Učitavanje sajta

Saopštenja

Vijesti Stranke Demokratske Akcije Sandžaka

Lista „Za bošnjačko jedinstvo“ pobjednik na izborima za BNV

Na izborima za Bošnjačko nacionalno vijeće, prema privremenim rezultatima Republičke izborne komisije, pobjedila je lista “Za bošnjačko jedinstvo – Dr Sulejman Ugljanin”.

Detaljnije
Saopštenje za javnost

Lista “Za bošnjačko jedinstvo” predlaže da se konstitutivna sjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća održi 17, 18. ili 19. novembra 2014.godine u Glavnom uredu Vijeća u Novom Pazaru.

Detaljnije
Preduzeti mjere da se prevaziđu problemi u funkcionisanju Grada Novog Pazara

Na zahtjev predsjednika mjesnih obora SDA Sandžaka ogranka Novi Pazar, održana je sjednica Glavnog odbora ogranaka Novi Pazar, na kojoj su prisustvovali članovi Stranke koji obnašaju rukovodeće funkcije u Gradskoj upravi i javnim preduzećima i ustanovama grada Novog Pazara. Sa sjednice je izdato saopštenje za javnost u kojem Ogranak SDA Sandžaka Novi Pazar ističu da je Glavni odbor razmatrao informacije o radu Gradske uprave, javnih preduzeća i ustanova grada Novog Pazara i konstatovao da su prisutni značajni problemi u obavljanju osnovnih djelatnosti. Ogranak posebno smatra važnim činjenicu da je došlo do značajnog kašnjenja u isplati plata radnicima što zaposlene dovodi u težak socijalni položaj.    

Detaljnije
Mladi SDA Sandžaka osuđuju rasipničko trošenje narodnih para

Povodom održanog Gradskog odbora Stranke demokratske akcije Sandžaka Novi Pazar, Asocijacija mladih Stranke demokratske akcije Sandžaka je pozdravila odluku da kadrovi Stranke sa svojim koalicionim partnerima odmah konstatuju uzroke nastalog stanja i značajnog kašnjenja u isplati plata radnicima, i da se preduzmu sve mjere da se problemi prevaziđu i utvrde dinamiku isplate zaostalih plata. “Asocijacija mladih SDA Sandžaka želi da ukaže i na ostale zahtjeve mjesnih odbora Stranke, koji su između ostalog razmatrali i žalbe građana o trošenju budžetskih sredstava na reprezentacije, česta službena putovanja, kao i ostaloj nenamenskoj potrošnji budžeta od strane najviših funkcionera grada Novog Pazara.” rečeno je na konferenciji za medije Asocijacije mladih. Mladi SDA Sandžaka osuđuju trošenje para u ove namene, a da se ne isplaćuju plate radnicima. 

Detaljnije
Čestitka Husein ef. Kavazoviću postavljenje na funkciju reisu-l-uleme

  Stranka demokratske akcije Sandžaka uputila je čestitke Huseinu ef. Kavazoviću postavljenje na mjesto reisu-l-uleme Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini. U čestitci, koju je potpisao Fuad Baćićanin, generalni sekretar Stranke, se kaže: „Poštovani reisul-l-ulema Husein efendija Kavazoviću,  

Detaljnije
Mladi SDA Sandžaka čestitali Dan Sandžaka

  “Ovo još jednom potvrđuje jako antifašističko opredeljenje Bošnjaka koje danas ima još veću vrijednost jer predstavlja zajedničku tekovinu Bošnjaka, Srba i Crnogoraca koji žive na ovim prostorima.” Asocijacije mladih SDA Sandžaka je na današnjoj press konferenciji svim Bošnjacima čestitala nacionalni blagdan, 20. novembar, Dan Sandžaka. Obraćajući se medijima Saima Ugljanin, Zamjenik predsjenika AM SDA Sandžaka je istakla da su 20-og novembra 1943.godine u Pljevljima, Bošnjaci, Srbi i Crnogorci se ujedinili u borbi protiv fašizma i osnovali Zemaljsko antifašističko vijeće narodnog oslobođenja Sandžaka, kao jedini i najviši organ vlasti u Sandžaku.  

