Učitavanje sajta

Saopštenja

Vijesti Stranke Demokratske Akcije Sandžaka

Predstavnici ambasade Švajcarske u posjeti SDA Sandžaka

Zamjenik ambasadora Švajcarske u Srbiji Žan Luk Eš i Mario Barfus, šef Kancelarije OEBS-a u Novom Pazaru posjetili su SDA Sandžaka i razgovarali sa generalnim sekratarom Stranke prof. Vasvijom Gusinac i Ifetom Radončić, članom Glavnog odbora SDA Sandžaka.

Detaljnije
Zakazana druga redovna sjednica BNV-a

Druga redovna sjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća biće održana u petak, 05. decembra 2014. godine. Predloženim dnevnim redom predviđen je izbor četiri potpredsjednika Vijeća, predsjednika Izvršnog odbora i njegovog zamjenika, članova Izvršnog odbora i članova u odborima Vijeća.

Detaljnije
Izabrani svi organi BNV-a

Danas je održana druga sjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća, na kojoj se izabrani svi organi Vijeća. U saopštenju koje je BNV dostavilo medijima između ostalog se kaže: Bošnjačko nacionalno vijeće, danas je održalo drugu redovnu sjednicu u Novom Pazaru na kojoj su izabrani svi organi Vijeća. Za potpredsjednike Bošnjačkog nacionalnog vijeća izabrani su: Muhedin Fijuljanin, Vasvija Gusinac, prof.dr. Redžep Škrijelj i Esad Džudžo. Za predsjednika Izvršnog odbora Vijeća izabran je prof.dr. Hasim Mekić.

Detaljnije
Istina i pravda za sve bošnjačke žrtve

Stranka demokratske akcije Sandžaka pozdravlja zajedničku akciju nadlježnih organa Srbije i Bosne i Hercegovine u kojoj su uhapšeni učesnici i izvršioci zločina u Štrpcima, gdje je 27. februara 1993. godine, iz voza 671 koji je saobraćao na relaciji Beograd – Bar, oteto i ubijeno 18 Bošnjaka, 1 Hrvat i jedno lice nepoznate nacionalnosti.

Detaljnije
BNV usvojilo smjernice za rad i plan i program aktivnosti

Danas je u Glavnom uredu Vijeća održana sjednica predsjedništva Vijeća, Izvršnog odbora i članova svih odbora Bošnjačkog nacionalnog vijeća.Na sjednici su utvrđene:...

Detaljnije
Saopštenje za javnost

Predsjednik manjinskog poslaničkog kluba “SDA Sandžaka-PDD” dr. Sulejman Ugljanin uputio je pismo republičkom javnom tužiocu gospođi Zagorki Dolovac, u kojem je upoznao sa novim slučajevima zloupotrebe policijskih i pravosudnih organa koji se iznova i sve češće koriste za zastrašivanje Bošnjaka u Sandžaku i za političke obračune čija su meta rukovodstvo i članovi SDA Sandžaka, kao i članovi njihovih porodica.

Detaljnije
22 godine od zločina u Štrpcima

Danas se navršava 22 godine kada je u Štrpcima, 27. februara 1993. godine iz voza 671 koji je saobraćao na relaciji Beograd – Bar oteto, mučeno i ubijeno 18 Bošnjaka, jedan Hrvat i jedno lice nepoznate nacionalnosti. 

Detaljnije
Predsjednik BNV-a čestitao Asmiru Kolašincu osvajanje srebrne medalje

Predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća dr Sulejman Ugljanin uputio je čestitku našem atletičaru Asmiru Kolašincu povodom osvajanja srebrne medalje na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Pragu, u disciplini Bacanje kugle. 

Detaljnije
U toku je apliciranje za studije u Turskoj

Vlada Republike Turske raspisala je konkurs za stipendiranje studenata u školskoj 2015/16. godini. Tim povodom obavještavamo zainteresovane učenike da je u toku online apliciranje za dodjelu stipendija za studiranje u Republici Turskoj.

Detaljnije
BNV: Mediji Bošnjake predstavljaju ekstremistima

"Srpski mediji vode zlonamjernu kampanju protiv Bošnjaka Sandžaka sa ciljem da onemoguće ostvarivanje njihovih nacionalnih prava u Srbiji, u procesu pridruživanja EU. U tom smislu, pokušavaju zlonamjerno da povežu Bošnjake Sandžaka sa ekstremnim zločinačkim organizacijama koje sebe nazivaju “Islamska država“."

Detaljnije
Sandžački Bošnjaci obilježavaju Dan zastave

Bošnjačko nacionalno vijeće u čast obilježavanja 11.maja – Dana bošnjačke nacionalne zastave u svim sandžačkim gradovima organizuje prigodne svečanosti i kulturne manifestacije.

Detaljnije
Potpredsjednik SDA Sandžaka Enis Imamović uputio bajramsku čestitku

U ime Stranke demokratske akcije Sandžaka i u svoje lično ime svim vjernicima čestitam predstojeći Ramazanski bajram.  Želim da u ovim Bajramskim danima učvrstimo vjeru i nadu u bolju budućnost i napredak, te da ovaj blagdan  bude podsticaj širenju tolerancije, povjerenja i saradnje među ljudima svih nacija i vjera.

Detaljnije
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP