Učitavanje sajta

Saopštenja

Vijesti Stranke Demokratske Akcije Sandžaka

SAMOOPREDJELJENJE PROGLAŠENO

Republička izborna komisija proglasila je listu „SAMOOPREDJELJENJE – DR. SULEJMAN UGLJANIN“ za izbor članova Bošnjačkog nacionalnog vijeća.

Detaljnije
SDA Sandžaka podržala izbornu listu " SAMOOPREDJELJENJE "

Stranka demokratske akcije Sandžaka kao legitimni predstavnik Bošnjaka, na izborima za Bošnjačko nacionalno vijeće zakazanim za 4. novembar 2018. godine daće podršku izbornoj listi SAMOOPREDJELJENJE.

Detaljnije
Alija Izetbegović - Mislilac i državnik

Povodom obilježavanja 93 godine od rođenja Alije Izetbegovića, utemeljivača Stranke demokratske akcije i prvog Predsjednika Bosne i Hercegovine, Stranka demokratske akcije Sandžaka je 8. avgusta 2018. godine u Novom Pazaru organizovala izložbu fotografija pod nazivom „Alija Izetbegović - mislilac i državnik“.

Detaljnije
Održana tribina „Značaj učešća žena u političkom životu“

U subotu 28. jula u Domu omladine u Novom Pazaru održana je tribina „ Značaj učešća žena u političkom životu“. Tribinu je organizovala Organizacija žena SDA Sandžaka.

Detaljnije
SVEČANOM SKUPŠTINOM I USVAJANJEM DEKLARACIJE SDA SANDŽAKA OBILJEŽILA 28 GODINA POSTOJANJA

SDA Sandžaka je Svečanom skupštinom Stranke i usvajanjem Deklaracije SDA Sandžaka obilježila 28 godina svoga postojanja i rada. Skupštini koja je održana u Novom Pazaru, 29. jula 2018. godine, pored zastupnika prisustvovao je veliki broj gostiju iz Sandžaka i zemalja regiona.

Detaljnije
Srbija je danas sigurna kuća za ratne zločince i negatore genocida

Srbija je danas sigurna kuća za ratne zločince i negatore genocida. U Srbiji se danas institucionalno štiti i promoviše politika mržnje i netrpeljivosti prema Bošnjacima.

Detaljnije
SDA Sandžaka obilježila 11. juli – Dan sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici

Povodom 11. jula – Dana sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici, Asocijacija mladih SDA Sandžaka simbolično je danas zasadila cvijeće  na Rekreacionom centru u Novom Pazaru.

Detaljnije
Predsjednik predsjedništva SDA Sandžaka čestitao vjernicima Ramazanski bajram

Ramazanski bajram predstavlja završetak mjeseca posta, mjeseca u kojem su se isticale vrijednosti humanosti, razumjevanja, tolerancije i međuljudske solidarnosti.

Detaljnije
Bosna - Sandžak : Islamskoj zajednici u Srbiji

Nedavna izjava predsjednika Mešihata Islamske zajednice u Srbiji Mevluda Dudića o pokretanju inicijative za formiranje muftijstva za Bošnjake u Turskoj sa, kako je naveo, ciljem da se i njima omogući ostvarivanje verskih prava u skladu sa njihovim interesima i potrebama izazvala je oštru reakciju među Bošnjacima u Turskoj.

Detaljnije
Riješiti status Sandžaka

Predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća je na konferenciji za novinare pozvao da se u procesu evropskih integracija riješi status Sandžaka u skladu sa rezultatima referenduma građana Sandžaka.

Detaljnije
Upis u knjigu sjećanja na rahmetli Šemsudina Kučevića u svim sandžačkim opštinama

Povodom preseljenja na ahiret zamjenika predsjednika SDA Sandžaka i predsjednika opštine Tutin Šemsudina Kučevića, Stranka demokratske akcije Sandžaka organizuje upis u knjigu sjećanja.

Detaljnije
Memorandum Vase Čubrilovića u Sandžaku

Isterivanje Arnauta je naziv memoranduma koji je dr Vaso Čubrilović, srpski akademik i političar, napisao 1937. godine za Stojadinovićevu vladu. Ovaj memorandum predlaže načine za rešavanje “albanskog problema” totalnim etničkim čišćenjem Kosova od Albanaca.

Detaljnije
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
sda.sandzaka@gmail.com
Imate sugestiju, pitanje?
TOP