Učitavanje sajta

Saopštenja

Vijesti Stranke Demokratske Akcije Sandžaka

Predsjednik AM SDA Sandžaka učesnik Svjetskog foruma za demokratiju

Predsjednik Asocijacije mladih SDA Sandžaka Emir Ašćerić učesnik je ovogodišnjeg Svjetskog foruma za demokratiju koji se održava u Savjetu Evrope u Strazburu.

Detaljnije
UDRUŽENJE POLITIČKIH ZATVORENIKA SANDŽAKA: SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

Izražavamo protest protiv Muamera Zukorlića koji je tokom izborne kampanje za izbor Bošnjačkog nacionalnog vijeća, a i nakon toga, u više navrata plasirao opasne i zlonamjerne laži da je Sulejman Ugljanin podijelio 20.000 pušaka bošnjačkom narodu u Sandžaku.

Detaljnije
Samoopredjeljenje zatražilo sazivanje konstitutivne sjednice BNV-a

Izborna lista Samoopredjeljenje uputiće danas zahtjev ministru državne uprave i lokalne samouprave Branku Ružiću da sazove konstitutivnu sjednicu Bošnjačkog nacionalnog vijeća.

Detaljnije
SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

Zlonamjerno izvještavanje srpskih medija koji neosnovano napadaju nosioca izborne liste „Samoopredjeljenje“ dr. Sulejmana Ugljanina odraz je nervoze i nezadovoljstva zbog ostvarenog izbornog rezultata i pobjede „Samoopredjeljenja“ na izborima za Bošnjačko nacionalno vijeće.

Detaljnije
SAMOOPREDJELJENJE JE NAŠE PRAVO

Lista “Samoopredjeljenje”  jučer je održala završni predizborni skup u Tutinu na kome su se obratili kandidati liste iz Tutina te još jednom predstavljeni programski ciljevi liste.

Detaljnije
SAMOOPREDJELJENJE DONOSI POBJEDU BOŠNJACIMA

Lista “Samoopredjeljenje”  jučer je održala završni predizborni skup u Novoj Varoši na su predstavljeni programski ciljevi liste i poslata poruka da je samoopredjeljenje jedino rješenje za problem Bošnjaka.

Detaljnije
SAMOOPREDJELJENJE – IZBOR BOŠNJAKA I SANDŽAKA

Lista “Samoopredjeljenje” večeras je u prepunoj hali Pendik u Novom Pazaru održala svoj centralni predizborni skup na kom su se obratili kandidati liste, potpredsjednik SDA BiH Edin Mušić te nosilac liste i aktuelni predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća dr. Sulejman Ugljanin.

Detaljnije
Samoopredjeljenje za EU i NATO integracije Srbije

Program izborne liste „Samoopredjeljenje“ predstavlja rješenje za ključne statusne, nacionalne i političke probleme Bošnjaka u Srbiji i odgovor na potrebe bošnjačkog naroda u Sandžaku.

Detaljnije
Državni simboli Srbije moraju uvažiti Bošnjake Sandžaka

Jedan od programskih ciljeva jeste i promjena sadržaja i izgleda himne, grba i zastave Republike Srbije.

Detaljnije
Muamer Zukorlić ima zadatak da državu Srbiju amnestira od odgovornosti za zločine počinjene u Sandžaku

Srpski režim do danas nije preduzeo ništa da se taj ali i drugi zločini počinjeni nad Bošnjacima rasvijetle a oni koji su te zločine planirali, organizovali, izvršili i prikrivali adekvatno kazne.

Detaljnije
Bošnjaci Sandžaka moraju imati pravo na specijalne odnose sa Bošnjacima u BiH

O ovoj važnoj temi govoriću sa aspekta sandžačkih Bošnjaka i sa aspekta Sandžaka kao jedne historijske regije u kojoj vijekovima u harmoniji žive četiri naroda i tri religije.

Detaljnije
KAŽNJAVANJE ODGOVORNIH ZA ZLOČINE NAD BOŠNJACIMA JE DUG DRŽAVE PREMA ŽRTVAMA

Program izborne liste „Samoopredjeljenje“ predstavlja rješenje na ključne statusne, nacionalne i političke probleme probleme te odgovor na potrebe bošnjačkog naroda u Sandžaku i Srbiji.

Detaljnije
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
sda.sandzaka@gmail.com
Imate sugestiju, pitanje?
TOP