Učitavanje sajta

Vijesti

Stabilnost i ekonomski razvoj Sandžaka zajednički cilj

Stabilnost i ekonomski razvoj Sandžaka zajednički cilj

Predsjedništvo SDA Sandžaka je na juče održanoj sjednici usvojilo tekst sporazuma o saradnji između Stranke demokratske akcije Sandžaka i Sandžačke demokratske partije, na nivou gradskih odbora u Novom Pazaru i na nivou opštinskih odbora u Sjenici i ovlastilo predsjednike Ogranaka Stranke da potpišu sporazum.

Ovi sporazumi su rezultat potpisane Deklaracije o strateškom partnerstvu između dvije stranke kojom je planirano zajedničko djelovanje u cilju uspostavljanja političke stabilnosti i ekonomskog razvoja Sandžaka. Potpisivanjem ovih sporazuma uspostaviće se stabilna skupštinska većina u lokalnim samoupravama i time stvoriti preduslov za realizaciju dugoročnih strateških projekata.

Također, na istoj sjednici je usvojen tekst Odluke o stanju bezbjednosti i preventivnih bezbjedonosnih mjera u Sandžaku. U odluci se između ostalog još jednom instistira na usaglašavanju nacionalne strukture u policiji, sudstvu, tužilaštvu i ostalim državnim organima i institucijama sa javnim ovlašćenjima sa nacionalnom strukturom stanovništva u sandžačkim opštinama i gradu Novom Pazaru.

Ova odluka je od velikog značaja za sigurnost i stabilnost u svim sandžačkim opštinama i gradu Novom Pazaru.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP