Stavovi Stranke

SDA Sandžaka na izbore izlazi sa listom „SDA Sandžaka – Dr. Sulejman Ugljanin” Jedinstvo, snaga Bošnjaka

07/03/2016
Danas je u Centrali Stranke održana konferencija za medije na kojoj je predsjednik Centralnog Izbornog štaba najavio da će Stranka demokratske akcije Sandžaka na predstojećim parlamentarnim i lokalnim izborima nastupiti na listi pod imenom „SDA Sandžaka - Dr. Sulejman Ugljanin“, i sloganom „Jedinstvo, snaga Bošnjaka“.

Podrška NATO integracijama Srbije i poziv na neophodno rješavanje zločina nad Bošnjacima Sandžaka

02.03.2016.
Predsjednik Stranke i manjinskog poslaničkog kluba “SDA Sandžaka-PDD” u Skupštini Srbije Dr. Sulejman Ugljanin govorio je danas u Narodnoj skupštini Srbije Povodom izbora novog ministra odbrane Republike Srbije.

Bošnjačko jedinstvo bez uslovljavanja

01/03/2016
SDA Sandžaka stoji na stanovištu da u razgovorima na temu nacionalnog pomirenja Bošnjaka i formiranja bošnjačkog bloka prioritet moraju biti tačke od opšteg interesa Bošnjaka i regiona Sandžaka i u tim razgovorima ne može biti uslovljavanja i ispunjavanja ličnih interesa pojedinaca i pojedinačnih organizacija.

SDA Sandžaka pozdravlja predaju kandidature BiH za članstvo u Evropskoj uniji

16.02.2016.
Stranka demokratske akcije Sandžaka sa radošću pozdravlja zvaničnu predaju kandidature Bosne i Hercegovine za članstvo u Evropskoj Uniji, a građanima BiH i državnom rukovodstvu čestita ovaj veliki dan. 

SDA Sandžaka najoštrije osuđuje skandalozan govor Predsjednika Tomislava Nikolića u Kragujevcu

25.01.2016.
SDA Sandžaka najoštrije osuđuje skandalozan govor Predsjednika Tomislava Nikolića u Kragujevcu. Tomislav Nikolić, pored toga što je kao Predsjednik Republike grubo prekršio Ustav, on je još jednom pokazao da je ostao čvrsto privržen politici otvorene netrpeljivosti prema građanima Srbije drugih nacionalnosti.

SDA Sandžaka poziva na javnu raspravu

12.01.2015.
SDA Sandžaka poziva svoje članove, simpatizere i sve gradjane da uzmu aktivno učešće u najavljenim Javnim raspravama i izjasne se o prijedlozima BNV-a za izmjenu i dopunu Akcionog plana za manjine.

Predsjednik Ugljanin sa Predsjedavajućim Vijeća ministara BIH Zvizdićem

29.12.2015.
Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić posjetio je danas Bošnjačko nacionalno vijeće gdje je razgovarao sa predsjednikom Dr. Sulejmanom Ugljaninom o položaju bošnjačkog naroda u Srbiji, sa izazovima sa kojima se susreću i projektima na kojima rade legitimni predstavnici Bošnjaka.

Inicijativa za izradu legitimnog akcionog plana za manjine

23.12.2015.
Danas je održan sastanak ambasadora Rumunije Nj.E. Danijela Banua i predsjednika dr. Sulejmana Ugljanina na temu Akcionog plana za manjine u okviru poglavlja 23 o pristupanju Srbije EU i okolnostima koje su do sada obilježile izradu tog plana. 

Ambasador SAD Majkl Kirbi u posjeti SDA Sandžaka

18.12.2015.
Ambasador Sjedinjenih Američkih Država Nj.E. gospodin Majkl Kirbi danas je sa saradnicima posjetio Stranku demokratske akcije Sandžaka i tom prilikom razgovarao sa predsjednikom Stranke dr. Sulejmanom Ugljaninom. Predsjednik Ugljanin je sa ambasadorom Kirbijem razgovarao o aktuelnoj političkoj situaciji u Srbiji i Sandžaku i izazovima sa kojima se suočavaju gradjani Sandžaka i njihovi legitimni ...

Otvaranje poglavlja veliki korak na evropskom putu

14.12.2015.
Stranka demokratske akcije Sandžaka čestita svim Bošnjacima, građanima Sandžaka i čitave Srbije današnje otvaranje prvih poglavlja u pregovorima Srbije sa Evropskom unijom, što predstavlja još jedan veliki korak na našem evropskom putu.