Učitavanje sajta

Saopštenja

Vijesti Stranke Demokratske Akcije Sandžaka

POJAČAN SRPSKI DRŽAVNI TEROR U SANDŽAKU

U Novom Pazaru 11. septembra 2019. godine, srpska policija je bez ikakvog osnova pretukla Edina Hadžovića, čovjeka iz naše čaršije, poštenog građanina i uzornog roditelja.

Detaljnije
Rasna diskriminacija nad Bošnjacima u Sandžaku

Obrazovanje na maternjem jeziku podrazumjeva da mlad čovjek sa 17-18 godina bude nacionalno svjestan, ponosan na sebe, svoje roditelje i svoje porijeklo, a zavisno od izbora obrazovanja na bosanskom ili srpskom maternjem jeziku imaće izgrađen bošnjački nacionalni identitet ili srpski nacionalni identitet.

Detaljnije
EVROPSKA UNIJA I NATO NAŠE ZAJEDNIČKO OPREDJELJENJE

Delegacija Stranke demokratske akcije Sandžaka u sastavu Ahmedin Škrijelj, generalni sekretar Stranke, Enis Imamović, narodni poslanik SDA Sandžaka u Skupštini Srbije i Merfid Kamešničanin, direktor Stranke, prisustvovala je 7. Kongresu SDA BIH. U ime SDA Sandzaka, prisutnima se obratio Ahmedin Škrijelj, generalni sekretar Stranke.

Detaljnije
SPECIJALNI STATUS ODGOVOR NA SVA PITANJA

„Pored ostalog, građani Sandžaka neće imati obavezu da plaćaju ratnu štetu Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Kosovu za zločine koje su počinile tzv. "Srpske snage" prilikom teritorijalnih osvajanja silom i etničkim čišćenjem tokom 90- tih.“Izjavio je danas na konferenciji za medije dr. Sulejman Ugljanin, prdsjednik SDA Sandžaka odgovarajući na pitanje šta je motiv Srba i Crnogoraca koji žive u Sandžaku da podrže uspostavljanje specijalnog statusa za Sandžak.a

Detaljnije
Preokrenućemo stanje u korist građana Sandžaka

SDA Sandžaka je uzela učešće u ovom dijalogu sa ciljem da se izborni sistem i njegova pravila, kao važan dio političkog sistema, reformišu i usklade sa realnim stanjem na terenu i potrebama građana Sandžaka, naročito bošnjačkog naroda.

Detaljnije
Međunarodna zajednica da raspiše izbore za organe Sandžaka

Sandžak će biti zasebna teritorijalno-politička cjelina, sviđalo se to nekom ili ne. To je proces koji je započet i više ga nije moguće zaustaviti.

Detaljnije
EFIKASNIJA ULOGA AMERIKE NA BALKANU

Stranka demokratske akcije Sandžaka pozdravlja imenovanje g-dina Metjua Palmera za specijalnog predstavnika SAD za Zapadni Balkan i upućuje čestitke.

Detaljnije
GRAĐANI SANDŽAKA TRAŽE SVOJE MJESTO U EU

Stranka demokratske akcije Sandžaka izražava protest zbog ignorantskog odnosa predstavnika EU prema velikom broju problema i neriješenih pitanja koji opterećuju bošnjački narod u Sandžaku.

Detaljnije
EU INTEGRACIJE NISU MOGUĆE BEZ RJEŠAVANJA STATUSA BOŠNJAKA I ALBANACA

Predsjednici SDA Sandžaka i PDD, dr. Sulejman Ugljanin i Šaip Kamberi uputili su pismo Dejvidu Mekalisteru, predsjedniku odbora za spoljne poslove Evropskog parlamenta, u kojem traže da prilikom najavljene posjete Srbiji planira sastanak sa narodnim poslanicima ove dvije stranke. Bošnjaci i Albanci, kao autohtoni narodi u Sandžaku i Preševskoj dolini, imaju skoro identične probleme i nerješena pitanja koje aktuelni srpski režim potpuno ignoriše.

Detaljnije
SANDŽAK PRIPADA NJEGOVIM GRAĐANIMA

Na današnjoj konferenciji za medije Stranke demokratske akcije Sandžaka govorio je dr. Sulejman Ugljanin, predsjednik Stranke.

Detaljnije
SANDŽAK JEDNA CJELINA

Danas smo ponovili zahtjev da Sandžak bude jedna izborna jedinica, ali smo ovaj put zatražili i da se Sandžak tretira kao jedna cjelina i kada je u pitanju javni medijski prostor.

Detaljnije
SAD KLJUČNI FAKTOR ZA RJEŠAVANJE BALKANSKE KRIZE

Predsjednik SDA Sandžaka dr. Sulejman Ugljanin uputio je pismo ambasadoru Sjedinjenih Američkih Država Kajlu Skatu u kome izražava zahvalnost na pažnji koju je tokom mandata poklonio regiji Sandžak.

Detaljnije
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP