Učitavanje sajta

Vijesti

SAMOOPREDJELJENJEM DO RAVNOPRAVNOSTI

SAMOOPREDJELJENJEM DO RAVNOPRAVNOSTI

Lista “Samoopredjeljenje” večeras je u Priboju organizovala treću po redu tribinu pod nazivom “Žena – stub sandžačkog društva”.

Skupu se obratila Edita Hasanagić, jedna od kandidatkinja sa liste koja je u svom govoru istakla da je moguće da žene Sandžaka, izgrade Sandžak tako da on postane uzor slobodarskom svijetu, ali da je to moguće samo uz aktivno uključivanje žena i uzimanje one uloge koja im pripada-  pa je utoliko uloga sandžačke žene u ovom trenutku posebno važna.

U svom obraćanju prisutnima, nosilac liste, dr. Sulejman Ugljanin je rekao da je žena u Sandžaku uvijek bila stub društva.

„Naše žene nikad nisu čekale da neko drugi unaprijedi društvo, pa da one uživaju u tome. Naše žene su uvijek lično učestovale u izgradnji novog sistema.“ -  rekao je Ugljanin.

„Dugujemo našoj djeci, našim potomcima da im obezbjedimo pravo na ravnopravnost.  Ko glasa za samooopredjeljenje glasa za vraćanje ranije stečenog prava Bošnjacima - prava naroda. Glasanjem za samoopredjeljenje glasa se za ravnopravnost i za nacionalna prava Bošnjaka.“ istakao je Ugljanin.

Tagovi:
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP