https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Ministar Ugljanin razgovarao sa privrednicima Maribora i posetio opštinu Lenart - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Ministar Ugljanin razgovarao sa privrednicima Maribora i posetio opštinu Lenart

Ministar Ugljanin razgovarao sa privrednicima Maribora i posetio opštinu Lenart

Ministar Ugljanin razgovarao sa privrednicima Maribora i posetio opštinu Lenart

Ministar u Vladi Srbije dr. Sulejman Ugljanin razgovarao je danas u Mariboru sa upravom kompanije „Elektro Maribor“ o ulaganju ove slovenačke firme u izgradnju mini hidroelektrana na teritoriji opštine Tutin i drugih nerazvijenih opština Srbije. 

„Mini hidroelektrane predstavljaju veliki potencijal za proizvodnju električne energije. Mi treba da iskoristimo bogatsvo sa kojim Srbija raspolaže, a nedovoljno je iskorišćeno i to je energija malih vodotokova“ izjavio je ministar Ugljanin prilikom sastanka sa upravom kompanije „Elektro Maribor“.

Na sastanku sa rukovodstvom „Vodovoda Maribor“  dogovoreno je da će njihov projektni tim u najskorije vreme posetiti Novi Pazar i druge nerazvijene opštine Srbije, i da pritom predložiti načine dobijanja kvalitetnije pijaće vode.  Ministar Ugljanin sa saradnicima sastao se sa upravom „Apoteka Maribor“ kojima je predložio da se deo proizvodnje izmesti u Srbiju. Značajan oblik buduće saradnje jeste i dogovorena pomoć slovenačkih firmi u izradi projektne dokumentacije za projekte održivog razvoja koje finansira EU.

 

“Zadruge postaju konkurentnije na trţištu i generišu veći profit, i na osnovu toga značajno unapređuju ekonomiju zemlje. Mi imamo 46 nedovoljno razvijenih opština u Srbiji koje predstavljaju naše “skriveno blago” i imaju dosta potencijala” izjavio je ministar u Vladi Srbije dr Sulejman Ugljanin prilikom danšnjeg sastanka sa predsednikom opštine Lenart, Janezom Krambergerom.

“Kod nas su se privrednici udružili i na primer zajedno su napravili klanicu i plasiraju meso po istim cenama, a nisu jedni drugima konkurencija” rekao je predsednik opštine Lenart, Janez Kramberger. Tokom sastanka sagovornici su razgovarali o značaju zadrugarstva koje su se u Sloveniji pokazale kao dobar primer nastupa na trećim tržištima i mogućnostima saradnje u oblasti poljoprivrede. 

 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP