Učitavanje sajta

Saopštenja

Vijesti Stranke Demokratske Akcije Sandžaka

HOT ČESTITAO IZBORNU POBJEDU IZETBEGOVIĆU

Predsjedavajući Predsjedništva SDA Sandžaka, Salih Hot, danas je uputio čestitku predsjedniku SDA BiH, Bakiru Izetbegoviću.

Detaljnije
SANDŽAČKA ŽENA JE NOSILAC PROMJENA U DRUŠTVU

Lista “Samoopredjeljenje” jučer je u Tutinu organizovala drugu po redu tribinu pod nazivom “Žena – stub sandžačkog društva”.

Detaljnije
ŽENA JE STUB SANDŽAČKOG DRUŠTVA

Lista “Samoopredjeljenje” jučer je u novopazarskom Domu omladine organizovala tribinu pod nazivom “Žena – stub sandžačkog društva”.

Detaljnije
IZETBEGOVIĆ I DŽAFEROVIĆ – SDA POBJEĐUJE

Sinoć je na predizbornom skupu Stranke demokratske akcije u Goraždu prisustvovao dr. Sulejman Ugljanin, predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća sa članovima rukovodstva Vijeća.

Detaljnije
SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

Tragedija koja se desila danas u Novom Pazaru, koja je odnijela ljudske živote naših sugrađana, još jedan je od pokazatelja da srpski državni organi nisu zainteresovani da građanima Novog Pazara obezbijede ličnu i imovinsku sigurnost.

Detaljnije
SAMOOPREDJELJENJEM DO STATUSA NARODA

Jučer je u Priboju održan šesti skup liste “Samoopredjeljenje” na kojem su predstavljeni  kandidati iz Pirboja kao i programski ciljevi liste. Kandidati  Edita Hasanagić i Mirhan Zlatanić su u svojim obraćanjima istakli da je Bošnjačko nacionalno vijeće jedina legitimna institucija koja predstavlja Bošnjake a da je „samoopredjeljenje“ mjesto ujedinjenja svih Bošnjaka I da će se Bošnjaci Priboja ponositi njihovim radom u Bošnjačkom nacionalnom vijeću nakon izbora 4. novembra.  

Detaljnije
NOVA VAROŠ UZ SAMOOPREDJELJENJE

Lista “Samoopredjeljenje” jučer je u sali novovaroškog Doma kulture održala svoj četvrti skup.

Detaljnije
SAMOOPREDJELJENJEM DO SIGURNE BUDUĆNOSTI

U prepunoj koncertnoj dvorani novopazarskog Kulturnog centra jučer je održan promotivni skup liste „Samoopredjeljenje“ čiji je nosilac dr. Sulejman Ugljanin. Na skupu su predstavljeni kandidati i kandidatkinje liste „Samoopredjeljenje“, prve proglašene izborne lista za izbore za Bošnjaško nacionalno vijeće.

Detaljnije
SJENICA PODRŽALA SAMOOPREDJELJENJE

U prepunoj sali sjeničkog doma kulture jučer je održan skup  liste „Samoopredjeljenje“, koja će učestvovati na izborima za Bošnjačko nacionalno vijeće. Na skupu su predstavljeni kandidati iz Sjenice i programski ciljevi liste „Samoopredjeljenje“.

Detaljnije
KLJUČNO RJEŠENJE JE SAMOOPREDJELJENJE

Jučer je u tutinskom Domu kulture održan treći po redu skup “liste „Samoopredjeljenje“, koja će učestvovati na izborima za Bošnjačko nacionalno vijeće.

Detaljnije
SDA SANDŽAKA OSUĐUJE UPOTREBU SRPSKE VOJSKE U SANDŽAKU

Stranka demokratske akcije Sandžaka najoštrije osuđuje demonstraciju sile od strane srpske vojske današnjim nadletanjem srpskih vojnih aviona nad Novim Pazarom. Upotreba vojnih aviona nad nebom Novog Pazara predstavlja otvorenu prijetnju sa ciljem  zastrašivanja građana Novog Pazara i Sandžaka.

Detaljnije
Predata izborna lista "SAMOOPREDJELJENJE"

Republičkoj izbornoj komisiji predata je prva bošnjačka izborna lista za izbor članova Bošnjačkog nacionalnog vijeća, pod nazivom „SAMOOPREDJELJENJE“ čiji je nosilac Dr. Sulejman Ugljanin.

Detaljnije
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
sda.sandzaka@gmail.com
Imate sugestiju, pitanje?
TOP