https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Trojna strategija održivog razvoja - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Trojna strategija održivog razvoja

Trojna strategija održivog razvoja

Trojna strategija održivog razvoja

„Vlade Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije planiraju zajedničku viziju  saradnje u oblasti održivog razvoja nedovoljno razvijenih područja koju bismo uobličili u memorandum sa zajedničkim strategijama i projektima,“ rekao je predsjednik SDA Sandžaka i ministar u Vladi Srbije dr. Sulejman Ugljanin posle današnjeg sastanka u Sarajevu sa  ministrom vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BIH Mirkom Šarovićem.

“Nerazvijenost je najteža bolest svakog društva, a razvoj joj je jedini lek i zato je obaveza države da u to ulaže”, dodao je Ugljanin, najavljujući da će tri zemlje zajednički i od Brisela tražiti da, na principu prekogranične saradnje i solidarnosti, uvrsti buduću strategiju za finansiranje iz pristupnih fonodova za period 2014-2020. 

Predsjednik Ugljanin, koji kao ministar vodi Kancelariju za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja u Vladi Srbije, rekao je da će uskoro biti formirana zajednička radna grupa za izradu memoranduma, a od Vlade Crne Gore će tražiti da imenuju svog predstavnika.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP