Stavovi Stranke

Svijest i hrabrost turskog naroda sačuvali Tursku od anarhije

17.07.2016.
Stranka demokratske akcije Sandžaka najoštrije osuđuje pokušaj državnog udara odmetnutog dijela turske vojske i izražava duboko žaljenje zbog pokušaja da se obori demokratski izabrana vlast.

SDA Sandžaka osuđuje skrnavljenje mezara na novopazarskom groblju "Gazilar"

06.07.2016
Predsjedništvo SDA Sandžaka osuđuje ovaj vandalski i anticivilizacijski čin skrnavljenja muslimanskog groblja i to na prvi dan Bajrama, te izražava duboko žaljenje i iskreno saučestvuje u bolu sa porodicama čiji su mezari njihovih najmilijih oskrnavljeni i oštećeni u ovom sramnom činu.

Neregularni, nefer i nedemokratski izbori

25/04/2016
Atomsferu na ovim izborima obilježile su direktne posljedice djelovanja režimskih stranaka usmerene protiv Bošnjaka preko kojih je došlo do pune afirmacije četničke ideje, te rehabilitacije vođe fašističkog, četničkog pokreta Draže Mihajlovića, prijetnji upućenih Bošnjacima Sandžaka od strane pripadnika četničkih oružanih snaga sa ukrainskih ratišta, kao i dovođenje naoružanih četnika na stadion u Novom ...

Kontinuirano zastrašivanje Bošnjaka u predizbornoj kampanji

07/04/2016
Gostujući na televijiziji N1 u emisiji “Novi dan” autorke i voditeljke Minje Miletić, Predsjednik SDA Sandžaka Dr. Sulejman Ugljanin obrazlažući odluku Bošnjačkog nacionalnog vijeća da od međunarodnih institucija zatraži zaštitu za Bošnjake u Srbiji govorio je o problemima i neriješenim pitanjima sa kojima se susreću pripadnici bošnjačkog naroda. On je tom ...

Presuda Karadžiću šansa da se na istini i pravdi počnu graditi bolji odnosi i bolja budućnost

25/03/2016
Smatramo da za takva zlodjela ne postoji  kazna koja može obezbijediti adekvatnu satisfakciju za sve nevine žrtve pa samim tim ni ova kazna koju je Karadžić dobio, nije i ne može biti dovoljna za sve patnje koje je njegova politika stvorila.  

Imamović: Divljanje zvezdinih navijača u Novom Pazaru direktan proizvod Vladine politike prema Bošnjacima

23/03/2016
Isticanje simbola fašističkog četničkog pokreta, ratnih zločinaca, veličanje Ratka Mladića su samo neki od bolesnih pokušaja da se zastraši Bošnjački narod u Srbiji.

Odbijanje akcionog plana potpuno očekivano

22/03/2016
Problemi sa kojima se Srbija trenutno suočava u vezi poglavlja 23 nisu iznenađenje, jer su to upravo one prepreke na evropskom putu zemlje na koje je SDA Sandžaka upozoravala prilikom izrade ovog spornog Akcionog plana, naročito njegovog dijela posvećenog manjinama.

SDA Sandžaka na izbore izlazi sa listom „SDA Sandžaka – Dr. Sulejman Ugljanin” Jedinstvo, snaga Bošnjaka

07/03/2016
Danas je u Centrali Stranke održana konferencija za medije na kojoj je predsjednik Centralnog Izbornog štaba najavio da će Stranka demokratske akcije Sandžaka na predstojećim parlamentarnim i lokalnim izborima nastupiti na listi pod imenom „SDA Sandžaka - Dr. Sulejman Ugljanin“, i sloganom „Jedinstvo, snaga Bošnjaka“.

Podrška NATO integracijama Srbije i poziv na neophodno rješavanje zločina nad Bošnjacima Sandžaka

02.03.2016.
Predsjednik Stranke i manjinskog poslaničkog kluba “SDA Sandžaka-PDD” u Skupštini Srbije Dr. Sulejman Ugljanin govorio je danas u Narodnoj skupštini Srbije Povodom izbora novog ministra odbrane Republike Srbije.

Bošnjačko jedinstvo bez uslovljavanja

01/03/2016
SDA Sandžaka stoji na stanovištu da u razgovorima na temu nacionalnog pomirenja Bošnjaka i formiranja bošnjačkog bloka prioritet moraju biti tačke od opšteg interesa Bošnjaka i regiona Sandžaka i u tim razgovorima ne može biti uslovljavanja i ispunjavanja ličnih interesa pojedinaca i pojedinačnih organizacija.