https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Jedinstvo i zajednički rad nam je prioritet - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Jedinstvo i zajednički rad nam je prioritet

Jedinstvo i zajednički rad nam je prioritet

Jedinstvo i zajednički rad nam je prioritet

Gostujući u emisiji Intervju dana, generalni sekretar SDA Sandžakja Fuad Baćićanin analizirao je aktuelnu političku situaciju u Sandžaku i Novom Pazaru. Istakavši da je politička stabilnost uslov za ekonomski razvoj Sandžaka, Baćićanin je naglasio „Nažalost, trenutno stanje ne ide onako kako bismo mi, kao i većina naših građana željeli. U Novom Pazaru je srušena izborna volja građana. Novi Pazar je ponovo politički nestabilan grad, i umesto da bude centar razvoja ovog kraja, naš grad je danas centar stagnacije, nezakonitosti, ogromnih dugovanja, blokiranih računa javnih preduzeća i ustanova, neisplaćenih plata i nažalost praznih priča... SDA Sandžaka pozdravlja izgrađenu harmoniju u funkcionisanju lokalnih koalicija  u opštinama Tutin, Sjenica, Prijepolje i Priboj, na koji način se stvara pozitivan ambijent za investiciona ulaganja i ekonomski razvoj“.

„SDA Sandžaka je svakako za jednu i jedinstvenu islamsku zajednicu. Mislim da je to želja i svih građana Novog Pazara i Sandžaka, a prvenstveno svih Bošnjaka. Politika napokon treba da ostavi to pitanje našim vjerskim autoritetima“ odgovrio je Baćićanin na pitanje novinara da li je SDA Sandžaka za jednu i jedinstvenu islamsku zajednicu i dodao: „Naši vjerski autoriteti imaju dovoljno znanja, sposobnosti i mudrosti da im moramo vjerovati i dopistiti im da ovo, možemo slobodno reći, najznačajnije pitanje za Bošnjake, riješe... U to ne treba da se miješa ni Vlada Srbije, niti Vlada Turske, već naši vjerski autoriteti, koji će, ubeđen sam, naći načina da ovo pitanje, uz pomoć prijatelja, riješe... Vjera nam je jedna, knjiga nam je jedna, jedan nam je Gospodar – Allah dž.š., i po ovom pitanju se ne smijemo mimoilaziti... I islamska zajednica mora biti jedna i jedinstvena...“ rekao je Baćićanin. 

„Izražavamo zabrinutost zbog motiva koji je mobilisao SDP i ostale nebošnjačke stranke da  pronevjerom izborne volje  od strane Hedije Škrijelj i pomoći dva odbornika srpske liste  suspenduju  bošnjačku izbornu volju iz Novog Pazara,  gdje Bošnjaci čine 80% populacije. Preko 50% izborne volje birača je suspendovano na ovaj način“, naglasio je uintervjuu Fuad Baćićanin.

Generalni sekretar Stranke demokratske akcije Sandžaka je analizirajući aktuelno stanje u gradu rekao: „SDA Sandžaka je opstanak u koaliciji u Novom Pazaru uslovila hitnim rješavanjem nagomilanih problema i otklanjanjem posljedica nezakonitih radnji koje je ustanovio državni revizor, vraćanjem ogromnih dugova i isplatom zaostalih zarada i doprinosa zaposlenim u gradskim upravama, javnim preduzećima i ustanovama...“

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37