Učitavanje sajta

Vijesti

Delegacija Ambasade SAD u Srbiji posjetila SDA Sandžaka

Delegacija Ambasade SAD u Srbiji posjetila SDA Sandžaka

Delegacija Ambasade SAD u Srbiji posjetila SDA Sandžaka

U okviru svoje prve posjete Novom Pazaru, politički oficir Ambasade SAD u Srbiji Dženifer Stojanović razgovarala je danas sa predstavnicima Stranke demokratske akcije Sandžaka o aktuelnim temama značajnim za Bošnjake i razvoj Sandžaka.

Delegaciju su u ime SDA Sandžaka primili Enis Imamović, narodni poslanik SDA Sandžaka u Skupštini Srbije i Edib Kajević, potpredsjednik Stranke.

Predstavnici SDA Sandžaka su gospođu Stojanović upoznali sa položajem Bošnjaka u Srbiji, odnosom Vlade i državnih organa prema njima, te brojim neriješenim problemima i opasnostima sa kojima se susreću, a koje je država Srbija izbacila iz Akcionog plana za pregovore o članstvu EU.

Predstavnici Stranke su u razgovoru istakli da je SDA Sandžaka već punih 27 godina parlamentarna stranka u Srbiji koja pokušava sve svoje programske ciljeve i neriješena pitanja od značaja za Bošnjake riješiti kroz institucije sistema.

Naglašeno je da SDA Sandžaka podržava evropske i NATO integracije Srbije, promjenu Ustava Republike Srbije i vraćanje Bošnjacima statusa naroda, kao i uvođenje srednjeg nivoa vlasti za Sandžak, koji je tipičan primjer evropske prekogranične regije.

Na sastanku je bilo riječi i o principima i ciljevima strateške saradnje između SDA Sandžaka i SDP-a.

Na sastanku je bilo riječi i o predstojećim predsjedničkim izborima, gdje su predstavnici SDA Sandžaka predstavili principe o kojima će Stranka razgovarati sa svim kandidatima i saslušati ponuđena rješenja. Za SDA Sandžaka je veoma važno da se svi okupe oko najboljeg kandidata koji će moći da zastupa interese svih građana.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP