Učitavanje sajta

Saopštenja

Vijesti Stranke Demokratske Akcije Sandžaka

POTPISAN SPORAZUM O SARADNJI IZMEĐU LISTE „SAMOOPREDJELJENJE“ I LISTE „VAKAT JE“

Lista “Samoopredjeljenje” i lista “Vakat je” potpisali su danas u Novom Pazaru Sporazum o saradnji na odbrani i zaštiti vitalnih bošnjačkih nacionalnih interesa i predizbornoj i postizbornoj saradnji.  

Detaljnije
Lista "SAMOOPREDJELJENJE" osuđuje kamenovanje novopazarskog autobusa u Kraljevu

Lista “Samoopredjeljenje” najoštrije osuđuje ovaj izliv šovinističke mržnje prema Bošnjacima Sandžaka.  

Detaljnije
REVIZIJA AKCIONOG PLANA JE NEMINOVNA

U prostorijama Centralnog izbornog štaba liste „Samoopredjeljenje“ danas je održana konferencija za novinare na kojoj se obratio Muhedin Fijuljanin, kandidat sa liste i aktuelni potpredsjednik Bošnačkog nacionalnog vijeća.

Detaljnije
REPUBLIČKA IZBORNA KOMISIJA POKUŠAVA DA USPOSTAVI POSEBNA PRAVILA ZA IZBORE ZA BNV

Predstavnik izborne liste „Samoopredjeljenje“ Ahmedin Škrijelj napustio je danas sastanak u Republičkoj izbornoj komisiji koji je bio posvećen izboru članova biračkih odbora za izbore za Bošnjačko nacionalno vijeće koji se održavaju 4. novembra 2018. godine.

Detaljnije
AUTONOMIJA SANDŽAKA JE STRATEŠKI CILJ LISTE “SAMOOPREDJELJENJE”

U prostorijama Centralnog izbornog štaba liste „Samoopredjeljenje“ danas je održana konferencija za novinare na kojoj se obratio Esad Džudžo, kandidat sa liste. “Autonomija Sandžaka je prirodno pravo građana na slobodu, na samoopredjeljenje jedne historijske i tradicionalne pokrajine, kakva je Sandžak. To je amanet naših predaka ali i osnovni politički mehanizam za zaštitu identiteta i pravo na politički, socijalni i ekonomski razvoj generacija koje će se tek roditi”, rekao je Džudžo.

Detaljnije
SANDŽAČKA ŽENA U ODBRANI PRAVA NA SLOBODU

Četvrta po redu tribina pod nazivom “Žena – stub sandžačkog društva” organizovana je jučer u u Novoj Varoši u okviru izborne kampanje liste “Samoopredjeljenje”.

Detaljnije
SANDŽAČKA ŽENA POSTAJE AKTIVNI PRIPADNIK ZAJEDNICE

Lista „Samoopredjeljenje“ jučer je u Sjenici organizovala petu i poslednju po redu tribinu koja nosi naziv Žena – stub sandžačkog društva”. Listu „Samoopredjeljenje“ je podržala i bošnjačka parlamentarna stranka, SDA Sandžaka, u ime SDA skupu se obratila Maida Kasumović, predsjednica Organizacije žena SDA Sandžaka - ogranak Sjenica.

Detaljnije
SAMOOPREDJELJENJEM DO RAVNOPRAVNOSTI

Lista “Samoopredjeljenje” večeras je u Priboju organizovala treću po redu tribinu pod nazivom “Žena – stub sandžačkog društva”.

Detaljnije
Bošnjaci ne prihvataju ulogu građana drugog reda

U prostorijama Centralnog izbornog štaba liste "Samoopredjeljenje" danas je održana konferencija za novinare na temu sprovođenja ustavnih reformi sa ciljem da se Bošnjacima u Ustavu prizna status konstitutivnog naroda. Na konferenciji se obratio Ahmedin Škrijelj, kandidat liste. 

Detaljnije
HOT ČESTITAO IZBORNU POBJEDU IZETBEGOVIĆU

Predsjedavajući Predsjedništva SDA Sandžaka, Salih Hot, danas je uputio čestitku predsjedniku SDA BiH, Bakiru Izetbegoviću.

Detaljnije
SANDŽAČKA ŽENA JE NOSILAC PROMJENA U DRUŠTVU

Lista “Samoopredjeljenje” jučer je u Tutinu organizovala drugu po redu tribinu pod nazivom “Žena – stub sandžačkog društva”.

Detaljnije
ŽENA JE STUB SANDŽAČKOG DRUŠTVA

Lista “Samoopredjeljenje” jučer je u novopazarskom Domu omladine organizovala tribinu pod nazivom “Žena – stub sandžačkog društva”.

Detaljnije
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
sda.sandzaka@gmail.com
Imate sugestiju, pitanje?
TOP