Učitavanje sajta

Vijesti

Mujović: Zaustaviti politizaciju državne službe u korist jedne partije u Sandžaku

Mujović: Zaustaviti politizaciju državne službe u korist jedne partije u Sandžaku

Predsjednik SDA Sandžaka ogranka Sjenica i predsjednik općine uputio je danas protestno pismo Predsjedniku Vlade Republike Srbije, Aleksandru Vučiću, i ministru za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Aleksandru Vulinu, povodom političke zloupotrebe direktora Nacionalne službe za zapošljavanje, Zorana Martinovića, prilikom njegove posjete Sjenici, 4. marta 2015. godine.

U pismu se ističe da je direktor Nacionalne službe za zapošljavanje, Zoran Martinović, zajedno sa zaposlenima iz filijale svoje službe u Sjenici, prilikom svog boravka u Sjenici održao sastanak sa privrednicima Sjenice, na potpuno neprimjerenom mjestu – u prostorijama Sandžačke demokratske partije (SDP) u Sjenici, uz prisustvo rukovodstva ove stranke u Sjenici.

Zaobilazeći zvanične općinske vlasti i institucije sistema, g-din Martinović,  je na najgrubljji način ispolitizirao i zloupotrebio državnu službu i svoju funkciju, promovišući i podstičući interese jedne partije u Sandžaku, što je suprotno njegovim zakonskim ovlašćenjima i principima rada u državnoj službi.

Predsjednik općine Sjenica je izrazio duboko žaljenje i oštar protest zbog ovog neprimjerenog incidenta, tražeći poštovanje legalnih institucija sistema na području općine Sjenica.

“Ukazujemo na činjenicu da je općina Sjenica veoma zainteresovana za sve privredne aktivnosti u Republici Srbiji i uključenje u sve programe koje Vlada Republike Srbije planira i sprovodi na planu ekonomskog razvoja naše zemlje”, kaže se u pismu.

Mujović je od Vučića i Vulina zatražio osudu ovakvog ponašanja visokih državnih predstavnika i sprječavanje daljih političkih zloupotreba pojedinih državnih funkcionera, pozivajući ih istovremeno da sve programe Vlade Republike Srbije predstave i promovišu preko zvaničnih opštinskih organa i rukovodstva općine Sjenica.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP