https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 SDA Sandžaka ne podržava režim SNS-a i Aleksandra Vučića - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

SDA Sandžaka ne podržava režim SNS-a i Aleksandra Vučića

SDA Sandžaka ne podržava režim SNS-a i Aleksandra Vučića

Izjava Generalnog sekretara SDA Sandžaka Ahmedina Škrijelja za Radio Sto Plus:

1. Imajući u vidu da ste strateški partner Sandžačke demokratske partije, koalicionog partnera Srpske napredne stranke, šta mislite o protestima građana, koji kao glavni zahtev iznose smenu predsednika Aleksandra Vučića?

Stranka demokratske akcije Sandžaka kao parlamentarna bošnjačka politička stranka privržena demokratiji, vladavini prava, evropskim i NATO integracijama ni na koji način ne podržava aktuelni režim SNS-a i Aleksandra Vučića.

SDA Sandžaka, već više godina organizuje proteste i druge vrste aktivnosti kojima ukazujemo na obespravljenost Bošnjaka i neprijateljski odnos aktuelnog srpskog režima prema Bošnjacima i Sandžaku.

Pažljivo pratimo razvoj situacije u Beogradu i nekim drugim gradovima u kojima je tek započelo javno ispoljavanje demokratske svijesti, što nas raduje. 

2. S obzirom da ste u javnosti više puta ponovili stav da ne podržavate politiku SNS i predsednika Vučića, kakav odnos imate sa opštinskim odborima te partije i njihovim kadrovima u lokalnim samoupravama?

Što se tiče našeg učešća u vlastima lokalnih samouprava ono je rezultat našeg opredjeljenja da se obezbjede stabilne skupštinske većine koje su imune na ucjene malih stranaka i stranaka čije su centrale u Beogradu. 

Želja nam je bila da u Sandžaku postignemo stabilnu političku situaciju bez ikakvog uslovljavanja, kako bi obezbjedili ekonomsko osnaživanje i razvoj Sandžaka, osnovali regionalne institucije, organizacije i službe u Sandžaku i usaglasili nacionalnu strukturu u policiji, sudstvu, tužilaštvu i ostalim državnim organima i službama sa javnim ovlašćenjima u Sandžaku sa nacionalnom strukturom stanovništva.

3Ukoliko SNS odluči da raspiše vanredne izbore, da li bi SDA Sandžaka na njih izašla? Ako je odgovor na ovo pitanje pozitivan, da li bi izašla samostalno ili u koaliciji i pod kojim uslovima?

Ukoliko se postojeće stanje ne promijeni, izbori bili oni vanredni ili redovni ne mogu biti slobodni, demokratski i regularni.

SDA Sandžaka ozbiljno razmatra opštu političku i društevnu situaciju i vrlo brzo ćemo izaći u javnost sa konkretnim rješenjima za budući status Sandžaka.

Na izborima za Bošnjačko nacionalno vijeće 4. novembra 2018. godine Bošnjaci su glasali za Samoopredjeljenje. Ovu činjenicu mora da uvažava, prvenstveno, politička elita u Srbiji, ali i Evropska unija i Amerika.

 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37