Detaljnije
Nastavićemo da pomažemo nerazvijene opštine

„Založiću se kod ostalih ministara u Vladi Srbije da se sistemski reši pomoć nerazvijenim opštinama i da svako ministarstvo odvoji deo sredstava za realizaciju projekata u ovim područjima koja predstavljaju neiskorišćeno blago naše zemlje“ izjavio je ministar u Vladi Srbije dr Sulejman Ugljanin prilikom potpisivanja ugovora za dodelu sredstava nerazvijenom opštinama po Drugom javnom konkursu za finansiranje projektne dokumentacije u 2012. godini. "Raspolažemo sa sredstvima koja su nedovoljna. Tražiću da se poveća budžet za nerazvijene opštine", rekao je Ugljanin napominjući da u tih 46 opština živi oko milion građana. "Milion građana, koliko živi u 46 nerazvijenih opština, ima pravo na ravnopravan tretman i brži ekonomski razvoj. I ranije su imali ta pravo, ali niko nije skretao pažnju na njih", naglasio je Ugljanin.

Detaljnije
Predstavnici ambasade Švajcarske u posjeti SDA Sandžaka

Zamjenik ambasadora Švajcarske u Srbiji Žan Luk Eš i Mario Barfus, šef Kancelarije OEBS-a u Novom Pazaru posjetili su SDA Sandžaka i razgovarali sa generalnim sekratarom Stranke prof. Vasvijom Gusinac i Ifetom Radončić, članom Glavnog odbora SDA Sandžaka.

Detaljnije
Zakazana druga redovna sjednica BNV-a

Druga redovna sjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća biće održana u petak, 05. decembra 2014. godine. Predloženim dnevnim redom predviđen je izbor četiri potpredsjednika Vijeća, predsjednika Izvršnog odbora i njegovog zamjenika, članova Izvršnog odbora i članova u odborima Vijeća.

Detaljnije
Gradski ogranak SDA Sandžaka Novi Pazar osudjuje paljenje drzavne zastave

Povodom nemilog incidenta koji se djesio tokom noći 20. novembra kada je sa jarbola ispred prostorija Crvenog krsta u Novopazarskom naselju Jalija zapaljena zastava Republike Srbije i time počinjen strašan zločin povrede ugleda države Srbije, Gradski ogranak SDA Sandžaka Novi Pazar izdao je saopštenje za javnost u kojem kaže: Gradski ogranak Stranke demokratske akcije Sandžaka Novi Pazar oštro osuđuje ovaj necivilizacijski zločin paljenja državne zastave Republike Srbije. Stranka demokratske akcije Sandžaka je uvjek imala jasan stav po pitanju ovakvih djela i najoštrije osuđuje svako skrnavljenje simbola države u kojoj živimo.

Detaljnije
Sredstva za povratnike u svoja rodna mesta

Ministar u Vladi Srbije dr. Sulejman Ugljanin potpisao je danas u Palati Srbija ugovore o bespovratnoj dodeli sredstava sa povratnicima u svoja rodna mesta u nerazvijenim opštinama. „Kancelarija za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja za ovu namenu izdvojila je oko 12 miliona dinara i danas potpisujemo ugovore sa 20 povratnika koji su uspešno završili obuku, uradili biznis plan i registrovali firmu u nerazvijenoj opština u koju se vraćaju” rekao je ministar Ugljanin i dodao da ovaj program ima za cilj da kroz paket podrške za započinjanje biznisa podstakne mlade ljude da pokrenu samostalan posao u nedovoljno razvijenim područjima.

Detaljnije
Novoimenovani ambasador Republike Turske razgovarao je sa ministrom Ugljaninom

Ministar i predsednik mešovitog komiteta za ekonomsku saradnju Republike Srbije sa RepublikomTurskom, dr Sulejman Ugljanin primio je danas u svom kabinetu u zgradi Vladi Republike Srbije, Nj.E. Mehmeta Kemala Bozaja, ambasadora Republike Turske sa saradnicima. Ovo je prvi prijem za ambasadora Bozaja kod zvaničnika Srbije, posle prošlonedeljne predaje akreditiva predsedniku Nikoliću. Ministar Ugljanin je razgovarao sa turskim ambasadorom o potencijalnim ulaganjima privrednika iz Turske u Srbiju, pre svega u 46 nedovoljno razvijenih opština Srbije, kao i o mogućnosti korišćenja Sporazuma o slobodnoj trgovini između Srbije i Turske prvenstveno u oblastima poljoprivredne proizvodnje, tekstilne industrije i energetike.

Detaljnije
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
sda.sandzaka@gmail.com
Imate sugestiju, pitanje?
TOP