Stavovi Stranke

SDA Sandžaka poziva na javnu raspravu

12.01.2015.
SDA Sandžaka poziva svoje članove, simpatizere i sve gradjane da uzmu aktivno učešće u najavljenim Javnim raspravama i izjasne se o prijedlozima BNV-a za izmjenu i dopunu Akcionog plana za manjine.

Predsjednik Ugljanin sa Predsjedavajućim Vijeća ministara BIH Zvizdićem

29.12.2015.
Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić posjetio je danas Bošnjačko nacionalno vijeće gdje je razgovarao sa predsjednikom Dr. Sulejmanom Ugljaninom o položaju bošnjačkog naroda u Srbiji, sa izazovima sa kojima se susreću i projektima na kojima rade legitimni predstavnici Bošnjaka.

Inicijativa za izradu legitimnog akcionog plana za manjine

23.12.2015.
Danas je održan sastanak ambasadora Rumunije Nj.E. Danijela Banua i predsjednika dr. Sulejmana Ugljanina na temu Akcionog plana za manjine u okviru poglavlja 23 o pristupanju Srbije EU i okolnostima koje su do sada obilježile izradu tog plana. 

Ambasador SAD Majkl Kirbi u posjeti SDA Sandžaka

18.12.2015.
Ambasador Sjedinjenih Američkih Država Nj.E. gospodin Majkl Kirbi danas je sa saradnicima posjetio Stranku demokratske akcije Sandžaka i tom prilikom razgovarao sa predsjednikom Stranke dr. Sulejmanom Ugljaninom. Predsjednik Ugljanin je sa ambasadorom Kirbijem razgovarao o aktuelnoj političkoj situaciji u Srbiji i Sandžaku i izazovima sa kojima se suočavaju gradjani Sandžaka i njihovi legitimni ...

Otvaranje poglavlja veliki korak na evropskom putu

14.12.2015.
Stranka demokratske akcije Sandžaka čestita svim Bošnjacima, građanima Sandžaka i čitave Srbije današnje otvaranje prvih poglavlja u pregovorima Srbije sa Evropskom unijom, što predstavlja još jedan veliki korak na našem evropskom putu.

Skandalozno ponašanje vladajuće većine u parlamentu prema legitimnim bošnjačkim predstavnicima

11.12.2015
SDA Sandžaka najoštrije osuđuje skandalozno ponašanje poslanika vladajuće većine koji su na sjednici Skupštine Srbije na neprimjeren i nedemokratski način, udarajući o klupe i dobacivanjem spriječavali i ometali legitimnog bošnjačkog predstavnika Enisa Imamovića da se obrati Parlamentu.

SDA Sandžaka: Članstvo Crne Gore u NATO osnažuje trajni mir, bezbjednost i saradnju na Balkanu

02.12.2015.
Stranka demokratske akcije Sandžaka čestita Vladi Crne Gore na velikim rezultatima u napretku u evropskim i NATO integracijama i pozdravlja današnju odluku NATO-a da uputi poziv Crnoj Gori za članstvo u Alijansi.

Vlada da objasni zašto i sa kojim ciljem ignoriše probleme Bošnjaka

01.12.2015.
Zašto i sa kojim ciljem Vlada preko svoje Radne grupe odbija da u Akcioni plan za  manjine, uvrsti probleme i prijedloge Bošnjaka koje predlažu  njihovi legitimni predstavnici u Ranoj grupi?

Nadležni da učine sve da se stvore uslovi da BNV nastavi učešće u radu Radne grupe

29.11.2015.
U ime Bošnjačkog nacionalnog vijeća, predsjednik Vijeća dr. Sulejman Ugljanin uputio je pismo Predsjedniku Republike, predsjedniku Vlade Srbije, predsjednici Skupštine Srbije, prvom potpredsjedniku Vlade, ministru spoljnih poslova i aktuelnom predsjedavajućem OSCE-a, ministarki državne uprave i lokalne samouprave, ministru pravde, ministarki zaduženoj za evropske integracije, šefu pregovaračkog tima Srbije sa EU i ...

BNV traži konstruktivan odnos u Radnoj grupi za izradu Akcionog plana za manjine

27.11.2015.
Predsjedništvo Bošnjačkog nacionalnog vijeća razmatralo je na današnjoj sjednici okolnosti u vezi povlačenja iz Radne grupe za izradu Akcionog plana za manjine. Predsjednik BNV dr. Sulejman Ugljanin je tim povodom uputio pisma ambasadama i predstavnicima međunarodnih institucija i organizacija u Srbiji. Pismo predsjednika dr. Ugljanina, prenosimo u ...