Učitavanje sajta

Vijesti

Glavni odbor SDA Sandžaka usvojio važna dokumenta i donio nova kadrovska rješenja

Glavni odbor SDA Sandžaka usvojio važna dokumenta i donio nova kadrovska rješenja

Danas je u Novom Pazaru održana sjednica Glavnog odbora Stranke demokratske akcije Sandžaka.

Glavni odbor je razmatrao okolnosti nastale nakon što su predstavnici Bošnjačkog nacionalnog vijeća napustili Radnu grupu za izradu akcionog plana za manjine u procesu pregovora za pristupanje Srbije Evropskoj uniji. Glavni odbor je donio odluku da prihvata i potvrđuje odluke Bošnjačkog nacionalnog vijeća u vezi sa tim.

SDA Sandžaka, kao legitimni i legalni predstavnik bošnjačkog naroda u Republici Srbiji, je na sjednici Glavnog odbora jednoglasno usvojila Zaključak da u potpunosti podržava i smatra kao svoj tekst Zajedničke izjave predstavnika političkog, vjerskog i kulturnog života Bosne i Hercegovine o aktuelnoj situaciji u zemlji i svijetu potpisane u Sarajevu 4. decembra ove godine.  SDA Sandžaka se sa svog aspekta pridružuje kao potpisnica teksta.

Na ovoj sjednici Glavni odbor SDA Sandžaka je za Predsjednika Izvršnog odbora izabrao Enisa Imamovića, profesora iz Novog Pazara, za Generalnog sekretara Amira Hasurdžića, master ekonomije također iz Novog Pazara, a za Potpredsjednika Stranke Ediba Kajevića, diplomiranog ekonomistu iz Prijepolja.

Glavni odbor je na današnjoj sjednici također jednoglasno usvojio Stav o neprimjerenom dočeku haškog osuđenika generala Vladimira Lazarevića od strane državnog i vojnog vrha Republike Srbije, te lošim i vrlo opasnim porukama koje taj sraman čin šalje Bošnjacima, Albancima i drugim pripadnicima nacionalnih manjina koje su bile žrtve prištinskog korpusa srpskih oružanih snaga, kojim je Lazarević komandovao.

Na sjednici je usvojena direktiva i uputstvo za organizaciju predstojećih izbora. 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP