https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 DRUGI O NAMA, Radio "Sto plus": SDA Sandžaka učestvuje na sutrašnjem sastanku vlasti i opozicije - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

DRUGI O NAMA, Radio "Sto plus": SDA Sandžaka učestvuje na sutrašnjem sastanku vlasti i opozicije

DRUGI O NAMA, Radio "Sto plus": SDA Sandžaka učestvuje na sutrašnjem sastanku vlasti i opozicije

Predstavnici Stranske demokratske akcije (SDA) Sandžaka učestvovaće na okruglom stolu vlasti i opozicije, zakazanom za petak, bez obzira da li će on biti otvoren za javnost.

Generalni sekretar ove bošnjačke partije Ahmedin Škrijelj rekao je radiju Sto plus da su oni na prvom sastanku tražili da se broj potpisa potrebnih strankama manjinskih naroda da učestvuju na izborima u Srbiji uskladi sa brojem neophodnim za njihovu registraciju.

“Dakle, tražili smo da to bude 1.000 potpisa, jer nije logično da 10.000 potpisa prikupljaju i velike srpske stranke i stranke manjinskih naroda. Osim toga, nama je važno da se zadrži proporcionalni sistem, ali da Srbija više ne bude jedna izborna jedinica, već da ih ima osam, od kojih bi Sandžak bio jedna u kojoj bi se biralo najmanje 20 narodnih poslanika“, rekao je Škrijelj.

On je istakao da bi se na taj način postigla adekvatna teritorijalna zastupljenost svih sandžačkih opština u parlamentu i da bi Bošnjaci bili jak politički faktor.

“Dodao bih da smo mi na prošlom sastanku podržali sve preporuke Centra za istraživanje, transparentnost i odgovornost (CRTA), ali smo tražili da se njihovi predlozi dopune sa ove dve stvari“, rekao je Škrijelj.

On je rekao da će se na sutrašnjem sastanku razgovarti o finansiranju izborne kampanje, a da nije korektno da pre sastanka iznosi u javnosti stavove njegove stranke o tome.

Osim Škrijelja, sastanku koji je planiran na Fakultetu političkih nauka za petak prisustvovaće i član Nadzornog odbora SDA Sandžaka Mirza Hajdinović.

Izvor: Radio "Sto plus"

Tagovi:
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP