Učitavanje sajta

Vijesti

Peti april, Dan mladih SDA Sandžaka

Peti april, Dan mladih SDA Sandžaka

Peti april, Dan mladih SDA Sandžaka

Danas je održana svečana sjednica Predsjedništva Stranke demokratske akcije Sandžaka, povodom 5. aprila, Dana mladih SDA Sandžaka. 

SDA Sandžaka je Odlukom Glavnog odbora Stranke, 5. aprila 1991. godine, pozvala Bošnjake i sve ostale građane da se ne odazivaju na pozive na regrutaciju i mobilizaciju za bratoubilački rat protiv jugoslovenskih republika i naroda.

Stranka demokratske akcije Sandžaka je istog dana pokrenula i Inicijativu o osnivanju Bošnjačkog nacionalnog Vijeća, najvišeg predstavničkog tijela Bošnjaka u SFRJ.

Zahvaljujući tim odlukama i politici SDA Sandžaka, Sandžak je ostao jedina, izrazito multinacionalna, sredina u kojoj je očuvan mir i u kojoj nije bilo ratnih sukoba.

Predsjedništvo Stranke demokratske akcije Sandžaka, čestita omladini, članstvu i simpatizerima 5. april, Dan mladih SDA Sandžaka.

“Danas, 5. april simbolizuje pobjedu mira, tolerancije, suživota, pobjedu mladosti u Sandžaku i važan korak ka sretnoj sadašnjosti i sigurnoj budućnosti”, poručuje se u čestitki Predsjedništva SDA Sandžaka.  

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP