https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Saopštenja - članci - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Saopštenja

Vijesti Stranke Demokratske Akcije Sandžaka

U Turskoj održan Balkanski medija forum

U četvrtom po veličini gradu u Turskoj, Bursi, koji je zbog svoje etničke raznolikosti simbolično prozvan "mini Balkan", 2. i 3. maja, održan je Balkan States Media Forum. Forumu su prisustvovali predstavnici privatnih i javnih medija te članovi akademske zajednice iz regije, a cilj njegovog održavanja bio je sveobuhvatna razmjena znanja, mišljenja i profesionalne solidarnosti između medija i organizacija u balkanskim državama.

Detaljnije
Džudžević: Nudimo rješenje i ne želimo biti dio problema, već dio rješenja

Poslanik Bošnjačke liste za evropski Sandžak Esad Džudžević je u svom obraćanju u Skupštini Republike Srbije tokom objedinjene rasprave o setu kadrovskih odluka, u ime poslaničke grupe manjina...

Detaljnije
Nastavak saradnje sa agencijom TIKA

BEOGRAD - Ministar dr. Sulejman Ugljanin sastao se danas u svom kabinetu u Vladi Srbije sa Gukčanom Kalkanom direktorom agencije TIKA za Srbiju (Turske uprave za međunarodnu saradnju).

Detaljnije
Ugljanin: Proizvodnja hrane je šansa budućeg razvoja

NOVI SAD - Ministar bez portfelja u Vladi Srbije Sulejman Ugljanin izjavio je nakon posjete 78. međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu da je proizvodnja hrane velika šansa za Srbiju, jer imamo izuzetne potencijale i ljudske resurse u toj oblasti.

Detaljnije
Vlada i Kancelarija za održivi razvoj pomažu Novi Pazar

BEOGRAD -  Vlada Republike Srbije, danas je na telefonskoj sjednici odlučila da Gradu Novom Pazaru, koji je tokom jučerašnjih poplava pretrpio veliku materijalnu štetu, uputi pomoć u iznosu od 20 miliona dinara u cilju prevazilaženja ove situacije.

Detaljnije
Ugljanin: Probleme Bošnjaka rješavati u institucijama

BEOGRAD - Bošnjačka manjina u Srbiji ima puno neriješenih problema koje treba rješavati u institucijama sistema, izjavio je večeras ministar u Vladi Srbije dr. Sulejman Ugljanin, istakavši da se ne slaže s nekim izjavama da su Bošnjaci u Srbiji građani drugog reda.

Detaljnije
Održana konferencija Stranke demokratske akcije Sandžaka u Prijepolju

Prijepolje - U četvrtak 26.05.2011. godine u prostorijama Stranke demokratske akcije Sandžaka održana je konferencija za novinare u kojoj su učestvovali Ibro Bajo Fazlić - predsjednik opštinskog odbora SDA Sandžaka u Prijepolju, Edib Kajević - Član GO SDA Sandžaka i zamjenik direktora Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja i Halid Hadžijakupović - odbornik SDA Sandžaka u lokalnom parlamentu.  

Detaljnije
Ministar Ugljanin obišao poplavljene

Ministar u Vladi Srbije dr. Sulejman Ugljanin je danas, nakon džume namaza, obišao poplavljena naselja na obali rijeke Trnavice u mjesnoj zajednici Trnava, posjetivši tom prilikom više domaćinstava koja su teško pogođena nepogodom koja se desila u ponedeljak popodne.

Detaljnije
Trajno rješenje problema za poplavljene dijelove Novog Pazara

NOVI PAZAR - Ministar u Vladi Republike Srbije, dr. Sulejman Ugljanin predsjedavao je Kolegijumom Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja, koji je danas zasjedao u Birou Kancelarije u Novom Pazaru.

Detaljnije
Delegacija AM SDA Sandžaka na tradicionalnom Festivalu mladih AK Partije Republike Turske

Na poziv omladinske organizacije AK partije iz Turske, delegacija AM SDA Sandžaka boravila je u Turskoj 19-22.maja, u Istanbulu i Kocaeli.

Detaljnije
Dževa Memić: Odlukom o nazivu gradskog trga po prvi put prihvaćen prijedlog Bošnjačke liste za evropski Sandžak

Šefica odborničkog kluba Bošnjačke liste za evropski Sandžak u Skupštini Grada Novog Pazara, dr. Dževa Memić, izjavila je danas za Radio televiziju Srbije da će posljednja sjednica Skupštine na kojoj je donijeta odluka o nazivu gradskog trga u Novom Pazaru po osnivaču grada Isa-begu Ishakoviću biti upamćena kao prva sjednica na kojoj je prihvaćen prijedlog odluke koji dolazi od Bošnjačke liste za evropski Sandžak.

Detaljnije
Ugljanin za Večernje Novosti: Gladan čovjek je na sve spreman

Ministar bez portfelja Sulejman Ugljanin o krizi u Sandžaku, muftijinim avanturama, Vladi, izborima.

Detaljnije
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37