Učitavanje sajta

Saopštenja

Vijesti Stranke Demokratske Akcije Sandžaka

Nova skupštinska većina u Novom Pazaru

Stranka demokratske akcije Sandžaka obavještava javnost da u skladu sa Zakonom o lokalnim izborima, članom 62. mandati se raspodjeljuju po sistemu najvećeg količnika.

Detaljnije
Skup za odbranu izborne volje građana Novog Pazara

Stranka demokratske akcije Sandžaka organizovala je skup za odbranu izborne volje građana Novog Pazara na kojem su se okupljenim građanima obratili kandidati sa izborne liste za odbornike u Skupštini Novog Pazara, dr. Hanadi Hajdinović i Merfid Kamešničanin.

Detaljnije
UGLJANIN: MOJA KANDIDATURA JE PROIZVOD DUBOKOG POŠTOVANJA PREMA NAŠEM NARODU S NAMJEROM DA IZGRADIMO PRAVEDNIJU I BOLJU BUDUĆNOST

Predsjednik Stranke demokratske akcije Sandžaka dr. Sulejman Ugljanin pozvao je Bošnjake da na predstojećim izborima u Srbiji 17. decembra glasaju za one partije koje će biti u službi naroda, te da svoje glasove daju onima za koje su sigurni da glasove neće predati Beogradu.

Detaljnije
SDP ZLOUPOTREBLJAVA GENOCID U PALESTINI ZA PRIKUPLJANJE POLITIČKIH POENA FARSA ZA NAROD ČETIRI DANA PRED IZBORE

Sinoćno glasanje u Generalnoj skupštini UN-a nije obavezujuće, za razliku od rezolucije Vijeća sigurnosti.

Detaljnije
SDA Sandžaka uputila zahtjev RIK-u za isticanje bošnjačkih nacionalnih simbola u prostorijama za glasanje na biračkim mjestima

Stranka demokratske akcije Sandžaka uputila je zahtjev Republičkoj izbornoj komisiji  i Gradskoj izbornoj komisiji u Novom Pazaru za isticanje bošnjačkih nacionalnih simbola u prostorijama za glasanje na biračkim mjestima.

Detaljnije
Bakir Izetbegović podržao dr. Ugljanina i uputio poruku Bošnjacima pred predstojeće izbore u Srbiji

Predsjednik Stranke demokratske akcije Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović uputio je danas podršku predsjedniku SDA Sandžaka dr. Sulejmanu Ugljaninu i „Čuvarima Sandžaka“, te svim Bošnjacima koji glasaju na predstojećim parlamentarnim i lokalnim izborima u Srbiji.

Detaljnije
Škrijelj: Nama je svaki čovjek vrijedan i svakog čoveka ćemo poštovati, svi će biti sigurni

Poručio je da je siguran da će SDA Sandžaka nakon ovih lokalnih i parlamentarnih izbora biti pobjednička stranka u Novom Pazaru i da oni koji rade u gradskoj upravi i oni koji rade po javnim preduzećima nema čega da se plaše zbog toga.

Detaljnije
Škrijelj: Čovjek na prvom mjestu

Prije svega SDA Sandžaka je odlučnija, jača i motivisanija nego ikada do sada. Ovim putem pozivamo sve patriote i dobronamjerne građane da nam se pridruže jer ujedinjeni možemo pobijediti nepravdu, otuđeni i koruptivni sistem.

Detaljnije
Nasilje na ulicama Sandžaka se mora zaustaviti, a to smo ovim činom i dokazali!

Ovakve scene u kojima su ugroženi životi građana, nažalost su prisutne na ulicama Sandžaka. U medijima i na društvenim mrežama se pojavio ovaj uznemirujući snimak.

Detaljnije
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP