Učitavanje sajta

Saopštenja

Vijesti Stranke Demokratske Akcije Sandžaka

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

Predsjednik Stranke demokratske akcije Sandžaka, dr. Sulejman Ugljanin, održao je  juče u Novom Pazaru sastanak sa šeficom regionalne kancelarije OEBS-a za Sandžak Mikaelom Turman.

Detaljnije
Školstvo u službi asimilacije Bošnjaka

Narodni poslanik SDA Sandžaka Enis Imamović održao je danas Press konferenciju na kojoj je govorio o diskriminaciji koja se aktivno sprovodi nad Bošnjacima u Sandžaku prilikom upisa djece u predškole i školske ustanove.

Detaljnije
Kazniti odgovorne za zločine nad Bošnjacima Sandžaka

Danas se navršava 27 godina od zločina nad Bošnjacima u Sjeverinu, koji su svirepo mučeni a potom ubijeni, kada su krenuli na posao iz Sjeverina u Priboj.

Detaljnije
AKADEMIJA SJEĆANJA „ ŠEMSUDIN KUČEVIĆ-ŠEMKO 1959-2017.

U prisustvu velikog broja zvanica, gostiju, rodbine i prijatelja u Tutinu je održana Akademija sjećanja „ Šemsudin Kučević – Šemko 1959-2017“.

Detaljnije
Izvor mira - okončanje migrantske krize

Čestitam Vam na Vašoj hrabroj odluci da pokrenete intervenciju “Izvor mira” i uspostavite sigurnost duž granice sa Sirijom.

Detaljnije
Raspisati izbore za organe Sandžaka

Sastanak o izbornim uslovima predstavnika vlasti i opozicije, uz posredstvo evropskih parlamentaraca u Skupštini Srbije u Beogradu koji je počeo juče, nastavljen je danas.

Detaljnije
VISOK STEPEN DEMOKRATSKE SVIJESTI

Povodom održanih izbora za Skupštinu Republike Kosovo, Stranka demokratske akcije Sandžaka uputila je čestitku strankama na ostvarenim izbornim rezultatima u kojoj se kaže:

Detaljnije
Povezivanje država i naroda na Balkanu

SDA Sandžaka izražava zadovoljstvo zbog posjete predsjednika Republike Turske Redžepa Tajipa Erdoana, Republici Srbiji, sa ciljem da uspostavi saradnju i komunikaciju između država i naroda na Balkanu.

Detaljnije
Nasilje nad Bošnjacima iz nacionalne i vjerske mržnje

Dana 24. septembra 2019. godine napadnuta je porodica Mahmuti od dva lica srpske nacionalnosti od kojih je jedan sin pripadnika srpske policije (Milinko Stefanović). Za napad koji je izvršen nad tom bošnjačkom porodicom nije postao nikakav neposredni razlog.

Detaljnije
Al Jazzera Balkans: Bošnjaci Novog Pazara se žale na policijsku brutalnost

Stanovnici Novog Pazara žale se na policijsku brutalnost. Strah od policijske represije, kažu neki građani tog grada na jugozapadu Srbije, nikada nije u potpunosti prestao. Posljednjih je dana pojačan zbog slučaja premlaćivanja jednog njihovog sugrađana.

Detaljnije
BNV: OBUSTAVITI DISKRIMINACIJU DJECE U OBRAZOVNO-ODGOJNIM USTANOVAMA U SANDŽAKU

"Osuđujemo diskrimininaciju  djece  bošnjačke nacionalnosti koja se vrši u srpskim državnim obrazovno-odgojnim ustanovama u Sandžaku, a koja je  posebno izražena u Novom Pazaru, Pijepolju, Priboju i Novoj Varoši."

Detaljnije
ŠARČEVIĆEVA IZJAVA OTVORENA DRŽAVNA AGRESIJA NA BOŠNJAČKI NAROD U SANDŽAKU

Tražimo da se roditelji upoznaju šta podrazumjeva obrazovanje na maternjem jeziku, zahtjevamo da se o tome roditelji izjasne bez ičijeg pritiska, u miru, da  kod svoje kuće ispune formular o jeziku obrazovanja djece svojeručno. Takvo izjašnjavanje vaspitno-obrazovne ustanove  mogu sprovesti za najviše 48 sati. Takvo izjašnjavanje bit će dostupno svim zainteresovanim stranama, ali i djeci kada odrastu.

Detaljnije
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP