https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Ministar Ugljanin posetio Novi Pazar i Tutin, Sjenica, Prijepolje i Priboj - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Ministar Ugljanin posetio Novi Pazar i Tutin, Sjenica, Prijepolje i Priboj

Ministar Ugljanin posetio Novi Pazar i Tutin, Sjenica, Prijepolje i Priboj

Ministar Ugljanin posetio Novi Pazar i Tutin, Sjenica, Prijepolje i Priboj

Novi Pazar, Tutin, Sjenica, Prijepolje, Priboj, 21. avgust 2012. - Ministar u Vladi Republike Srbije i predsjednik SDA Sandžaka dr. Sulejman Ugljanin rekao je tokom jučerašnje posete Gradu Novi Pazar i opštinama Tutin, Sjenica, Prijepolje i Priboj, da je ključni cilj u naredne četiri godine stvaranje uslova za zapošljavanje mladih ljudi i naglasio da je cilj da se obezbedi što više projekata koji će privući domaće i strane investitore u taj region.

Tokom posete Novom Pazaru ministar Ugljanin je rekao da je u Novi Pazar došao po prvi put nakon izbora da bi posetio koalicionu vlast u tom gradu, izrazivši zadovoljstvo njenim dosadašnjim funkcionisanjem. Predstavljajući aktivnosti gradske uprave gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović rekao je „pred nama je veliki izazov da u vreme ekonomske krize od Novog Pazara, kao velikog regionalnog centra, napravi mesto u kome će svi želeti da žive i da se u njega vrate” i dodao da gradska vlast tu obavezu treba da pretvori u stvarnost.

Ministar Ugljanin je posetio i Tutin, koji je, kako je rekao, širom bivše Jugoslavije bio poznat po najnižem nacionalnom dohotku, a sada može da se pohvali ubrzanim razvojem, ali i time da ima dva svetska prvaka u boksu. Ministar je građanima Tutina preneo poruku Vlade da prihvata predlog o jačanju republičkih institucija u sandžačkim opštinama. "Dolaskom institucija približićemo Vladu i državu svim građanima, kako bismo im olakšali svakodnevni život", poručio je Ugljanin. Predsednik opštine Tutin, Šumsedin Kučević obavestio je ministra da se radi na programu ekonomskog razvoja opštine do 2020. godine i istakao dobru saradnju koja je uspostavljena na lokalnom, regionalnom i republičkom nivou.

„Potrebno je da date svoj maksimum u zalaganju za svoju opštinu, bez obzira kojoj političkoj opciji pripadate, jer samo zajedničkim radom i donošenjem i definisanjem zajedničkih strateških ciljeva, Sjenica, ali i druge opštine mogu postići zavidan uspeh“ poručio je ministar Ugljanin tokom posete opštini Sjenica. Na početku sastanka, prisutnima se obratio predsednik opštine Sjenica, Hazbo Mujović  koji je ministra i ostale prisutne upoznao sa novom strukturom vlasti opštine Sjenica i istakao da je za opštinu Sjenica neophodno početi sa realizacijom projekata koji se tiču tiču razvoja turizma i poljoprivrede u ovoj opštini.

Ministar u Vladi dr Sulejman Ugljanin zajedno sa saradnicima i gradonačelnikom Novog Pazara Mehom Mahmutovićem i predsedincima opština Sjenica i Tutin posetio je  opštinu Prijepolje. “Želim da prenesem pohvale vama u Prijepolju, koji vrlo mudro održavate multinacionalnu ravnotežu i zastupljenost, kako u opštini tako i u svim drugim javnim preduzećima”, istakao je Ugljanin. Predsednik opštine Prijepolje izjavio je da je siguran da će saradnja lokalne samouprave Prijepolje i Kancelarije za razvoj nedovoljno razvijenih područja i dalje biti na visokom nivou.

Ministar Ugljanin je tokom posete opštini Priboj razgovarao o podsticanju razvoja sa predsednikom opštine Priboj, Lazar Rvović i njegovim saradnicima.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP