Učitavanje sajta

Saopštenja

Vijesti Stranke Demokratske Akcije Sandžaka

SDA održala 8. Kongres

Delegacija SDA Sandžaka koju su činili narodni poslanici Stranke Enis Imamović i Selma Kučević, kao i član Predsjedništva Stranke Mirza Hajdinović prisustvovali su 8. Kongresu Stranke demokratske akcije u Sarajevu.

Detaljnije
Posjeta Bošnjacima porijeklom iz Sandžaka u Sakariji i razgovor sa studentima iz Novog Pazara

Danas smo imali priliku da se sretnemo i razgovaramo sa građanima Republike Turske porijeklom iz Sandžaka i studentima iz Novog Pazara u Sakariji, Republici Turskoj.

Detaljnije
SDA Sandžaka Prijepolje: Ukloniti bilborde sa likom Draže Mihajlovića

Stranka demokratske akcije Sandžaka ogranak u Prijepolju osuđuje postavljanje bilborda sa likom Draže Mihailovića na ulazu u Prijepolje i Priboj, i poziva predstavnike udruženja „Naša Drina“ koji su ove bilborde postavili da ih uklone iz ove dvije opštine.

Detaljnije
Objediniti izbore u interesu građana Tutina | Video

Predsjednik SDA Sandžaka dr. Sulejman Ugljanin rekao je na današnjoj konferenciji za medije da je predsjednik opštine Tutin Salih Hot podnio ostavku na tu pozicije na osnovu odluke najviših organa Stranke, sa ciljem da bi i lokalni izbori u Tutinu bili održani istog dana kada i najavljeni parlamentarni izbori, 17. decembra ove godine.

Detaljnije
Dan Bošnjaka - Bošnjaci na Balkanu su nezaobilazan politički faktor

Na današnji dan 1993.godine  na zasjedanju Prvog svebošnjačkog sabora, održanom u Sarajevu, usvojena je Deklaracija o vraćanju historijskog imena Bošnjak umjesto dotadašnjeg naziva – Musliman

Detaljnije
Uključiti Bošnjake u dijalog Kosova i Srbije

Predsjednik SDA Sandžaka dr. Sulejman Ugljanin govorio je o aktuelnoj političkoj situaciji na današnjoj konferenciji za medije. Poslušajte cijelu konferenciju.

Detaljnije
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP