https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Saopštenja - članci - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Saopštenja

Vijesti Stranke Demokratske Akcije Sandžaka

Saradnja na humanitarnim projektima Srbije i Turske

BEOGRAD - Dr. Sulejman Ugljanin, ministar u Vladi Republike Srbije i koopredsjedavajući Mješovitog komiteta za saradnju Srbije i Turske razgovarao je danas u sjedištu Crvenog krsta Srbije sa delegacijom Crvenog polumjeseca Republike Turske i predsjednikom Crvenog krsta Srbije prof. dr Dragan Radovanović.

Detaljnije
Gradski trg izbačen iz dnevnog reda

Povodom održavanja sjednice Skupštine grada Novog Pazara, 20. aprila 2011. godine, na Dan Grada, na kojoj je skupštinska većina po drugi put odbila da gradski trg u Novom Pazaru nazove po svom osnivaču Gazi Isa-begu Ishakoviću, odbornički klub Bošnjačke liste za evropski Sandžak održali su konferenciju za štampu na kojoj je šefica odborničkog kluba dr. Dževa Memić između ostalog rekla:

Detaljnije
Ugljanin: Izetbegovićeva izjava pozitivno će uticati na Zukorlića i Dodika

Ministar u Vladi Srbije dr. Sulejman Ugljanin izjavio je za dnevni list Politika da u cjelosti podržava izjavu bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, datu nakon trilateralnog sastanka u Karađorđevu, da su dezintegracije na Balkanu završene i da jedna od evropskih regija može biti i Sandžak: „Mislim da će ta poruka imati pozitivan efekat na Zukorlića i Dodika", istakao je ministar Ugljanin.

Detaljnije
Omeragić u Skupštini pozvao sve ministre da pomognu Sandžaku

Narodni poslanik Stranke demokratske akcije Sandžaka Bajram Omeragić pitao je juče u Skupštini Republike Srbije premijera i ministre da li je Vlada napravila akcioni plan za ekonomski razvoj Sandžaka i ponovo iznio konstataciju da je nivo zaposlenosti u Sandžaku na minornom, kako je rekao, afričkom stepenu.

Detaljnije
Poziv Zukorliću i Zilkiću

Ministar u Vladi Republike Srbije dr. Sulejman Ugljanin je pozvao glavnog muftiju Maumera Zukorlića i reisul-ulemu Adema Zilkića da počnu da rade na organizaciji jedinstvene Islamske zajednice.

Detaljnije
30 miliona privrednicima iz nerazvijenih opština

BEOGRAD - Kancelarija za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja raspisuje Javni konkurs za dodjelu bespovratnih sredstava za uvođenje HACCP sistema. Konkurs traje do 1. juna 2011. godine i predviđeno je da se iz budžeta Kancelarije izdvoji 30 miliona dinara.

Detaljnije
Ministru Ugljaninu Majska plaketa opštine Svrljig

BEOGRAD - Edib Kajević, pomoćnik direktora Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja, boravio je juče u Svrljigu, gdje je svečano obilježen Dan opštine.

Detaljnije
20 godina od osnivanja Bošnjačkog nacionalnog vijeća i obilježavanje Dana zastave

Beograd, Novi Pazar - Bošnjačko nacionalno vijeće danas prigodnim dešavanjima slavi jubilarnih 20 godina od osnivanja i obilježava 11. maj - Dan bošnjačke nacionalne zastave.

Detaljnije
Sretan Dan zastave

Prije punih 20. godina, 11. maja 1991. godine, osnovano je Bošnjačko nacionalno vijeće na čijem čelu od tada je predsjednik naše stranke i sada ministar u Vladi Republike Srbije dr. Sulejman Ugljanin.

Detaljnije
Dr. Ugljanin pozvao na formiranje BNV

Predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) u tehničkom mandatu dr. Sulejman Ugljanin pozvao je sinoć u Novom Pazaru nosioce tri izborne liste, koje su učestvovale na izborima za to vijeće da se dogovore i da konstituišu organe.

Detaljnije
Kancelarija za održivi razvoj nastavlja saradnju sa USAID

BEOGRAD - Pomoćnici direktora Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja, Edib Kajević i Bahrija Kačar, sa saradnicima, sastali su se sa direktorom USAID Agrobiznis projekta, Luisom Faorom, Slavenkom Đokićem, menadžerom programa donacija i monitoringa i Đorđem Boljanovićem, specijalistom za upravljanje programom.

Detaljnije
Kancelarija za odrzivi razvoj - 165 zahtjeva za sredstva za HACCP

BEOGRAD - Povodom konkursa za dodjelu bespovratnih sredstava za uvođenje HACCP sistema koji je Kancelarija za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja raspisala zasjedala je Komisija za izbor zahtjeva za dodjelu bespovratnih sredstava.

Detaljnije
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP