Učitavanje sajta

Vijesti

SDA Sandžaka uzvratila posjetu stranci "Zajedno za Šumadiju"

SDA Sandžaka uzvratila posjetu stranci "Zajedno za Šumadiju"

Rukovodstvo SDA Sandžaka na čelu sa predsjednikom Stranke Dr. Sulejmanom Ugljaninom boravilo je danas u Kragujevcu, u uzvratnoj posjeti stranci „Zajedno za Šumadiju“.

Tokom današnje posjete, rukovodstvo dveju stranaka razgovaralo je o mnogim temama, a između ostalih i o predstojećim predsjedničkim izborima u Republici Srbiji.

Obraćajući se medijima nakon sastanka, predsjednik Ugljanin je istakao da je stav Stranke demokratske akcije Sandžaka da treba izaći na predsjedničke izbore,  da treba izabrati kandidata za predsjednika koji će moći kasnije kao predsjednik države da legalno zastupa interese svih građana Srbije u zemlji, regionu i cijelome svijetu.

„Za SDA Sandžaka je važno da svi Bošnjaci izađu na ove izbore i da svi glasaju za najboljeg kandidata, dajući mu pun izborni legitimitet da bude predstavnik svih nas koji živimo u Srbiji. Tako da ćemo sačekati da se zvanično raspišu predsjednički izbori, razgovaraćemo sa mnogim kandidatima i podržaćemo za nas najboljeg kandidata“– rekao je predsjednik Ugljanin.

SDA Sandžaka i stranka Zajedno za Šumadiju godinama unazad gaje dobre međustranačke odnose, te su u proteklom periodu imali veoma dobru i uspješnu saradnju.

 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP