https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Stavovi Stranke - članci - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Stavovi Stranke

Vijesti Stranke Demokratske Akcije Sandžaka

Autoput Sarajevo - Beograd treba proći kroz Goražde

U Goraždu je danas održan sastanak povodom prijedloga trase autoputa Sarajevo – Beograd koji su organizovali premijer Bosansko – podrinskog kantona Goražde i gradonačelnik Grada Goražde.

Detaljnije
Na ahiret preselio dr. Mesud Hodžić

Rahmetli dr. Mesud je od osnivanja Stranke demokratske akcije Sandžaka obavljao važne stranačke funkcije i u više mandata biran za član Glavnog odbora Stranke. Kao stručnom kadru Stranke poverene su mu bile važne rukovodeće pozicije u Gradu Novom Pazaru koje je sa velikim uspjehom obavljao.

Detaljnije
Saopštenje za javnost

Državni vrh srpske države, po ko zna koji put, prijetnjama, pa i silom, reaguje na legitimne zahtjeve i iznijete argumente najvišeg predstavničkog tijela Bošnjaka u Republici Srbiji. Sve to, zajedno sa izazivanjem mržnje prema bošnjačkom narodu, za krajnji cilj ima isključenje Bošnjaka iz političkog života Srbije.

Detaljnije
Stav predsjednika BNV o izboru predsjednika Opštine Tutin

Predsjednik Bošnjačkog nacionalno vijeća dr. Sulejman Ugljanin uputio je danas Stranci demokratske akcije Sandžaka stav o izboru predsjednika Opštine Tutin u kojem se kaže:

Detaljnije
SPRIJEČITI NACIZAM I GOVOR MRŽNJE

Stranka demokratske akcije Sandžaka najoštrije osuđuje nacističke izjave vođe Pokreta „Dveri“, narodnog poslanika Boška Obradovića, izrečene na sjednici Narodne skupštine Republike Srbije, 26. oktobra ove godine.

Detaljnije
Sjećanje na rahmetli Šemsudina Kučevića

Povodom preseljenja na ahiret predsjednika Predsjedništva SDA Sandžaka i predsjednika opštine Tutin, rahmetli Šemsudina Kučevića, danas je u Tutinu održana posebna sjednica Glavnog odbora Stranke.

Detaljnije
SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

SDA Sandžaka traži od Ministarstva unutrašnjih poslova, Tužilaštva i Policijske uprave u Novom Pazaru zvanične izvještaje o događaju u kojem je život tragično izgubio Fahrudin Skarep iz Tutina i nalaze sudskog veštaka na osnovu izvršene obdukcije.

Detaljnije
OBILJEŽEN DAN BOŠNJAKA

Povodom obilježavanja 28. septembra – Dana Bošnjaka, sinoć je u Sarajevu održana svečana akademija u organizaciji Vijeća kongresa bosnjackih intelektualaca, MDD Merhamet i BZK Preporod, a pod pokroviteljstvom bošnjačkog člana Predsjedništva  BIH Bakira Izetbegovića.

Detaljnije
Politički savjetnik Ambasade SAD-a Dejvid Gerenbek posjetio SDA Sandžaka

U okviru svoje prve posjete Sandžaku, politički savjetnik Ambasade SAD-a u Beogradu, gospodin Dejvid Gerenbek je danas razgovarao sa rukovodstvom Stranke demokratske akcije Sandžaka.

Detaljnije
SDA Sandžaka čestita vjernicima Kurban bajram

Povodom nastupajućeg Kurban bajrama, Stranka demokratske akcije Sandžaka, kao bošnjačka manjinska parlamentarna stranka, upućuje svim vjernicima najiskrenije čestitke, u želji da ovaj blagdan dočekaju i provedu sa svojim porodicama, rodbinom i prijateljima u sreći i blagostanju.

Detaljnije
Senadu Mahmutoviću prestalo članstvo u SDA Sandžaka

Već duže vrijeme, međutim, Mahmutović ne ispunjava stranačke obaveze i ne slijedi politiku Stranke demokratske akcije Sandžaka, shodno čemu mu je prestalo članstvo u Stranci.

Detaljnije
Edib Kajević: Imamović je i dalje visoki funkcioner SDA Sandžaka

Enis Imamović je i dalje visoki funkcioner Stranke demokratske akcije Sandžaka, narodni poslanik i član Glavnog obora Stranke, kazao je Edib Kajević potpredsjednik SDA Sandžaka i predsjednik Glavnog odbora Stranke, nakon medijskih natpisa da se Imamović ne nalazi više na nekom od rukovodećih mjesta u stranci.

Detaljnije
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37