbora Novi Pazar

Saopštenje Gradskog odbora Novi Pazar

Povodom optužbi lokalnih vlasti u Novom Pazaru o navodnoj malverzaciji bivših lokalnih čelnika, Gradski odbor Stranke demokratske akcije Sandžaka za Novi Pazar, izdaje sljedeće


                                      SAOPŠTENJE ZA JAVNOST


Gradski odbor Stranke demokratske akcije Sandžaka negira sve navode i optužbe izrečene u saopštenju Odjeljenja za informisanje gradske uprave, a koje su prenijela sredstva javnog informisanja u vezi izvještaja tzv. komisije Skupštine grada.
Takođe, smatramo da je riječ o zlonamjernim i štetnim dezinformacijama koje nemaju za cilj navodnu borbu protiv korupcije već služe ljudima oko Azema Hajdarevića i Fevzije Murića da liječe svoje komplekse zbog neuspjeha na izborima. Pored toga, oni su postali oruđe u rukama aktuelne vlasti koja je iznevjerila očekivanja njihovih pristalica i građana Novog Pazara jer nisu uspjeli da, van gradske uprave i javnih preduzeća i ustanova, otvore nijedno novo rado mjesto, da bilo koga zaposle, a još manje da pokrenu rad novopazarske privrede.

Rad komisije ograničen je bio do kraja 2008. godine a on se produžio na tri godine. Izostalo je takođe, odlukom predviđeno mjesečno informisanje Skupštine o rezultatima rada u tom periodu. Iz ovoga očigledno proizilazi da je rad tzv. komisije korišćen samo u službi predizbornog blaćenja članova SDA od strane čelnika Stranke za Sandžak i pojedinih funkcionera SDP-a, koje je počelo još od 2004. godine. Odlukom Skupštine komisija je imala zadatak da ispita rad opštinskih uprava i javnih preduzeća i ustanova od 01.01.2006. godine a ne od 2000. godine do 2008. godine.

Plasiranjem u javnost ovakvih neistina želi se unijeti nesigurnost i nemir kod građana Novog Pazara i predstavlja uvod u obračun sa političkim neistomišljenicima u okviru gradske uprave i javnih preduzeća.

Ovim saopštenjem takođe se želi stopirati i zaustaviti proces postizanja neophodnog bošnjačkog jedinstva kao i proces uspostavljanja političke stabilnosti u Novom Pazaru i Sandžaku.

Gradski odbor SDA Sandžaka za Novi Pazar traži da se pomenuti izvještaj stavi na dnevni red prve naredne Skupštine grada koja će se održati u ponedeljak 27.06.2011. godine, a od nadležnih državnih organa očekujemo da ispitaju sve navode iznijete u pomenutom izvještaju kao i način njihovog objavljivanja i da postupe u skladu sa zakonom i ovlašćenjima kojim raspolažu.

 

 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP