Učitavanje sajta

Saopštenja

Vijesti Stranke Demokratske Akcije Sandžaka

SANDŽAK ZAJEDNICA RAVNOPRAVNIH GRAĐANA I NARODA

Na sjednici Glavnog odbora SDA Sandžaka, održanoj juče u Novom Pazaru, u rad ovog najvišeg stranačkog organa, uključeno je 85 novih, visoko obrazovanih, članova iz svih gradova Sandžaka. Riječ je o stručnim kadrovima sa završenin osnovnim i master studijama, prosječne starosti mlađih od 30 godina.

Detaljnije
SDA Sandžaka nastavlja svoju borbu za specijalni status Sandžaka

Danas se u Narodnoj skupštini Srbije održava druga runda pregovora vlasti i opozicije u vezi izbora i izbornih uslova uz posredstvo Evropske Unije.   Stranka demokratske akcije Sandžaka je jedina stranka iz Sandžaka koja učestvuje na ovim pregovorima i nju predstavlja narodni poslanik SDA Sandžaka, Enis Imamović.

Detaljnije
Specijalni status za Sandžak je odgovor

Povodom održavanja Četničkog sabora u selu Riljac, u Trsteniku i otvorenog izliva mržnje i neprijateljstva prema Bošnjacima kojeg je tog dana viđeno, generalni sekretar SDA Sandžaka Ahmedin Škrijelj gostujući u dnevniku Radio televizije Novi Pazar je iznio stav Stranke po ovom pitanju.

Detaljnije
AKADEMIJA SJEĆANJA „ IFETA RADONČIĆ 1955-2019.

U prisustvu velikog broja zvanica, gostiju, rodbine i prijatelja u Novom Pazaru je danas održana Akademija sjećanja „ Ifeta Radončić 1955-2019.“

Detaljnije
Teror nad Bošnjacima i Albancima nije prestao

Intervju predsjednika SDA Sandžaka dr. Sulejmana Ugljanina za Oslobođenje

Detaljnije
Suverena Bosna i Hercegovina garant trajnog mira na Balkanu

Na sesiji „Kruga 99“ održanoj 03. novembra 2019. godine u Sarajevu, predsjednik SDA Sandžaka dr. Sulejman Ugljanin, istakao je činjenice zašto je specijalni status Sandžaka minimum za biološki opstanak i političku egzistenciju bošnjačkog naroda na porstoru Sandžaka.

Detaljnije
Autonomija Sandžaka - šta je to i zašto?

Redovna sesija Kruga 99 održana je u nedjelju, 03. novembra 2019. godine, na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu, na temu:   Autonomija Sandžaka – šta je to i zašto?   Uvodničar: Dr. Sulejman Ugljanin, predsjednik SDA Sandžaka.  

Detaljnije
Specijalni status za Sandžak

Predsjednik Stranke demokratske akcije Sandžaka dr. Sulejman Ugljanin održao je danas Press konferenciju kao uvod za redovnu sesiju Kruga 99 u Sarajevu na kojoj će biti predstavljena Platforma za rješavanje statusa Sandžaka.

Detaljnije
Krug 99: Autonomija Sandžaka – šta je to i zašto?

Redovna sesija Kruga 99 održaće se u nedjelju na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu, 3. novembra 2019. godine sa početkom u 11:00 sati, na temu: Autonomija Sandžaka – šta je to i zašto?

Detaljnije
Na ahiret preselila Ifeta Radončić

Danas je na ahiret preselila Ifeta Radončić, predsednica Skupštine grada Novog Pazara i visoki funkcioner SDA Sandžaka.

Detaljnije
Zamjenik Ambasadora Kraljevine Švedske posjetio SDA Sandžaka

U okviru svoje prve posjete Sandžaku, zamjenik Ambasadora Kraljevine Švedske u Srbiji gospodin Joachim Waern (Joakim Vern) sa saradnicima posjetio je Stranku demokratske akcije Sandžaka.

Detaljnije
SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

Predsjednik Stranke demokratske akcije Sandžaka, dr. Sulejman Ugljanin, održao je  juče u Novom Pazaru sastanak sa šeficom regionalne kancelarije OEBS-a za Sandžak Mikaelom Turman.

Detaljnije
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP