Učitavanje sajta

Saopštenja

Vijesti Stranke Demokratske Akcije Sandžaka

Krug 99: Autonomija Sandžaka – šta je to i zašto?

Redovna sesija Kruga 99 održaće se u nedjelju na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu, 3. novembra 2019. godine sa početkom u 11:00 sati, na temu: Autonomija Sandžaka – šta je to i zašto?

Detaljnije
Na ahiret preselila Ifeta Radončić

Danas je na ahiret preselila Ifeta Radončić, predsednica Skupštine grada Novog Pazara i visoki funkcioner SDA Sandžaka.

Detaljnije
Zamjenik Ambasadora Kraljevine Švedske posjetio SDA Sandžaka

U okviru svoje prve posjete Sandžaku, zamjenik Ambasadora Kraljevine Švedske u Srbiji gospodin Joachim Waern (Joakim Vern) sa saradnicima posjetio je Stranku demokratske akcije Sandžaka.

Detaljnije
SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

Predsjednik Stranke demokratske akcije Sandžaka, dr. Sulejman Ugljanin, održao je  juče u Novom Pazaru sastanak sa šeficom regionalne kancelarije OEBS-a za Sandžak Mikaelom Turman.

Detaljnije
Školstvo u službi asimilacije Bošnjaka

Narodni poslanik SDA Sandžaka Enis Imamović održao je danas Press konferenciju na kojoj je govorio o diskriminaciji koja se aktivno sprovodi nad Bošnjacima u Sandžaku prilikom upisa djece u predškole i školske ustanove.

Detaljnije
Kazniti odgovorne za zločine nad Bošnjacima Sandžaka

Danas se navršava 27 godina od zločina nad Bošnjacima u Sjeverinu, koji su svirepo mučeni a potom ubijeni, kada su krenuli na posao iz Sjeverina u Priboj.

Detaljnije
AKADEMIJA SJEĆANJA „ ŠEMSUDIN KUČEVIĆ-ŠEMKO 1959-2017.

U prisustvu velikog broja zvanica, gostiju, rodbine i prijatelja u Tutinu je održana Akademija sjećanja „ Šemsudin Kučević – Šemko 1959-2017“.

Detaljnije
Izvor mira - okončanje migrantske krize

Čestitam Vam na Vašoj hrabroj odluci da pokrenete intervenciju “Izvor mira” i uspostavite sigurnost duž granice sa Sirijom.

Detaljnije
Raspisati izbore za organe Sandžaka

Sastanak o izbornim uslovima predstavnika vlasti i opozicije, uz posredstvo evropskih parlamentaraca u Skupštini Srbije u Beogradu koji je počeo juče, nastavljen je danas.

Detaljnije
VISOK STEPEN DEMOKRATSKE SVIJESTI

Povodom održanih izbora za Skupštinu Republike Kosovo, Stranka demokratske akcije Sandžaka uputila je čestitku strankama na ostvarenim izbornim rezultatima u kojoj se kaže:

Detaljnije
Povezivanje država i naroda na Balkanu

SDA Sandžaka izražava zadovoljstvo zbog posjete predsjednika Republike Turske Redžepa Tajipa Erdoana, Republici Srbiji, sa ciljem da uspostavi saradnju i komunikaciju između država i naroda na Balkanu.

Detaljnije
Nasilje nad Bošnjacima iz nacionalne i vjerske mržnje

Dana 24. septembra 2019. godine napadnuta je porodica Mahmuti od dva lica srpske nacionalnosti od kojih je jedan sin pripadnika srpske policije (Milinko Stefanović). Za napad koji je izvršen nad tom bošnjačkom porodicom nije postao nikakav neposredni razlog.

Detaljnije
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP