https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Pokušaj ubistva predsjednika opštine Sjenica Hazba Mujovića - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Pokušaj ubistva predsjednika opštine Sjenica Hazba Mujovića

Pokušaj ubistva predsjednika opštine Sjenica Hazba Mujovića

Pokušaj ubistva Hazba Mujovića, predsjednika Ogranka SDA Sandžaka u Sjenici i predsjednika opštine bio je povod održavanja vanredne press konferencije SDA Sandžaka.

Otvarajući press konferenciju portparol SDA Sandžaka Edin Gudžević je rekao da su dvojica napadača, naoružani palicama, pokušali u centru grada da ubiju predsjednika Mujovića, a da je u tom momentu naišla policija i brzom intervencijom uhapsila i privela dvojicu kriminalaca.

On je napomenuo da je ovo drugi slučaj brutalnog napada na funkcionere SDA Sandžaka u poslednja 3 dana.

Zatražena je hitna reakcija tužilaštva i podizanje optužnice protiv napadača i naručioca ovog zločina u najkraćem mogućem roku.

Predsjednik Hazbo Mujović se obratio novinarima na ovoj press konferenciji i njegovo obraćanje prenosimo u cjelosti:

„Medijska kampanja koja se ovih nekoliko mjeseci vodi protiv mene kao predsjednika opštine Sjenica u cilju moje lične diskreditacije i nasilne promene vlasti u opštini Sjenica doživela je danas kulminaciju pokušajem mog ubistva u samom centru grada pred velikim brojem građana Sjenice.

Ovo je drugi pokušaj moje likvidacije. Naime, prvi pokušaj mog ubistva je bio 2014. godine, po nalogu lokalnog tajkuna-narkodilera koji je povezan sa raznim kriminalnim klanovima, međutim ovaj pokušaj ubistva su osujetile i sprečile bezbjednosne službe Republike Srbije.

Međutim, bez obzira što je tužilaštvo dobilo saznanja od bezbjednosnih službi o licima, nalogodavcima i izvršiocima niko do današenjeg dana nije saslušan, niti pitan „zašto je to i po čijem nalogu je rađeno“.

Sve ovo dovodi u sumnju da se radi o sprezi lokalnih tajkuna koji finansiraju medije i pokušavaju podmićivanjem i svojim uticajem da izvrše nasilnu promenu demokratskih izabranih organa lokalne samouprave.

Ovo nam sve govori da postoji veza tog narkodilerskog i kriminalnog klana i pojedinih čelnika pravosudnih organa koji štite interese istih, a moram takođe reći i visokih državnih činovnika kao što je Kasim Zoranić, koji već dva mjeseca kao visoki funkcioner Vlade Srbije ucjenjuje i reketira privrednike i građane moje opštine, te tako narušava dobre međunacionalne i međuljudske odnose. On sa pozicije visokog Vladinog funkcionera vrši pritisak na rad tužilaštva, sudstva i policije u cilju rušenja legalne vlasti u Sjenici.

Pitam Vladu Srbije po čijem nalogu Kasim Zoranić boravi u Sjenici, ko plaća njegov boravak u hotelu, da li je prijavljen kao redovan gost, koji je njegov radni zadatak, ko mu je izdao radni nalog i gde je njegovo radno mjesto?

Ja čvrstvo verujem u institucije države Srbije i zahtevam da mene i građane opštine Sjenica zaštite od kriminalnih tajkunskih grupa, nesavesnog rada tužilaštva, sudstva i nesavesnih vladinih funkcionera koji zloupotrebljavaju državne funkcije“.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP