https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Stabilna politička situacija preduslov ekonomskog razvoja i privlaćenja investicija - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Stabilna politička situacija preduslov ekonomskog razvoja i privlaćenja investicija

Stabilna politička situacija preduslov ekonomskog razvoja i privlaćenja investicija

Stabilna politička situacija preduslov ekonomskog razvoja i privlaćenja investicija

Generalni sekretar SDA Sandžaka Fuad Baćićanin, sa saradnicima, primio je danas ambasadora Sjedinjenih Američkih Država Njegovu Ekselenciju Majkla Kirbija koji ovih dana boravi u Novom Pazaru. Susret je upriličen u Centrali Stranke demokratske akcije Sandžaka.

Tokom zvaničnog sastanka Baćićanin je ambasdora Kirbija upoznao sa aktuelnom političkom situacijom u Novom Pazaru i Sandžaku. Važan dio razgovora odnosi se na političku situaciju u Novom Pazaru nastalu formiranjem nove skupštinske većine 21. februara 2013. godine. SDA Sandžaka je stava da ne žali zbog izlaska iz lokalne vlasti i da ostanak u vlasti nije bio cilj Stranke demokratske akcije Sandžaka već je opstanak u vlasti uslovila iznalaženjem minumuma zajedničkog interesa  u rješavanju nagomilanih problema sa kojima se grad Novi Pazar suočava. 

Sagovornici su se saglasili da stabilna politička situacija je preduslov ekonomskog razvoja i privlaćenja stranih investicija u Sandžaku.

Fuad Baćićani je pozvao ambasadora Kirbija da iskoristi svoj uticaj i usmjeri ekonomske aktivnosti svoje vlade na razvoj Sandžaka i Novog Pazara.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP