Učitavanje sajta

Saopštenja

Vijesti Stranke Demokratske Akcije Sandžaka

PRESUDA KARADŽIĆU

Danas je Haški tribunal izrekao doživotnu kaznu zatvora Radovanu Karadžiću za udruženi zločinački poduhvat.

Detaljnije
Patria: Nakon promjena u Srbiji gradićemo autonomiju Sandžaka

U Srbiji se na našu veliku radost dešavaju pozitivne promjene, rekao je za Patriju Sulejman Ugljanin, predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka.

Detaljnije
Sandžak hoće sigurnu budućnost

Večeras je u Novom Pazaru održan prvi u nizu protesta pod nazivom „Za sigurnu budućnost“. Mirnom protestnom šetnjom građani su iskazali svoje nezadovoljstvo sa postojećim stanjem u državi.

Detaljnije
Poruka protesta u Sandžaku

Press konferencija generalnog sekretara SDA Sandžaka Ahmedina Škrijelja.

Detaljnije
Promovisani značajni projekti SDA Sandžaka

Večeras je u Novom Pazaru održan radni sastanak rukovodstva Stranke demokratske akcije Sandžaka sa predstavnicima Gradskog odbora Stranke iz Novog Pazara.  

Detaljnije
Za život dostojan čovjeka

Stranka demokratske akcije Sandžaka od samog početka pažljivo prati i podržava građanske proteste u Srbiji pod nazivom „1 od 5 miliona“ i prihvata tekst „SPORAZUMA S NARODOM“ u cjelini.

Detaljnije
Predsjednik SDA Sandžaka čestitao Dan nezavisnosti BiH

Povodom obilježavanja 1. marta- Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, predsjednik SDA Sandžaka Dr. Sulejman Ugljanin uputio je čestitku Šefiku Džaferoviću bošnjačkom članu Predsjedništva BiH i svim građanima Bosne i Hercegovine.  

Detaljnije
Svjetski dan civilne zaštite

SDA Sandžaka čestita svim građanima 1. mart – svjetski Dan civilne zaštite.

Detaljnije
ZA SIGURNU BUDUĆNOST

Povodom 26 godina od otmice u Štrpcima Predsjednik SDA Sandžaka, Dr. Sulejman Ugljanin održao je konferenciju za novinare na kojoj je skrenuo pažnju javnosti na neprijteljski odnos državnih organa Srbije, podjsetivši na brojne zločine počinjene nad Bošnjacima Sandžaka.

Detaljnije
Pozitivan primer stabilnosti

U ime SDA Sandžaka i u svoje lično ime, Vama i građanima Republike Kosovo čestitam 17. februar – Dan nezavisnosti Republike Kosovo.

Detaljnije
100 godina Džemijeta

U Nacionalnoj biblioteci u Prištini danas je pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Kosovo Hašima Tačija, organizovana Akademija povodom 100 godina od osnivanja "Džemijeta", političke organizacije građana Sandžaka, Kosova i Makedonije.

Detaljnije
Izabran muftija sandžački

Stranka demokratske akcije Sandžaka, kao parlamentarna stranka u Republici Srbiji, koja zastupa i štiti interese bošnjačkog naroda, izražava radost zbog uspješno provedenih izbora za izbor organa Mešihata islamske zajednice Sandžaka.

Detaljnije
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP