Učitavanje sajta

Saopštenja

Vijesti Stranke Demokratske Akcije Sandžaka

DRUGI O NAMA, Radio "Sto plus": SDA Sandžaka učestvuje na sutrašnjem sastanku vlasti i opozicije

Predstavnici Stranske demokratske akcije (SDA) Sandžaka učestvovaće na okruglom stolu vlasti i opozicije, zakazanom za petak, bez obzira da li će on biti otvoren za javnost.

Detaljnije
SDA Sandžaka o narednim koracima u zaštiti građana od policijskog nasilja

Danas je u Centrali Stranke demokratske akcije Sandžaka održan sastanak sa predstavnicima Stranke u lokalnoj samoupravi u Novom Pazaru na temu poslednjeg slučaja policijske torture nad Editom Radetinac.

Detaljnije
Kazniti odgovorne za policijsko nasilje

Povodom posljednjeg slučaja policijske torture u Novom Pazaru, danas je u Centrali Stranke demokratske akcije Sandžaka održana Press konferencija, na kojoj je govorio Enis Imamović, narodni poslanik SDA Sandžaka.

Detaljnije
Nastavak policijske torture u Sandžaku

SDA Sandžaka najoštrije osuđuje nasilje srpske policije učinjeno Editi Radetinac iz Novog Pazara i njenoj maloletnoj djeci u zgradi Policijske uprave u Novom Pazaru.

Detaljnije
OBNAVLJANJE KULTURNIH VEZA

Delegacija SDA Sandžaka prisustvovala je danas tradicionalnoj manifestaciji albanske kulture koja je održana u Gusinju u Južnom Sandžaku.

Detaljnije
SDA Sandžaka obilježila 29 godina

Sjednicom Skupštine SDA Sandžaka na kojoj je učestvovalo 800 zastupnika i preko hiljadu učesnika i gostiju obilježena je 29. godišnjica Stranke demokratske akcije Sandžaka. 

Detaljnije
Srbija zbog sebe mora priznati i osuditi genocid u Srebrenici

Narodni poslanik SDA Sandžaka u Skupštini Srbije Enis Imamović izjavio je danas da državni vrh Srbije, predsjednik i premijerka, relativizuju, negiraju, čak i veličaju genocid u Srebrenici, zajedno sa njegovim počiniocima. On je pozvao državne organe Srbije da priznaju genocid u Srebrenici i zabrane njegovo negiranje.

Detaljnije
TUŽBA PROTIV PORTALA SANDŽAČKE.RS

Stranka demokratske akcije Sandžaka oštro osuđuje klevete i zlonamjerne dezinformacije koje objavljuje internet portal sandžačke.rs.

Detaljnije
SDA Sandžaka podržava uspostavljanje specijalnog statusa za Sandžak.

SDA Sandžaka podržava uspostavljanje specijalnog statusa za Sandžak.

Detaljnije
BNV IZNAD SVAKOG POJEDINCA

Esad Džudžo je izabran za vijećnika kao kandidat liste „Samoopredjeljenje“. Od stupanja na dužnost predsjednika Vijeća odbija da realizuje izborni program. Iz tih razloga oduzimanje mandata je sasvim logičan postupak.

Detaljnije
ODUZIMANJE MANDATA DŽUDŽU JE LOGIČAN POSTUPAK

Predsjedništvo Stranke demokratske akcije Sandžaka je na današnjoj sjednici usvojilo informaciju liste „Samoopredjeljenje“ o smjeni Esada Džudža sa mjesta predsjednika Bošnjačkog nacionalnog vijeća sa zahtjevom za vraćanje mandata.

Detaljnije
Vijećnici liste Samoopredjeljenje jedinstveni u zaštiti bošnjačkih interesa

U Centrali liste „Samoopredjeljenje“ održana je danas Press konferencija na kojoj je govorio Ahmedin Škrijelj, predsjednik Upravnog odbora liste.

Detaljnije
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP