https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Stavovi Stranke - članci - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Stavovi Stranke

Vijesti Stranke Demokratske Akcije Sandžaka

Predsjednik Ugljanin čestitao predsjedniku nacionalnog savjeta Albanaca formiranje Asocijacije opština Preševske doline

Povodom formiranja Asocijacije opština Preševo, Bujanovac i Medveđa predsjednik SDA Sandžaka i predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća dr. Sulejman Ugljanin uputio je čestitku gospodinu Jonuzu Musliu, predsjedniku nacionalnog savjeta Albanaca.

Detaljnije
Svečana večera povodom završetka diplomatske misije ambasadora Alžira

Predsjednik manjinskog poslaničkog kluba ”SDA Sandžaka-PDD” u Skupštini Srbije Dr. Sulejman Ugljanin organizovao je u “Klubu poslanika” u Beogradu, svečanu večeru u čast završetka diplomatske misije ambasadora Alžira u Srbiji, Nj.E. Gospodina Abdelkader Mesdoue.  

Detaljnije
Delegacija BNV-a u posjeti Zenici

Predstavnici Bošnjačkog nacionalnog vijeća i Bošnjačkog vijeća Crne Gore boravili su juče u Zenici i tom prilikom razgovarali su sa predstavnicima Zeničko-dobojskog kantona i ekspertima za pravo Evropske unije.

Detaljnije
Glavni odbor SDA Sandžaka usvojio važna dokumenta i donio nova kadrovska rješenja

Glavni odbor je razmatrao okolnosti nastale nakon što su predstavnici Bošnjačkog nacionalnog vijeća napustili Radnu grupu za izradu akcionog plana za manjine u procesu pregovora za pristupanje Srbije Evropskoj uniji. Glavni odbor je donio odluku da prihvata i potvrđuje odluke Bošnjačkog nacionalnog vijeća u vezi sa tim.

Detaljnije
SDA Sandžaka u posjeti Bosni i Hercegovini

Delegacija SDA Sandžaka predvođena Predsjednikom dr. Sulejmanom Ugljaninom boravila je jučer u zvaničnoj posjeti Bosni i Hercegovini, SDA BiH i Vladi Kantona Sarajevo.

Detaljnije
Predsjednik Ugljanin čestitao Dan nezavisnosti BiH

Povodom obilježavanja 1. marta- Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, predsjednik SDA Sandžaka i Bošnjačkog nacionalno vijeća Dr. Sulejman Ugljanin uputio je čestitku Bakiru Izetbegoviću članu Predsjedništva BiH i svim građanima Bosne i Hercegovine.

Detaljnije
Hatarnama povodom terorističkog akta u Ankari

U ime Stranke demokratske akcije Sandžaka i u svoje lično ime želim da izrazim saučešće  zbog velikog broja nedužnih žrtava. Naše misli i saosjećanja su sa svima onima koje je zadesila ova velika tragedija.

Detaljnije
Lista “SDA Sandžaka - Dr. Sulejman Ugljanin” predala listu za parlamentarne izbore

Stranka demokratske akcije (SDA) Sandžaka predala je Republičkoj izbornoj komisiji listu za vanredne parlamentarne izbore zakazane za 24. april.

Detaljnije
Odbijanje akcionog plana potpuno očekivano

Problemi sa kojima se Srbija trenutno suočava u vezi poglavlja 23 nisu iznenađenje, jer su to upravo one prepreke na evropskom putu zemlje na koje je SDA Sandžaka upozoravala prilikom izrade ovog spornog Akcionog plana, naročito njegovog dijela posvećenog manjinama.

Detaljnije
Imamović: Divljanje zvezdinih navijača u Novom Pazaru direktan proizvod Vladine politike prema Bošnjacima

Isticanje simbola fašističkog četničkog pokreta, ratnih zločinaca, veličanje Ratka Mladića su samo neki od bolesnih pokušaja da se zastraši Bošnjački narod u Srbiji.

Detaljnije
Presuda Karadžiću šansa da se na istini i pravdi počnu graditi bolji odnosi i bolja budućnost

Smatramo da za takva zlodjela ne postoji  kazna koja može obezbijediti adekvatnu satisfakciju za sve nevine žrtve pa samim tim ni ova kazna koju je Karadžić dobio, nije i ne može biti dovoljna za sve patnje koje je njegova politika stvorila.  

Detaljnije
Gostovanje predsjednika Ugljanina u emisiji “Kažiprst” TV B92

Predsjednik SDA Sandžaka Dr. Sulejman Ugljanin bio je gost emisije “Kažiprst” na televiziji B92, koja je emitovana u dnevniku ove televizije.

Detaljnije
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP