https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Preduzeti mjere da se prevaziđu problemi u funkcionisanju Grada Novog Pazara - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Preduzeti mjere da se prevaziđu problemi u funkcionisanju Grada Novog Pazara

Preduzeti mjere da se prevaziđu problemi u funkcionisanju Grada Novog Pazara

Preduzeti mjere da se prevaziđu problemi u funkcionisanju Grada Novog Pazara

 

Na zahtjev predsjednika mjesnih obora SDA Sandžaka ogranka Novi Pazar, održana je sjednica Glavnog odbora ogranaka Novi Pazar, na kojoj su prisustvovali članovi Stranke koji obnašaju rukovodeće funkcije u Gradskoj upravi i javnim preduzećima i ustanovama grada Novog Pazara. Sa sjednice je izdato saopštenje za javnost u kojem Ogranak SDA Sandžaka Novi Pazar ističu da je Glavni odbor razmatrao informacije o radu Gradske uprave, javnih preduzeća i ustanova grada Novog Pazara i konstatovao da su prisutni značajni problemi u obavljanju osnovnih djelatnosti. Ogranak posebno smatra važnim činjenicu da je došlo do značajnog kašnjenja u isplati plata radnicima što zaposlene dovodi u težak socijalni položaj.

Obavezani su kadrovi Stranke da sa svojim koalicionim partnerima odmah konstatuju uzroke nastalog stanja, preduzmu sve mjere da se problemi prevaziđu i utvrde dinamiku isplate zaostalih plata.

Glavni odbor SDA Sandžaka ogranka Novi Pazar, smatra da je ovo prvi korak u otklanjanju nezadovoljstva radnika, sticanju osjećaja socijalne sigurnosti i obezbjeđivanju uslova za njihov maksimalan doprinos u radu.  

 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37