https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Doguš Holding želi poslove u Srbiji i Sandžaku - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Doguš Holding želi poslove u Srbiji i Sandžaku

Doguš Holding želi poslove u Srbiji i Sandžaku

Doguš Holding želi poslove u Srbiji i Sandžaku

Jedan od tri najveća turska privatna konglomerata, Doguš Holding iz Istanbula, zainteresovan je za gradnju puteva u Srbiji, a s obzirom da u portfoliju ima dvadeset pet kompanija raznih delatnosti i trideset pet hiljada zaposlenih, saradnja može da se proširi.

Ovo je ministru u Vladi Srbije dr. Sulejmanu danas predložio  Ertan Japiđi, regionalni menadžer Doguš građevinske grupe, zainteresovane za gradnju dela Koridora 11 u Srbiji.

Japiđijeva kompanija je več konkurisala u Crnoj Gori za tamošnji deo Koridora i u aprili očekuju odluku Vlade Crne Gore.

„Mi bismo želeli da učestvujemo u tom poslu s obe strane granice i uskoro ćemo vam poslati pismo o namerama,“ rekao je Japiđi.

Ministar Ugljanin je rekao da je Koridor 11 „žila kucavica za Srbiju“ i da se planovi Doguš građevinske firme uklapaju u plan turske Eksim banke koja je spremna da kreditira dva lokalna puta u Sandžaku koja će region povezati sa budući autoputem.

Japiđi je izjavio da ako njihov Holding bude poslovao u Srbiji, biće to signal i drugim velikim investitorima da ih slede. „Srbija je centar Balkana“, i zato smo zainetresovani za saradnju.

Ministar Ugljanin je dodao da je i „naš cilj da Srbija bude glavni turski strateški cilj na Balkanu“.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP